13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Liseli İlayda ve Nazire, hatalı sollamayı önleyecek projeyle finalde
   

Anamur Anadolu Lisesi öğrencileri İlayda Kesici (16) ve Nazire Zeynep Ayten (16), hatalı sollama nedeniyle meydana gelen kazalarda ölüm oranını düşürme amacıyla proje geliştirdi.

 
   

Türkiye'nin en önemli festivallerinden olan TEKNOFEST'e katılmak için uzun süreden beri çalışmalarını sürdüren Mersin Anamur Anadolu Lisesi öğrencileri İlayda Kesici ve Nazire Zeynep Ayten, özellikle ilçelerinde de sıkça yaşanan ve geneli ölümle sonuçlanan hatalı sollama sebepli kazalara çözüm bulmaya karar verdi. Özenli çalışmanın ardından ikili, söz konusu kazalarda yüzde 58 olan ölüm oranını yüzde 8'e düşürecek bir proje geliştirdi. Virajlı yollarda önünü göremeyen araçların güvenli solama yapabilmeleri için ilerideki durumu haber veren bir sinyalizasyon sisteminden oluşan Kesici ve Ayten'in projesi, öğretmenleri tarafından çok beğenildi. Başarılı öğrenciler daha sonra bu projeyle TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katıldı.

14 BİN 800 PROJEDEN İLK 5'E GİRDİLER

Festival jürisi tarafından başarılı bulunan projenin 14 bin 800 çalışma arasından ilk 5'e girmesiyle büyük mutluluk yaşayan İlayda Kesici ve Nazire Zeynep Ayten böylece projeleriyle festivalin 23-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep'te yapılacak olan finaline katılmaya hak kazandı.İkilinin 'Keskin Virajlarda Kolay Sollama' adlı projesi Anamur Kaymakamı Mehmet Nuri Başarır, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan'ın da katıldığı programla okulun öğretmen ve öğrencilerine tanıtıldı. Programda konuşan Kesici ve Ayten, projelerinin finale kalmasından dolayı çok mutlu olduklarını ve birinci seçilmeleri halinde alacakları ödülü Türkiye Şehit ve Gazileri Vakfı'na bağışlayacaklarını belirtti.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA