23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Şekeronya Müzikali Başlıyor
   

Mersin Devlet Opera ve Balesi, şef Murat Cem Orhan yönetiminde ‘’Şekeronya’’ adlı çocuk müzikalinin prömiyerini 27 Aralık 2018 Perşembe günü saat 10:30’ da Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleştiriyor.

 
   

BASIN BÜLTEN Mersin Devlet Opera ve Balesi, şef Murat Cem Orhan yönetiminde ‘’Şekeronya’’ adlı çocuk müzikalinin prömiyerini 27 Aralık 2018 Perşembe günü saat 10:30’ da Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleştiriyor. MDOB 2018 - 2019 sanat sezonunun çocuk müzikalleri repertuvarını zenginleştirmeye devam ediyor. Sezona, ‘’Kitap Kurdu ile Can Haylazlara Karşı’’ çocuk müzikali ile başlayan MDOB, ‘’Şekeronya’’ eseriyle repertuvarına bir yenisini daha ekliyor. Müziklerini Murat Cem Orhan’ ın yaptığı, librettosu N. Zeynep Ergüven’ e ait olan eseri Süleyman Tekin yönetiyor. Koreografisini Berna Turhan İleri’ nin, dekor ve kostüm tasarımını Özlem Kurtdere’ nin, ışık tasarımını Barış Arslan’ ın ve video projeksiyonu Umut Sinan Özdemir’ in yaptığı eserin konusu ise şöyle: 

Şekeronya’ nın haylaz çocuğu Fırıldak evinden kaçar ve eski bir evin bahçesindeki sarmaşıklara dolanır. Bahçeye gelen Zeytin ve Tombiş’ ten yardım isteyen Fırıldak, sarmaşıklardan onların yardımıyla kurtulunca önce onlarla dalga geçer fakat hemen ardından aklına bir fikir gelir. Şekeronya’ ya bir diğer adı Masal Ülkesi’ ne dönmesi bu çocuklar sayesinde olacaktır. Fırıldak, okuluna gitmediğinden okuma yazma öğrenememiştir. Şekeronya’ ya giriş ancak kitaplar ile mümkündür. Pastadan evlerin, çikolatadan nehirlerin, konuşan hayvanların olduğu ve tüm masal kahramanlarının yaşadığı bu yer, çocuklar masal okuduğu sürece yaşamaktadır.

Eserde başlıca rolleri; Işıl Cavga Bölükbaşı, Başak Yıldız ( Zeytin ), Mehmet Erkoç, Ercüment Şirin ( Tombiş ), Ayşin Alev Lal (Fırıldak ), Orhan Güllüler, Cumhur İbili (Karabaş ), Pınar Duygu Çınar, Dilara Köse ( Kırmızı Başlıklı Kız ), K. Erdem Özdemir, Levent Yetkin ( Kurt ), Ayşegül Devrim Dinçer, Pınar Olgun Güven ( Soprano Horoz ), Elif Örünk Alpay ve A. Pınar Balay ( Büyücü ) paylaşıyor. 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA