23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

TOBB ve Ziraat Bankası, sürdürülebilir ticaret için güçlerini birleştirdi
   

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ziraat Bankası, ticari alım satımlarda kolay finansman imkanı sağlayarak pandemi sürecinin olumsuzluklarını en aza indirip sürdürülebilir ve güvenilir ticarete katkı sunmak adına güçlerini birleştirdi.

 
   

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 81 il Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanları ve 61 Sektör Meclisi başkanın katılımıyla düzenlenen Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi Lansman ve protokol imza törenine katıldı. 


Pandemi ile birlikte artan‘Mal satıyorum ama acaba paramı tahsil edebilecek miyim?’ Kaygısını ortadan kaldıran, güvenli ve sürdürülebilir ticareti temin eden Güvenli Ticaret Sistemi için TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ortak bir protokole imza attı. Protokol ile Ziraat Bankası garantisi altında alcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasına imkan tanınacak. Bankkart Başak ile yapılacak alışverişlerde satıcı, tahsilat ile uğraşmadan güvenle malını satıp malın bedelini alacak riski taşımadan Ziraat Bankası garantisi ile peşin ya da taksitli alabilecek. Nakit akışı öngörülebilir hale gelecek, alıcılar da uygun maliyetle finansman temin ederek tedarik ihtiyacını karşılayabilecek. Kart limitleri Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek olup, güvenli ticaret sistemi üzerinden yapılacak alışverişlerde banka bu limiti yüzde 50 artıracak. 

Hisarcıklıoğlu: “Tüm Oda, Borsa üyeleri ile Sektör Meclis Üyeleri yararlanabilecek”
Lansmanda yaptığı konuşmada Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: 
“Tüm üyelerimize, ticari mal alım-satımlarında, güvenli ticaret sistemi ve kolay finansman imkânı getiriyoruz. Böylece tedarik zincirinin aksamadan sürdürülmesine ciddi bir katkı sağlıyoruz. Ziraat Bankkart ile ekonomiye kazan-kazan anlayışını getirmiş oluyoruz. Tedarik Zincirinin işleyişini ve devamlılığını kolaylaştırıyoruz. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü açıyoruz.”
Bu sayede, üreticilerin veya satıcıların, tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satabileceklerine işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Sattıkları mal bedelini, alacak riski taşımadan, Ziraat Bankası garantisiyle peşin ya da taksitli alacaklar. Böylece nakit akışını öngörülebilir hale getirmiş olacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayacaklar. 1,5 seneye ulaşan kredi imkanına kavuşacaklar. Ödemelerini, esnek vadelendirme ile yapacaklar. Böylece nakit akışlarını rahatlatacaklar. Yani kısaca, mal almak gerekince, bu kart ile para ödemeden satın alma yapılıyor. Satıcı da, bu kimdir diye endişe etmeden malını güvenle satıp, parasını bankadan tahsil ediyor” ifadesini kullandı.


81 il 160 ilçedeki Oda ve Borsalar ile 61 Sektör Meclisinin tüm üyelerinin de, Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde, hem satıcı hem de alıcı olarak bu sistemden yararlanabileceklerini ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, tedarik zincirini güven altına alacak bu sistemin, KOBİ’lerin kredi faizlerinin düşmesine de yardımcı olacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, sonraki aşamadaysa, düşen finansman maliyetleri KOBİ’leri yatırım ve üretim için teşvik edeceğini, KOBİ’nin finansal istikrarı hem tedarik zincirini daha istikrarlı hale getireceğini ve tedarik kanallarını garanti altına alacağını vurguladı. Bunun da alıcı konumundaki büyük firmaların, bu tedarik zinciri finansmanına dâhil olmalarını motive edeceğini sözlerine ekledi.

Aydın: “540 güne kadar vade imkanı sunuyoruz” 
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise sözlerine Ziraat Bankası olarak TOBB ile yaptıkları işbirliğine bir yenisini daha eklediklerini belirterek başladı. “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı ürünümüzle alıcılar ve satıcılar arasında büyük bir tedarik zinciri kuruyor, üye iş yeri ve kurumsal kart altyapımız üzerinden özel fiyatlama ve vade avantajı sunuyoruz” diyen Aydın, Ziraat Bankası olarak, 157 yıldan beri tarihi misyonuyla birlikte en iyi uygulamalarla sektöre öncülük ederek, ülke ekonomisine destek verdiklerini bildirdi. 
Bankkart Başak Tedarik Zinciri finansmanı ürünüyle topraktan sofraya, denizden masaya, 360 derece yaklaşımıyla üretim ve ticaret zincirinin bütün halkalarını, sektörlerdeki tüm tarafları finansal açıdan desteklediklerini söyleyen Aydın, şöyle konuştu:
"Bu ürünümüzle alıcılar ve satıcılar arasında büyük bir tedarik zinciri kuruyor, üye iş yeri ve kurumsal kart altyapımız üzerinden özel fiyatlama ve vade avantajı sunuyoruz. Alıcı ile satıcı kendi aralarındaki ticareti, kartlı ödeme sistemi üzerinden güvenli şekilde yapacak, bu sayede iş hacimlerini artırabilecek. Alıcı ve satıcı arasında oluşabilecek tahsilat riski ortadan kalkacak, alıcının ürün ve ham maddeye daha hızlı ulaşması sağlanacak. Alıcı ve satıcı kendi nakit akışlarına uygun ödeme takvimi oluşturabilecek. TOBB ve bağlı 365 Oda/Borsa ile 61 sektör meclisi üyesi iş yerleri Ziraat Bankasının kurumsal kartı Bankkart Başak ile yapacakları alımlarda 540 güne kadar vade ve finansal avantajlardan yararlanabilecek. Anlaşmalı mesleki birlik veya dernek üyesi satıcılar ise özel oranlarla ertesi gün ya da banka garantisiyle blokeli veya taksit vadelerinde tahsilatlarını gerçekleştirme imkanı elde edeceklerdir.”

"Üretim, istihdam ve ticarette istikrar ve devamlılığı sağlıyoruz"
Hüseyin Aydın, yeni sistem sayesinde işletmelerin nakit akışlarını doğru yönetmelerinin sağlanarak, geçici likidite sorunları nedeniyle üretime ara vermelerinin engelleneceğini söyledi.
Ekonomik faaliyetin, istihdamın, rekabetin, üretim ve ticaretin devamlılığının sağlanacağını, finansmanın üretim kanallarında ve amacına uygun şekilde kullanılmasının kontrol edilmiş olacağını ifade eden Aydın, özellikle Türk lirası kaynağın ekonomide görece kıt olduğu göz önüne alındığında, finansmanın doğru yerde kullanılmasının, kaynakların doğru dağılımının sağlanması işlevinde önem arz ettiğini belirtti.
Aydın, bu sistemle, zincirdeki riskleri ortadan kaldırarak ticaretin daha etkin ve verimli yapılmasını desteklediklerini, alıcının finansman ihtiyacını karşıladıklarını, üretim, istihdam ve ticarette istikrar ve devamlılığı sağladıklarını dile getirdi.
TOBB ile imzaladıkları bu anlaşmayla, Türkiye'nin her yerine yaygın şube ağı ve güçlü dijital bankacılık altyapısıyla ülkenin dört bir köşesindeki TOBB üyelerinin uygun koşullarda finansmana ulaşmalarına ve ticaretlerini Ziraat Bankası güvencesi altında yapmalarına imkan sağlayacaklarını ifade eden Aydın, "Bu yeni ve güçlü bir başlangıç olup daha da geliştirilmeye imkan tanımaktadır. Yakın zaman içinde 'güvenli ticareti' yaygınlaştırmak amacıyla kurduğumuz yapıyı e-ticaret platformuna dönüştürmek öncelikli hedeflerimizden biridir. Projenin ülkemize, üreticimize, tüccarımıza, tüketicimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA