23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kuruluyor
   

Yenişehir Belediyesi’nin destekleriyle Yenişehir’de tarımsal kalkınmaya yönelik faaliyetlerde bulanmak, bölgedeki üreticiler ile birlikte üretim, temin ve tüketim amacıyla Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruluyor.

 
   

Kooperatif için Ticaret Sicil Müdürlüğü’nde Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in katılımıyla ilk imzalar atıldı. Kooperatifin kurucuları arasından yer alan Başkan Özyiğit, belediye olarak tarımı destekleme ve çiftçiyi kalkındırma görevlerinin olduğunu vurgulayarak “Kurduğumuz Kooperatifle birlikte üretici de tüketici de kazanacak” dedi.
BAŞKAN ÖZYİĞİT ÜRETİCİLER İÇİN KOLLARI SIVADI
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ilçedeki üreticilere destek vermek için harekete geçti. S.S Mersin Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kuruluşu ile ilgili ana sözleşme imzaları atıldı. Kooperatif ile Yenişehir’de tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalarda bulunarak üreticiler ile işbirliği yapılacak. Geçmiş dönemlerde Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanlığı yapan ve kooperatifçilik konusunda başarılı işlere imza atan Başkan Özyiğit, Yenişehir’de tarımsal kalkınma için kolları sıvadı. Kooperatif çatısı altında üretim, temin ve tüketim konusunda işbirliği yapılarak gerek ilçe sınırlarında gerek ülke genelinde Yenişehir’de üretilen ürünler için satış kanalları oluşturulacak.
Mersin Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 7 kişilik kurucular kurulunda 4 kadının yer alması ve bunlardan ikisinin ise üretici olması dikkat çeken ayrıntılar arasında yer aldı. Kooperatifin kurucuları arasında bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Necmi Birim, Hacı Bayram Battı, üretici Jale Erkaya, Sevgi Uğurlu, Semra Tekeli ve üretici Fatma Turunç yer alıyor.

Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin geçici yönetim kurulu başkanlığını Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Necmi Birim yaparken, Başkan Yardımcılığını Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Hacı Bayram Battı, Saymanlık görevini ise üretici Jale Erkaya üstlendi.

“KOOPERATİFÇİLİKTE ÖNCELİĞİMİZ GÖNÜLLÜLÜK, GÜVEN VE DAYANIŞMA”
Kooperatif ile ilgili konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, öte yandan belediye bünyesinde kalite birimi kuracaklarını da söyledi.

Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi’nde bir kalite birimi oluşturacağız. Kalite birimi, belediyemizin yaptığı işleri ve vatandaşlarımızın ürettiği ürünleri de denetleyen bir görev üstlenecek. Mevcut durumdan üretici de tüketici de memnun değil. Üretimi sıhhi koşullarda sağlayacağız. Ürünler kalite birimindeki laboratuardan onay aldıktan sonra vatandaşa sunulacak. Farklı belediyeler tarafından kurulan kooperatifler arası ürün satışı gerçekleştirmeyi de düşünüyoruz. Yenişehir’in narını, limonunu üreticiden alıp başka bir ilde satacağız, onlar da ürünlerini Yenişehir’e getirecek. Örneğin, Arhavi Belediyesi’nin ürettiği çayı Yenişehir’de satarken oraya da Yenişehir’in narını, limonunu götüreceğiz. Bunların hepsini karşılıklı güven ve dayanışma içerisinde yapacağız. Kooperatifçilikte önceliğimiz güven, dayanışma ve gönüllülük olacaktır.” ifadelerini kullandı.
KOOPERATİF İLE YAPILACAK ÇALIŞMALAR AÇIKLANDI
Mersin Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin amaç, çalışma kapsamı ve faaliyetleri şu şekilde; “Üreticilerin ürettikleri ürünleri eder fiyatlarla değerlendirilecek. Ürün yetiştirilmesi aşamalarında teknik ve üretim maliyetlerinin aşağıya çekilmesi konusunda faaliyetlerde bulunulacak. Üretilen ürünlerin hem Yenişehir’de hem de ülke genelinde dış satıma hazırlanması konusunda tüketicilerin sağlıklı ürünlere ulaşımının her safhasında etkin çalışma ve organizasyonlar yapılacak. Ürünlerin katma değerinin arttırılmasına yönelik, depo, ürün işleme merkezleri gibi yatırımlarda öncü rolü alarak ürünlerin daha fazla fiyatlarla değerlendirilmesine katkıda bulanmak.”
Mersin Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Geçici Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor; Başkan Necmi Birim, Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Battı, Sayman Jale Erkaya. Kooperatifin kurucuları arasında bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Necmi Birim, Hacı Bayram Battı, Jale Erkaya, Sevgi Uğurlu, Semra Tekeli ve Fatma Turunç yer alıyor.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA