23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Chp’li Ali Mahir Başarır: “ Akp Mersin İl Başkanlığı Binasının Kirası İşkur Üzerinden Mi Ödenmektedir?”
   

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü’nün kiraladığı 5 katlı yeni bina ile AKP İl Başkanlığı Binası’nın aynı kişiye ait olduğu ve bu yolla AKP İl Binası’nın 3 yıldır ödenmeyen kirasının kapatıldığı iddialarını Meclis Gündemine taşıdı.

 
   

CHP’li Başarır, iddiaların oldukça vahim olduğunu ve her şeyden önce Covid-19 virüsü nedeniyle iyice dip yapan ülke ekonomimiz bu haldeyken ve özellikle de Mersin’de kamuya ait birçok atıl bina bulunurken İŞKUR İl Müdürlüğü’nün piyasa şartlarına göre yüksek bir bedelle yeni bina kiralaması çok yanlış bir tutumdur sözlerini dile getirdi.

 

AKP Mersin İl Başkanlığı Binası ile İŞKUR’un yeni kiraladığı binanın sahibinin aynı olması doğru ise bu durumun çok da masumane bir tarafı olmadığını belirten CHP’li Başarır, “ortaya atılan iddiaların kesinlikle araştırılıp, her şeyin tüm şeffaflığı ile açığa çıkarılması gerekmektedir” dedi.

 

CHP’li Başarır, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile verdiği önergesinde;

 

“Mersin’de atıl durumda olan birçok kamu binası olmasına rağmen, Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yüksek bedelle 5 katlı yeni bina kiralaması haberleri basına yansımıştır.

İŞKUR İl Müdürlüğü’nün kiraladığı yeni bina ile Mersin AKP İl Başkanlığı binasının sahibinin ayni kişi olduğu; AKP İl başkanlığına ait bina kirasının 3 yıldır ödenmediği ve buna karşılık aynı kişiye ait 5 katlı binanın İŞKUR İl Müdürlüğü’nce piyasa koşullarının üzerinde yüksek bedelle yaklaşık 50 bin TL karşılığında kiralatıldığı iddiaları kamuoyunda sıkça konuşulmaya başlanmıştır.

Konuya ilişkin olarak; daha önce AKP Toroslar İlçe Başkanlığı için aday olduğu öğrenilen Mevlüt Kurt isimli bir vatandaşın, sosyal medya hesabından “İhaleciler, FETÖ'den farkınız yok” şeklinde bir paylaşımda bulunduğu ve buna karşılık AKP İl Başkanı Cesim Ercik ile AKP İl Genel Sekreteri Kenan Peker’in Mevlüt Kurt hakkında şikâyetçi olduğu bilgileri de basında yer almıştır” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi;

 

  1. Mersin AKP İl Başkanlığı binası ile Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü’nün kiraladığı yeni binanın sahibi aynı kişi, ya da aynı şirket midir? Aynı kişi ya da şirket ise yukarıda yazılı olan iddiaların doğru olup olmadığı araştırılmış mıdır? Araştırılmış ise sonuçları ne olmuştur? Araştırılmamış ise gerekçeleri nelerdir?

  2. Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü yeni binayı aylık kaç TL’ye kiralamıştır?

  3. Ülke ekonomimizin çöküntüde olduğu ve yaşanılan Covid-19 virüsü nedeniyle de iyice dip yaptığı bu süreçte, Mersin’de kamuya ait birçok bina varken, İŞKUR İl Müdürlüğü’nün piyasa şartlarına göre yüksek bir bedelle yeni bina kiralaması ne derecede doğru bir tutumdur?

  4. Covid-19 virüsü nedeniyle vatandaşlardan bağış toplanıldığı bir süreçte, böylesine bir israftan kaçınmak için yeni binanın kiralanmasından vazgeçilerek en uygun durumdaki boş olan bir kamu binasının İŞKUR İl Müdürlüğü yapılmasını düşünüyor musunuz?

  5. Hangi acil ihtiyaçtan dolayı Mersin İŞKUR’a yeni bina kiralanması yoluna gidilmiştir?

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA