13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Başkan Abdullah Özyiğit, Başarı Anketinde İlk Üçe Girdi
   

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, SONAR Araştırma şirketi tarafından yapılan korona virüs sürecinde belediye başkanları başarı anketinde Türkiye genelinde ilk üçe girdi.

 
   

SONAR Araştırma vatandaşa “Korona virüs döneminde en başarılı bulduğunuz belediye başkanı kim?” diye sordu. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yapılan ankette 67.6’lık oranla en başarılı üçüncü belediye başkanı seçildi. Korona virüs sürecinde hayata geçirdiği uygulamalar ve yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Yenişehir Belediyesi, vatandaşların da takdirini topluyor.

Korona virüs sürecinde en başarılı belediye başkanlarının belirlendiği ankette ilk üçe giren Başkan Özyiğit, vatandaşlara ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Başkan Özyiğit, “Korona virüs sürecinde bütün imkânlarımızla vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmeye çalıştık. 20 bin civarında gıda paketi,  2 bin 500 civarında kahvaltılık paket ve 10 binin üzerinde hijyen paketi dağıttık. Vatandaşlarımızı sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu dönemde hiç mağdur etmemeye çalıştık. Dezenfekte çalışmalarımız dört dörtlük yapıldı, tüm ekiplerimiz büyük bir emek verdi ve özellikle insanların yoğun olarak bulunduğu alanlarda tüm tedbirlerimiz aldık. İyi niyetimizle ve tüm gücümüzle bir çalışma gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın bu çalışmalarımızı takdir etmiş olması bizim için memnuniyet, mutluluk ve gurur vericidir. Bu dönem zaten bir dayanışma dönemidir. Halkımıza teşekkür ediyorum. Çok sayıda vatandaşımız arayarak, tebrik etti. Sosyal medyadan çok sayıda mesaj aldık. Biz de onlara teşekkür ediyoruz. Bir teşekkürüm de Yenişehir Belediyesinin emekçilerine, onlar da büyük bir emek verdiler; severek, gönüllülükle ve mesai kavramı gözetmeksizin çalıştılar. Bu büyük bir dayanışmadır. Sosyal Hizmet Ekibimiz mükemmel çalıştı her eve ulaşmaya çalıştı, her derde çözüm geliştirdik. Maskeden hijyen paketine, ekmeğinden yaş pastasına kadar tüm talepler yerine getirildi. Bu takdirin bize moral verdiğini söylemek gerekiyor. Yenişehir halkına ve Yenişehir Belediyesi çalışanlarına tekrardan teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Başkan Özyiğit, “Dayanışmamız sürüyor”

Sorunlara karşı anında çözüm geliştirdiklerini ve bu çalışmaların memnuniyet yarattığını kaydeden Başkan Özyiğit, “Süreç devam ediyor, o dönemde en temel sıkıntı insanların işsiz kalmasıydı. Kafeler, berberler, restoranlar ve toplu yaşam alanları kapatıldı. İhtiyaçlar karşılanamaz noktaya gelmişti. Dolayısıyla o sürece özgü çok özel de bir durum da söz konusuydu. O zaman tüm imkânlarımızı seferber etmiştik, şuanda da çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızı ve kentimizi kendi haline bıraktığımız sanılmasın, mücadele sürüyor. Biz korona virüs sürecinde çok hızlı davrandık sorunun olduğu yerde anında çözüm geliştirdik. Örneğin maskenin satılması yasaktı ama sağlık ocağına gidip muayene olmak için maske takmak zorundaydınız. Biz belediye olarak hemen çözüm ürettik, sağlık ocaklarının girişlerinde maske dağıtımı yaptık. Bizim çözüm üreten çalışmalarımız insanları da memnun etti. Dayanışmamız sürüyor, Yenişehir Belediyesi Aşevinde her gün 600 kişiye yemek vermeye devam ediyoruz. Belli bir yaşın üstünde olan ve yemeğini gelip alamayan vatandaşlarımıza yemeği biz götürüyoruz. Zaman zaman ben de orada ben de gidip yiyor ve denetliyorum. Kaliteden asla ödün vermiyoruz.”

“Sağlıklı günlerde hep birlikte kaldığımız yerden devam edeceğiz”

Covid-19 ile mücadeleye akılla ve bilimle karşı koyulacağını vurgulayan Başkan Özyiğti, “Covid-19 ile mücadelemizi medeni bir şekilde verebiliriz. Biz geçen hafta açık havada bir müzik etkinliği yaptık, daha sonra Sunay Akın geldi. Tüm tedbirlerimizi alanda alarak,  mesafeli oturma düzeni, maske ve dezenfeksiyon önlemleri ve aynı zamanda ateş ölçümleri de yaptık. Ayrıca Halk TV’de 3 saat boyunca yayınlanan çok önemli bir programa ev sahipliği yaptık. Yenişehir’den tüm Türkiye’ye ve dünyaya yayın yapıldı. 30 Ağustos’u bu şekilde kutladık. Etkinliklerimizde sosyal mesafeye dikkat edildi. Dolayısıyla süreci bu şekilde yönetirsek bir sorun yok. Mesafe, maske ve hijyen bu üç kural çok önemli daha sonra bunu on dörde tamamlamak mümkün ama üç kurala dikkat edersek bu süreci yönetebiliriz. Akılla, bilimle ve tedbirlerimizi alarak virüse karşı koyacağız. Ve sağlıklı günlerde hep birlikte kaldığımız yerden devam edeceğiz.” diye konuştu.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA