13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki koronavirüs vefat sayısını açıkladı
   

Murat Yetkin’in sunduğu Gündem programının konuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul’da bir günde 200-300 ölü var siz bunun yarısını bile koronavirüs saymıyorsunuz" dedi.

 
   

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Murat Yetkin'in sunduğu Gündem programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Koronavirüsten vefat edenlerin sayısı açıklanan resmi rakamlardan daha fazla. Hayatını kaybeden vatandaşların raporları belediyelere gidiyor, cenaze töreninden sonra defin işlemi gerçekleştiriliyor" diyen Kılıçdaroğlu şu ifadelere yer verdi:

"Rakamı düşük göstermek için rapora salgın hastalıktan ötürü ölüm yazılıyor. İktidardaki partinin halka doğru bilgi vermemesi kabul edilemez. Bilim Danışma Kurulu’nun bir sözcüsü olması gerekir. Bakan saraydan aldığı talimatlarla açıklama yapıyor.İstanbul’da bir günde 200-300 ölü var siz bunun yarısını bile koronavirüs saymıyorsunuz. Defin işlemlerinde de aynı şey yapılıyor. 15 günlük bir kapatmada piyasa duracak buna devletin katkı sunması gerekiyor."

"HALKA SORMAK GEREKİR"

"Ben olsaydım yarın hemen ekonomik sosyal konseyi toplardım" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz vaka sayıları açısından 1'inci duruma geldik neredeyse. Bu işin tek başına devletin bütçesiyle karşılanması çok zor. Halka ne yapmalıyız diye sormalı. Merkez Bankası orada. 56 milyar bastınız 156 milyar basın" diye kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

"Topluma güven verdiğiniz sürece sorun çözülür. Erdoğan müşterek bir karar almalı. Bugün izlenen tabloyla geldiğimiz nokta hükümetin koronavirüs sürecini yönetemediğidir. Yoğun bakım hemşiresinin aylığına ilave edilen para 7 TL idi. Yönetemiyorlar çünkü hiç kimse karar alacak pozisyonda değil. Hiç kimsenin karar alma iradesi yok bir kişinin var o da Erdoğan. Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum, ekonomik sosyal konseyi toplasın, bakanlarını yanına alsın, sorunu yaşayanları bir dinlesinler. Sonra bakanlar kurulu oturup bu talepleri ne kadar karşılayabileceğini tartışmalı."

"TAM BİR KARADELİK"

Reform yapmalarını çok isterim ama yapamazlar. Merkez Bankası’nın bağımsızlığını sağlayacaklar mı? Ekonomik veriler vatandaşlarımıza saydam bir şekilde aktarılıyor mu? SGK’nın açığı ne kadar? Tam bir karadelik ama hiç ses etmiyorlar. Bütçe açıkları karşılayamaz durumda şu anda. Parayı gereksiz israfı da olağan karşılayan bir yönetimle karşı karşıyayız. İsraf örneğinin en somutu Erdoğan’ın 13 uçağının olması. İsraf devleti itibarsız kılan temel olgudur. Yaşamı boyunca itibar eksikliğini hisseden kişiler devletin mal varlığını güç olarak kabul edip kendilerine itibar kazandırdıklarını sanırlar.

Erdoğan kibirli bir insan. Bana açılan bütün davaları kazandım. Havuz medyasının yayın organı Sabah gazetesine bir dava açtım para kazandım. 5 kuruşluk davayı kazandım. O gazetenin 5 kuruşluk olduğunu yargı kararıyla tescil ettirdim. Fuat Oktay’a gazetelerin tirajlarını denetletin dedim. Havuz medyası iktidarın gölgesi altında devleti soyuyor. Saray bu yolsuzluğa çanak tutuyor. Fakir fukaranın tüyü bitmemiş yetimin parası yeniyor. Keşke Basın İlan Kurumu buna vaziyet etse. Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor, gazetelerin tirajlarını saptadı dese keşke.

 

kaynak:cumhuriyet

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA