23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

CHP COVID-19 Danışma Kurulu’ndan hükümete çağrı
   

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan CHP COVID-19 Danışma Kurulu, “En az 14 günlük, ideal olarak 28 günlük tam kapanma uygulanmalı” çağrısında bulundu.

 
   

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP COVID-19 Danışma Kurulu, Sağlık Bakanlığı'nın süreci şeffaf yürütmemesinin halka ağır bir maliyet yarattığına dikkat çekti. Bilim insanlarının yer aldığı Danışma Kurulu önerileri kamuoyuyla paylaşıldı.

“DEVLET VATANDAŞINA YALAN SÖYLEMEZ”

Şeffaflığın salgınla mücadelenin temeli olması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Devlet vatandaşına yalan söylemez, hele de söz konusu olan halkın sağlığı olunca” dedi.

CHP COVID-19 Danışma Kurulu’nun değerlendirmeleri Sağlık Bakanlığı'nın Mart ayından 10 Aralık 2020 tarihine kadar COVID-19'a bağlı olarak 15 bin 751 kişinin hayatını kaybettiği raporlamış olmasına rağmen, aynı dönemde 11 büyükşehir ve 9 il belediyesinde COVID-19 ve bulaşıcı hastalık nedeniyle 29 bin 669 kişinin ölümünün kaydedilmiş olması şeffaflıktan ne derece uzak olunduğu üzerine oldu.

COVID-19 ve bulaşıcı hastalık nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların Sağlık Bakanlığı'nın tüm Türkiye genelinde hayatını kaybeden vatandaşların 2,5 katı olduğunun tespit edildiği belirtildi.

“DERHAL AŞILAMA VE ACİL DURUM PLANI HAZIRLANMALI”

Kurul, derhal Aşılama Acil Durum Eylem Planı hazırlanması gerektiğine dikkat çekerken aşıya erişim ve hızla uygulanması konusunda detaylı bir yol haritasına ihtiyaç olduğunun da altını çizdi.

Toplantıda konuşulan ve tespiti yapılan konular üzerine CHP COVID-19 Danışma Kurulu “En az 14 günlük, ideal olarak 28 günlük tam kapanma uygulanmalı” çağrısı yaptı. Kapanma uygulandığı takdirde vaka ve can kayıplarının azalacağı vurgulandı.

“DOĞRUDAN GELİR DESTEĞİ VERİLMELİ”

Toplantıda, bugüne kadar getirilen yasaklar ile işini kaybeden, iş yerini kapatmak zorunda kalan vatandaşlara doğrudan gelir desteği verilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Kan ağlayan on binlerce esnafa ve milyonlarca çalışana sosyal devlet sorumluluğu ile çare üretilmesi gerekir” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

* Esnafa kira desteği verilmeli. İşsiz kalan yurttaşlarımıza hak ettikleri gibi İşsizlik Sigorta Fonu'ndan gelir desteği verilmeli.

* Ücretsiz izin uygulamasına son verilerek pandemide işyeri kapatılan tüm çalışanlara ücretli izin imkanını devlet doğrudan gelir desteği ile sağlamalı.

* Ödeme zorluğu yaşayan tüm yurttaşlarımıza en az bir ay için ücretsiz su, elektrik ve doğalgaz sağlanmalı.

* Borçla değil, IBAN numarası göndererek değil; doğrudan gelir desteği vererek halka ulaşmalı.

* Kaldı ki ülkeyi yönetenler, İl Hıfzıssıha Kanunu'na göre, izolasyona tabi olan yurttaşların iaşe vetemel harcamalarını karşılamak zorundadır. Biz bugün iktidar olsaydık, bunların hepsini yapardık.

EN AZ 150 MİLYON DOZA İHTİYAÇ VAR

Corona virüsü aşısına dair değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda Türkiye’nin en az 150 milyon doz aşıya ihtiyacı olduğu, iktidarın bugüne kadar Çin'den 50 milyon doz aşının geleceğine dair yaptığı açıklamaların salgının kontrol altına alınması için yeterli olmayacağı belirtilirken ihtiyaç duyulan aşı miktarına erişilmesi için iktidarın başka aşıların temini yoluna gitmesi ve daha hızlı davranması gerekliliği konuşuldu.

Kurul, bilim insanlarının ifade ettiği faz 3 sürecinden geçmiş, biyogüvenlik testleri yapılmış ve etkinliği ispatlanmış tüm aşıların halk sağlığı açısından önemine vurgu yaptı.

 

kaynak:sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA