13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Chp’i Ali Mahir Başarır: “Cennet Ve Cehennem Mağaraları Ancak Akp İktidarına Kadar Dayanabildi”
   

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Silifke ilçesi Narlıkuyu Mahallesi’nde bulunan Cennet Mağarası’na asansör yapılmasını Meclis gündemine taşıdı.

 
   

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Silifke ilçesi Narlıkuyu Mahallesi’nde bulunan Cennet Mağarası’na asansör yapılmasını Meclis gündemine taşıdı.

“Milyonlarca yıl önce oluşan ve Cennet Mağarası’nın içerisine asansör inşa edilmesi ülkemizin tarihi ve doğal güzelliğine yara vermiştir” sözlerini ifade eden Başarır, “Cennet ve Cehennem Mağarası tüm doğal güzelliği ile tarihi yansıtırken, ancak AKP iktidarı dönemine kadar dayanabilmiştir” dedi.

AKP İktidarın birçok konuda olduğu gibi tarihi ve kültürel zenginliğimize de bakış açısının doğru olmadığını belirten Başarır, önergesinde “Böylesine tarihi değeri ve doğal güzelliği olan Cennet Mağarası’na asansör yerleştirmesi hangi anlayışın ürünüdür? Sorusuna yanıt aradı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemi ile verdiği önergesinde;

 “Mersin İli Silifke İlçesi Narlıkuyu Mahallesi’nde bulunan Cennet ve Cehennem çökükleri (mağaraları) her yıl çok sayıda insan tarafından ziyaret edilmektedir. Milyonlarca yıl önce doğal yollardan oluşan Cennet ve Cehennem çukurlarında, Antik Yunan Çağı efsanelerinden yüz başlı ejderha Typhon’un, Zeus tarafından hapsedildiğine inanılmaktadır.

Cennet çöküğünün içerisinde Meryem Ana Kilisesi bulunmaktadır. Kilisenin giriş kapısı üzerindeki dört satırlık kitabede, bu kilisenin V. yüzyılda Aziz Paulus tarafından Meryem Ana’ya ithafen yaptırılmış olduğu yazmaktadır.

Cennet mağarasının bitimine yakın bir yerdeyse Hellenistik dönemden kalma bir Zeus Tapınağı olduğu belirtiliyor. Merdivenli yolun da bu dönemden kaldığı sanılıyor.

Böylesine tarihi ve doğal güzelliğe sahip olan Cennet Mağarası’nın içerisine bir asansör dikilerek, adeta mağaranın tüm doğal güzelliğine gölge düşürülmüştür.

Geçmişten günümüze kadar gelen tarihi eser ve doğal güzelliklerin, yapısını bozmadan bizden sonraki gelecek kuşaklara da doğal hali ile bırakılması insanların en büyük sorumluluklarından biridir” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

  1. Böylesine tarihi değeri ve doğal güzelliği olan Cennet Mağarası’na asansör yerleştirmesi hangi anlayışın ürünüdür?

  2. Söz konusu asansörün dikilmesiyle ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliğine yara verdiğinizin fakında mısınız?

  3. Ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliğine yara veren asansörün yapımına kim ya da kimler karar vermiştir?

  4. Milyonlarca yıl önce oluşan Cennet Mağarası’nın doğallığını korumak adına yapılan asansörü kaldırmayı düşünüyor musunuz?

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA