13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Ödüllü İş Adamı Kırbıyık’ın Korona Mücadelesi Sürüyor
   

Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık, Korona virüs ile mücadele kapsamında vatandaşlara yardımlarını hız kesmeden sürdürüyor.

 
   

KIRBIYIK’TAN ANLAMLI KAMPANYA
Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesinin ardından evlerinde kalan yaşlı ve kimsesizlere çeşitli kurum ve kuruluşların yaptığı yardım kampanyasına Kırbıyık Holding de katıldı. Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık öncülüğünde başlatılan ve “Evladınız var” adı verilen kampanya ile Serik ve Aksu ilçelerinde yaşayan 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi bin aileye gıda ve hijyen maddelerinin olduğu yardım kolileri dağıtıldı. Muhtarlıklar ve belediyeler ile belirledikleri ailelere yardım kolilerinin ulaştırıldığını belirten Kırbıyık, “Bu zorlu süreçte evlerinden çıkamayan kim varsa bizi evladı kabul etsin. Geleceğimiz için, sağlığımız için onlar evde kalsın, biz onlara hizmet edelim” dedi.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ”

Ayrıca Antalya’da dezenfektan fabrikası bulunan iş adamı Şahin Harun Kırbıyık, korona virüsle mücadele kapsamında devlete 700 bin litre dezenfektan bağışı yaptı.
Antalya’nın Serik ilçesinde etil alkol, aromatize likör, dezenfekte, kağır ve deterjan fabrikaları bulunan Kırbıyık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Harun Kırbıyık, korona virüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığına 700 bin litre dezenfektan bağışında bulundu. Yüzlerce çalışanın olduğu fabrikada, gece gündüz üretim yaparak hazırlanan dezenfektanlar, kolilere yerleştirilip kaymakamlık ve jandarma denetiminde bakanlığa gönderildi. Kendisinden herhangi bir talepte bulunulmamasına karşın, örnek bir davranış sergileyen iş adamı Kırbıyık, “Devletimizin aslında bağışa ihtiyacı yok. Elimizden geldiğince bir nebze taşın altına elimizi koyarsak, devletimiz ve milletimiz için bir şeyler yapmış oluruz” dedi.

Kırbıyık, yaptıkları 700 bin litre dezenfektan bağışına ilişkin şunları söyledi: “Hepimiz için bugünler geçiş dönemi. Bu dönemde devletimizin yanında olmak aslında her bir bireyin yanında olmak demek. Devletimizin aslında bağışa ihtiyacı yok. Elimizden geldiğince bir nebze taşın altına elimizi koyarsak, devletimiz ve milletimiz için bir şeyler yapmış oluruz. Zor günde var olmak önemli olan. Kaymakamlığımız ve jandarma denetiminde bin koli yardım paketi hazırladık verdik. 700 bin litre dezenfektan gönderdik. Özel bir tim kurduk, özel hastanelerden polis lojman ve karakollarına kadar her tarafı dezenfekte ettik. Önce devlet, sonra millet bizim temel felsefemiz. Ben vergi vermezsem, sen vermezsen devlet ayakta durmaz. Vergi vermek de yeterli değil. Devlet için bugün ne yaptık? Önemli olan biz ne yapıyoruz. Ben bugünlere devletimin sayesinde geldim. Tabi ki de sorumluluklarımı yerine getiriyorum ama devletim var olmazsa ben bugünlere gelemem. Yurt dışına gitmem konusunda çok teklifler geldi. Ne münasebet? Ülkemizde her şeyin en güzeli var.”

KIRBIYIK’IN ÇAĞRISI TBMM’DEN GEÇMİŞTİ

Şahin Kırbıyık bir çağrıda bulunarak çalışanları olabildiğince işten çıkartmamak gerektiğini vurgulamıştı ve kendi işletmelerinde işçileri bir ay ücretli izne göndermişti. İş yerinde tüm dezenfekte koşullarını yerinde getirdikten sonra üretimine devam eden Kırbıyık'ın bu çağrısı tüm ülkede yankı buldu. Kırbıyık'ın kendi iş yerlerinde yaptığı uygulama TBMM'den geçerek yasalaştı. Kırbıyık bu süreçte tüm işverenlerin elini taşın altına koyması gerektiğini, işçi çıkarmanın süreci baltalayacağını ve üreten bir ülke olarak bu türden badireleri atlatırken kenetlenmek gerektiğinin altını çizdi.
Kendi iş yerlerinde işçilerine bir ay ücretli izin vererek diğer iş yerlerine örnek olan Kırbıyık, TBMM’de kabul edilen bu yasa ile yaptığı önerinin ne kadar haklı olduğunu görmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Kırbıyık, "Bugüne kadar Korona virüsü konusunda her sosyal katmandan ve yönetim kademelerinden herkes elini taşın altına koydu. Biz büyük bir ülkeyiz. Artık her şey üretebiliyoruz. Üretirken kazandıklarımızın böyle bir dönemde bir kısmını feda etsek hiç bir şey kaybetmeyiz. O yüzden çağrımın karşılık bulmasına çok sevindim açıkçası gurur duydum. Çünkü ben henüz bu virüs yeni ortaya çıktığı andan itibaren bunları söylemiştim. Antalya turizmin başkenti karamsarlığa yer yok, bu yıl müthiş bir sezon bizi bekliyor. Her konuda hazırlıklı olmalıyız" ifadelerinde bulundu.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA