23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Başkan Gültak, 15 Aylık Hizmet Dönemini Değerlendirdi
   

kdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, göreve geldiği 15 aylık süreci değerlendirdi.

 
   

Başkan Gültak, görev süresince gerçekleştirdiği ve proje aşamasındaki çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında ilk kazma vurulan ve 140 dönümlük arazi üzerinde, 41 milyon TL maliyetle inşa edilen Millet Bahçesi Projesi'nde sona yaklaşıldığını belirten Başkan Gültak, 29 Ekim'de açılış yapmayı planladıklarını söyledi. Başkan Gültak, millet bahçesinin sosyal ve kültürel donatı alanları, millet kıraathanesi, yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanlarıyla, doğa ile iç içe bir cazibe merkezi olacağını belirtti. Millet Bahçesi Projesi kapsamında ayrıca bölgeden geçen Müftü (Efrenk) Deresi’nde de ıslah ve peyzaj çalışmaları gerçekleşeceklerini kaydeden Başkan Gültak, "Görüştüğümüz DSİ Bölge Müdürlüğü’nce ıslah ve peyzaj projeleri hazırlanıp ihalesi yapıldı. İlk etapta Çetinkaya AVM’ye kadar olan bölüm ıslah edilecek dere yatağına meyil verilerek farklı bir mühendislik çalışması gerçekleşecek. O bölgede, insanlarımızın akan suyu kolayca görmelerini sağlayacak; yürüyüş yollarının da olduğu güzel bir ıslah çalışması yapılacak" dedi.

'KENTSEL YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI'
TOKİ tarafından Çay Mahallesi'nde yapımına başlanan ‘Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile Ataş yerleşkesi içinde ilk etapta 20 blok halinde 416 konut; ikinci etapla birlikte toplam 684 daire yapılacağını kaydeden Başkan Gültak, "İlçeye bağlı Bahçe ve Barış Mahallelerinde başlatılacak kentsel dönüşüm projesi için vatandaşlarımızın borçlanma oranını düşürmeye yönelik olarak, konutlar 60 metrekare olacak şekilde fizibilite çalışmalarımız devam etmektedir. Projeden bu kez çok umutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Yoğun Ankara temaslarımız neticesinde, Turgut Reis Mahallemiz 25 Ocak 2020 tarihli Resmi Gazete’de riskli alan edildi. Bu doğrultuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca saha çalışmalarına başlandı" diye konuştu.

'BELEDİYENİN BORCU 211 MİLYON TL'
Belediyenin borç bilgisi hakkında da bilgi veren Başkan Gültak, " Belediyemizin 31 Mart 2019 tarihi itibariyle borcu 211 milyon 535 bin 534 liradır. Biz her ay 2, 2 buçuk milyon TL borç ödüyoruz. Her ay bu borç düşüyor. Borcu zaman içinde eriteceğiz. Vergilerle borcun bitirilmesi mümkün değil ama gelir getirecek projeler üretiyoruz. Yapacağımız uygun imar çalışmalarıyla belediyemize uygun yerler çıkartarak bunların kira ve satışlarında da gelir elde edip borcu düşüreceğiz" ifadesini kullandı.

'BELEDİYEMİZİN ÖNÜNDEKİ SCOOTERLARIN MAKASLARLA SÖKÜLMESİ ETİK DEĞİL'
Geçtiğimiz günlerde yaşanan scooter tartışmasına yönelik açıklama yapan Başkan Gültak şunları söyledi: "Türkiye'de iki tane lisanslı firma var. Birisi aldo diğeri martı. Martı firması gelip benimle görüşme yaptı. Vatandaşların kullanması için 200, zabıtamızın kullanması için de 15 tane scooter aldım. UKOME kararı ile suçlanıyorum. Doğru bu şirketin UKOME kararı yok. Ama bu şirketin hizmet vermek için Şubat ayında büyükşehire başvurusu var.  Sorun burada başlıyor. Biz bakanlığa da sorduk. Bakanlık bu scooterlar çevreci olduğu için süreci hızlandırmak istiyor. Ekim ayında yönetmelik gelecek. Zabıtamızın kullandığı belediyemizin önündeki scooterların makaslarla sökülmesi etik değil. Biz istiyoruz ki kamuya faydalı bir iş yapalım. Şikayetçi olduk, şu an konu adli makamdadır."

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA