13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

MİLLİ ATLET NEVİN YANIT, KIR ÇİÇEKLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, örnek projelerinden biri olarak hayata geçirdiği ‘Kır Çiçekleri’ projesi kapsamında eğitim hayatına devam eden sporcular, şampiyonlukları ile adını tüm dünyaya duyuran milli atlet Nevin Yanıt ile bir araya geldi. Milli atlet Nevin Yanıt, sporcularla atletizm ve sporcu geçmişiyle ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Sporcular merak ettikleri soruları milli atlete sorduktan sonra çiçek takdim etti ve Nevin Yanıt ile hatıra fotoğrafı çekildi.

 
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, özellikle kırsalda yaşayan ve spora yetenekli kız çocuklarına eğitim vermek amacıyla hayata geçirdiği ‘Kır Çiçekleri’projesi kapsamında eğitim hayatını sürdüren sporcular, Mersinli olan ve şampiyonlukları ile adını tüm dünyaya duyuran milli atlet Nevin Yanıt ile bir araya geldi. Milli atletin önce biyografisini içeren sunumu izleyen sporcular, ardından atletizm ve sporcu geçmişiyle ilgili bilgileri Nevin Yanıt’ tan can kulağıyla dinleyerek, merak ettikleri soruları milli atlete sordular.

Milli atlet Nevin Yanıt sporculara; spor ve sporcu kişiliği, sporcunun beslenme ve uyku düzeni, akademik başarı ve spor ilişkisi, sporcu psikolojisi ve spor motivasyonu üzerine hem deneyimlerini aktardı, hem de tavsiyelerde bulundu. Çocukların merak ettiği soruları da tek tek yanıtlayan milli atlete, söyleşi sonrası çiçek takdim edildi.

Yanıt: “ Böyle projeler, çocuklarımızın hayatına dokunan projeler”

Sporcu çocuklarla bir arada olmanın çok kıymetli olduğunu, geleceğe ilişkin konuşmanın ve onları motive etmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden milli atlet Nevin Yanıt, “Burası çok iyi bir yer. Onlar da seçilmiş kişiler. İnşallah ileride ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek kişiler buradan çıkar, temennim bu yönde” dedi.

Kır Çiçekleri’ne tavsiyelerde de bulunan Yanıt, öncelikle disiplinli bir hayatları olması gerektiğini vurgulayarak,  “Bu, kişinin kendi psikoloji ile alakalı. Bunu yarışmalara çok fazla çıkarak ve yarış koşarak atlatacaklardır, ama öncelikle çok çalışmaları gerekir. Ben çok çalıştım ve çok disiplinli bir hayatım vardı. Yani dışarı çıkıp arkadaşlarımla eğlenecekken, ben evde dinlenmeyi seçtim ya da kamplardaydım. Tabi ki robot da değiliz. Bizim de günlük hayat rutinimiz var, ama belli bir yere gelmek istiyorlarsa,yarışmalarda ve olimpiyatlarda altın madalyayı hedefliyorlarsa çok çalışmaları gerekir” diye konuştu.

Çocukların hayatına dokunan böyle projelerin daha çok olması gerektiğinin altını çizen Yanıt, “Böyle projelerin daha da çoğalması gerektiğini düşünüyorum. Mersin’in uzak yerlerinden, köylerinden seçilip buralara gelip, çocuklarımızın hayata tutunma çabasının bir göstergesi. Bizler de elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olmalıyız. Ben okullara, üniversitelere konuşmak için gidiyorum. Orada bir çocuğa dokunabiliyorsam, ne mutlu bana. Böyle projelerde bu çocuklara yer verilmesi müthiş bir şey” ifadelerini kullandı.

Kır Çiçekleri, milli atletle buluşmanın ve sohbet etmenin mutluluğunu yaşadı

Kır Çiçeklerinden Havin Yılmaz, Nevin Yanıt’ın örnek aldığı isimlerden biri olduğunu dile getirerek, “Gurur duydum. Her gün O’nun adının yer aldığı sahaya gidiyoruz. Bizim adımızın da verildiği böyle bir yer neden olmasın? Bizler deO’nu örnek alıyor ve O’nun yolundan ilerliyoruz. Her şeyin psikolojik olduğunu düşünüyorum. Yarışlara çıkmadan önce kendimi nasıl rahatlatmam gerektiğini artık biliyorum. Korkmadan, cesurca yarışacağımı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kır Çiçeklerinden atlet Semiha Savaş, “Nevin Yanıt’la daha önce de karşılaşmıştık, ama o zamanlar küçüktük. Yeni başlamıştık. Adım adım profesyonelliğe daha çok yaklaştığımız için, bu buluşma daha iyi oldu. Sporcu psikolojisinden, beslenmeden bahsettik. Nevin Yanıt, ilimizden, büyüdüğümüz yerden bir örnek. O’nun yolundan ilerlemeyi çok isteriz. Psikolojimi düzgün tutmam ve kendime daha çok güvenmem gerektiğini öğrendim” dedi.

Kır Çiçeklerinden tekvandocu Esmanur Geyik, “Nevin Yanıt’ın videosunu izlediğimde kendi kendime,değişik branşda olsa ‘Ben de yapabilirim’ dedim. Geleceğini öğrenince hem heyecanlandım, hem de çok mutlu oldum. Beslenme ve uyku düzeninin önemli olduğunu öğrendim.  Benim için ders oldu. Akşamları yattığımda, daha çok yeni dövüşeceğim maçları düşüneceğim” diye konuştu.

Kır Çiçeklerinden atlet Nidanur Turhan ise, “Hem benimle aynı branşı yapmış bir insan olduğu, hem de olimpiyatlarda adı geçmiş ve benim antrenman yaptığım sahaya ismini verdiği için çok heyecanlıydım. Çok gurur duydum. O’nun sayesinde, birçok hatamı da düzelteceğim. Benim için çok güzel bir gündü. Antrenmanlarımda da farkındalık yaratacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA