13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Chp’li Ali Mahir Başarır: " Nükleer Santral İnşaatı Mı Yoksa Çalışanların Sağlığı Mı Daha Önemli"
   

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Henüz yapım aşamasında olan ve elektrik üretimine geçmeyen Mersin Akkuyu Nükleer Santrali çalışanlarına sokağa çıkma yasağının uygulanmamasını meclis gündemine taşıdı.

 
   

CHP'li Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemi ile verdiği soru önergesinde;  "Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının 2 gün gecikmesi mi yoksa çalışanların sağlığı mı daha önemli?" sorusunu yöneltti.

Henüz elektrik üretmeyen ve inşaatı devam eden bir yerde çalışanların sağlığının dikkate alınmamasının mantık dışı olduğunu belirten Başarır, daha önce Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışanlardan birinin Coronavirüs testinin pozitif çıktığını hatırlattı.

CHP'li Başarır verdiği yazılı soru önergesinde;

"İçişleri bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile bu hafta sonu için(18-19 Nisan 2020) Büyükşehir statüsünde 30 ilimiz ve Zonguldak ili için sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

Seçim bölgem olan Mersin’de Akkuyu Nükleer Santral Santrali çalışanlarına   “Şantiyemiz sokağa çıkma yasağından muaf tutulmuştur. Tüm çalışanlarımız normal mesai düzeninde çalışmaya devam edeceklerdir” şeklinde mesaj atılmıştır.

Silifke Kaymakamlığı’nın İlçe Hıfzısıhha Meclisi Kararı ile de Akkuyu Nükleer Santrali çalışanları için sokağa çıkma yasağı uygulanmayacağı belirtilmiştir.

Geçtiğimiz hafta Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışan bir işçimizin Coronavirüs testi pozitif çıktığı haberleri basına ve kamuoyuna yansımıştır.

Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapım aşamasında olduğu ve henüz elektrik üretmediği herkes tarafından bilinmektedir. Bu durumda şantiye çalışanlarının toplum sağlığı açısından 2 günlük sokağa çıkma yasağından muaf tutulmaları mantık çerçevesinde değildir" açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

  1. Mersin Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışanların 2 günlük sokağa çıkma yasağından muaf tutulmalarının gerekçeleri nelerdir?

  2. Çalışanlardan birinin Coronavirüs testi sonucunun pozitif çıktığı bilinmesine rağmen henüz yapım aşamasında ve elektrik üretmeyen olan Nükleer Santral çalışanlarının sokağa çıkma yasağından muaf tutulması ne kadar doğru bir karardır?

  3. Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının 2 günlük gecikmesi mi yoksa çalışanların sağlığı mı daha önemlidir?

  4. Ülkemizi ve dünyayı kasıp kavuran ve binlerce insanın ölümüne yol açan salgın hastalık varken Nükleer Santralin yapımına 2 gün ara verilmesinin ne gibi sakıncaları vardır?

  5. Bundan sonraki uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı kararlarını, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında çalışan tüm personeline de uygulamayı düşünüyor musunuz?

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA