13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Yeşilboğaz: “Hukuk Devleti İlkesine Ve Demokrasiye Ağır Hasar Vermektedir”
   

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte birçok baro başkanı ortak yazılı açıklama yaparak, Batman, Silvan Lice, Eğil, Güroymak, Gökçedağ ve Ergani Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasına ve belediye eş başkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

 
   

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“DAYANIŞMAYA EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ BİR DÖNEMDEYİZ”

Bugün sabahın  erken saatlerinde Batman, Silvan, Lice, Eğil, Güroymak, Halfeti, Gökçedağ ve Ergani Belediyelerine kayyım atandığını, belediye eş başkanlarının gözaltına alındığını, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Batman Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile Diyarbakır’ın Silvan Belediyesi Eş Başkanları Naşide Toprak ve Abbas Azizoğlu’nun da görevden alındığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Tüm dünyanın Corona salgınıyla mücadele ettiği, birlik, beraberlik ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, belediye başkanlarının görevden alınması, yerlerine kayyım atanması ve devamında gözaltına alınmaları, hukukla bağdaşmadığı gibi toplumsal barışa, kamu sağlığına ve dayanışmaya zarar verdiğini belirtmek isteriz.

“SEÇMEN İRADESİ YOK SAYILMIŞTIR”

Toplum, sandıktan çıkan sonucun aksine yönelik, her türlü eylemi veyahut kararı, seçmen iradesinin ortadan kaldırması olarak değerlendirmektedir. Halk iradesinin üstünde hiçbir irade bulunmamakta, alınan kayyım kararları ile seçmen iradesi yok sayılmaktadır. Demokrasinin kalbi olarak nitelenen sandığın kayyım kararıyla işlevsiz hale getirilmiş olması, hukuk devleti ilkesine ve demokrasimize ağır bir hasar vermektedir.

“DERHAL GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİDİR”

Belediye başkanlarının gözaltına alınması ve yerlerine kayyım atanması hukukun temel kurallarını, seçme ve seçilme hakkını ağır bir şekilde ihlal etmiştir. Demokrasinin olmazsa olmazı olan seçme ve seçilme hakkının kayyım uygulamaları ile ihlal edilmesi, hukuk devleti olmanın varlığına ciddi anlamda zarar vermektedir. Demokrasinin, hukuk devleti ilkesinin, kanunun amacının ve kamu yararı dikkate alınarak gözaltına alınan belediye eş başkanları serbest bırakılarak derhal görevlerine iade edilmelidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”        

 

ADANA BAROSU                     

AĞRI BAROSU                                                                                                                                               

ADIYAMAN BAROSU                                                           

ANKARA BAROSU                                                                                                                         

ANTALYA BAROSU      

ARTVİN BAROSU                                                                                              

BATMAN BAROSU                                                               

BİNGÖL BAROSU                                                                                                                          

BİTLİS BAROSU                                                                     

BURSA BAROSU

DENİZLİ BAROSU

DİYARBAKIR BAROSU

GAZİANTEP BAROSU                

HAKKARİ BAROSU

HATAY BAROSU                         

İSTANBUL BAROSU

İZMİR BAROSU

KARS BAROSU                                                                       

MARDİN BAROSU                                 

MERSİN BAROSU                                                                 

MUŞ BAROSU        

SİİRT BAROSU                                                                       

ŞANLIURFA BAROSU

ŞIRNAK BAROSU

TUNCELİ BAROSU                                                                

VAN BAROSU

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA