13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Alkış Korumaz, Yasa Korur
   

Olgu Karaaslan yazdı.

 
   

Görmek ve kabul etmek isteyenler için kapitalizmin yarattığı eşitsizliğin derin uçurumundayız. Her gün binlerce insan bu virüsle karşı karşıya kalıyor. Bazı evlerden bakıldığında hayat evlerine sığmış gibi gözükse de milyonlarca emekçi sadece nefes alıp vermeyi sürdürebilmek uğruna canhıraş çalışıyor. Ekmeği ile yaşamı arasında sıkışmış hayatlar son yüzyılın en korkunç küresel sağlık krizinden nasibini ilk alanlar oluyor. Bu insanların ve özellikle sağlık çalışanlarının evde kalma gibi bir şansları yok. İşi ile hayatı arasında tercih yapmak zorunda kaldığını hisseden, ölüm kaygısıyla işinden ayrılmayı düşünen sağlık çalışanları olursa ise vatan haini ilan ediliyor.

 

Salgının başından bu yana olağanüstü bir çaba ve özveri ile çalışan sağlık emekçilerinin çok yönlü, ruhsal, fiziksel mağduriyetlerine, tükenmişliklerine, yorgunluklarına şahit oluyoruz. Artık onlar için sağlıklı olma virüs kapıp kapmama ikilemi ile beraber şiddete maruz kalmama, ayakta kalma düzlemine evriliyor. Sağlık çalışanlarının pandemi koşullarında hizmet sunarken yaşadıkları ağır fiziksel ve ruhsal baskılara çocuklarından, evlerinden, sevdiklerinden ayrı kalmak durumunda olmaları sebebiyle derin duygusal baskılar da ekleniyor. Hekimlerin ve diğer sağlık emekçilerinin bu koşullarda bir canı daha hayatta tutmak için verdikleri mücadele karşısında onun canına kastetmeyi kendine hak gören zihniyeti çözümleyemiyoruz. Sağlık ile hastalık, yaşam ile ölüm arasında bir arafta maruz kalınan çaresizlik karşısında kendisine sağaltıcı bir el olarak müracaat edilen sağlık çalışanına yönelen şiddet eyleminin nedenini, güdüsünü anlamlandıramıyoruz. Şifa elini kahırla, öfkeyle, kinle yok eden ve kurtarıcısının celladına dönüşen zorbalığın derin paradoksu içindeyiz.

Önceki gün Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık emekçilerinin silahlı bir gruptan hem kendisini hem hastasını korumak için resüsitasyon odasının kapısına bedenleri ile kurduğu barikata tanıklık ettik. Bu tablo hepimizin vicdanlarını yaraladı. Kendi bedenlerini covid19 virüsüne, şiddete, hastalarına siper eden bu insanlara hangi zaman ve koşulda olursa olsun hak etmiş olduğu itibarın verilmesi kamusal, vicdani bir sorumluluktur.

Sağlıkta şiddet günümüzde, çok yönlü ve önemli bir sistem sorunudur. Sağlıkta şiddetin ortadan kaldırılmasının yolu sağlıkta kamusal bir yaklaşımın hakim kılınmasından geçmektedir.  Sağlıkta şiddeti önleyici, caydırıcı yaptırımları olan yasal değişiklik bir an önce yapılmalıdır.

Sağlık çalışanlarının itibarsızlaştırılmasına, ötekileştirilmesine, düşmanlaştırılmasına neden olan dil ve söylemlere son verilmelidir çünkü o gün yaşananlar İktidarın ve ittifaklarının zehirli dilinin sonuçlarıdır.

Sağlık çalışanını şiddet gördüğünde yalnız bırakıp ihtiyacınız olduğunda alkışlamanın utancı hepinize yeter! (A. Aydın)

Alkış korumaz, yasa korur.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA