23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Mersin’de hayvancılık yapılan bölgeler üçgün hastalığına karşı ilaçlandı
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca, özellikle büyükbaş hayvanlarda rastlanan ve uçucu vektörler tarafından bulaşan üçgün hastalığına karşı ilaçlama yapıldığı bildirildi.

 
   

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilaçlama ekipleri, son yıllarda Adana, Mersin, Gaziantep gibi illerde büyükbaş hayvanlarda görülmeye başlanan üçgün hastalığı ile ilgili vektörel mücadeleye aralıksız devam ediyor. Üçgün hastalığı büyükbaş hayvanlarda kısa süreli yüksek ateş, halsizlik, titreme ve kas tutulması şeklinde görülüyor. Buna bağlı olarak hayvanlarda iştahsızlık nedeniyle kilo kaybı, süt verimi düşüklüğü, topallama görülebiliyor ve ilerlemesi halinde ölümle sonuçlanabiliyor.

Sivrisinek, tatarcık gibi uçucu vektörler tarafından taşınan ve hayvanlara bulaşan bir tür virüsten kaynaklanan üçgün hastalığı konusunda alınan tedbirler kapsamında büyükbaş hayvancılık yapılan mahalleler ile kırsal alanlardaki ahır ve çiftliklerin çevrelerinde taşıyıcı vektörlere karşı mücadele ediliyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, tüm bu olumsuzlukların giderilmesi ve yurttaşların temiz, sağlıklı ve huzurlu bir kentte yaşaması amacıyla 12 ay boyunca sivrisinek, karasinek, tatarcık zararlılarına karşı larva ve uçkun mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

"Rutin devam eden çalışmalarımız sonucunda bu hastalıkla mücadele ediyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı İlaçlama Biriminde saha denetim sorumlusu olarak görev yapan ziraat mühendisi Bülent Gül, "Üçgün hastalığı son yıllarda yurdumuzda özellikle Adana, Hatay, Mersin, Konya ve diğer illerde görülmeye başlanan, büyükbaş hayvanlarda kısa süreli ateş, kaslarda titreme, kaslarda halsizlik, kas tutulmasına neden olan, süt kaybına, verim kaybına ve ilerleyen süreçlerde tedavi edilmezse ölümüne kadar yol açan salgın bir hastalıktır. Üçgün hastalığı daha çok vektörler vasıtasıyla bulaşmaktadır. Bu vektörler özellikle sivrisinek ve kum sineği dediğimiz tatarcıklar sayesinde olmaktadır. Dolayısıyla vektörel bir virüs hastalığı olduğundan dolayı Büyükşehir Belediyesi olarak ilaçlama biriminde özellikle büyükbaş hayvancılığın yapıldığı köy yerleri, yaylalıklar ve bunun gibi kırsal alanlarda, ahırların çevresi, besi hayvancılığı yapılan yerlerin etrafında tedbiri elden bırakmadan, rutin olarak devam eden çalışmalarımız sonucunda bu hastalıkla mücadele etmekteyiz. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak ilaçlama biriminde sivrisinek, karasinek, tatarcık mücadelesi sürdüğü için köy yerlerinde, yaylalarda bu hastalıkla ilgili virüsün taşınmasını engellemek için çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir" dedi. -

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA