13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

GÖKYÜZÜ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘ENGELLERİ UÇURUYORUZ ŞENLİĞİ` İLE RENKLENDİ
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla ‘Engelleri Uçuruyoruz Şenliği` düzenledi. Etkinlikte uçurtma uçurmanın yanı sıra basketbol, voleybol, masa tenisi, voleybol, curling ve halat çekme oyunları da oynayan özel gereksinimli bireyler, masal karakterleri ile dans ederek yüz boyama etkinliğine katıldı. Rengarenk uçurtmalar gökyüzüne gönderilirken, renkli görüntüler ortaya çıktı.

 
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla ‘Engelleri Uçuruyoruz Şenliği’ düzenledi. Etkinlikte uçurtma uçurmanın yanı sıra basketbol, voleybol, masa tenisi, voleybol, curling ve halat çekme oyunları da oynayan özel gereksinimli bireyler, masal karakterleri ile dans ederek yüz boyama etkinliğine katıldı. Rengarenk uçurtmalar gökyüzüne gönderilirken, renkli görüntüler ortaya çıktı.

Özel gereksinimli bireyler, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Engelleri Uçuruyoruz Şenliği’nde buluştu.

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda ‘Engelleri Uçuruyoruz’ sloganıyla düzenlenen şenlikte kurulan oyun alanları ve sahnelerle, birbirinden farklı aktiviteler yapıldı. Şenliğe aileleri ile birlikte katılan özel gereksinimli bireyler, güzel bir bahar havasında uçurtmalarını gökyüzüne gönderdi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi tarafından alana kurulan sahnede zumba gösterisine katılan ve mini disco etkinliğinde masal karakterleriyle birlikte dans eden özel gereksinimli bireyler; basketbol, voleybol, masa tenisi, curling ve halat çekme oyunu da oynadı. Yüz boyama etkinliğinde yüzlerini boyatan çocuklar, alanda dağıtılan uçurtmaları uçurarak gönüllerince eğlendi. Rengarenk uçurtmalar gökyüzünde uçarken, özel çocukların mutluluğu da ortaya renkli görüntüler çıkardı.

GERBOĞA: “DOLU DOLU BİR ETKİNLİK OLDU”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında önemli etkinlikleri hayata geçireceklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, “Etkinliğimiz çok güzel geçti. Çocuklar, uçurtma şenliği etkinliği öncesinde zumba, mini disko, basketbol, voleybol, curling, masa tenisi, halat çekme, yüz boyama ve sosis balonlarla şekiller yapma etkinliklerine katıldı. Patlamış mısır, pamuk şekeri, sandviç, limonata gibi ikramlarımız da oldu. Sonra da uçurtmalarımızı uçurduk. Çocuklar çok eğlendi, etkinliğimiz gayet güzel geçti. Aileleri de yanlarında olunca, çok mutlu oldular” dedi.

“ÇOK EĞLENDİK, ÇOK MUTLUYUZ”

Etkinliğe katılan özel gereksinimli bireyler ise duygularını şu sözlerle dile getirdiler:

-Veli Erciyas: “Uçurtma uçurduk, zumba yaptık, basketbol oynadık, futbol oynadık, yarışmalar yaptık. Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Hep bizimle ilgileniyor.” 

-Dilara Saçı : “Çok eğlendik. Basketbol oynadık, zumba yaptık ve mısır yedik. Vahap Seçer’e çok teşekkür ederim. Hepsini çok seviyorum. En çok zumba etkinliğini sevdim. Zaten ben de dans etmeyi seven biriyim. Çok eğlendim.” 

-Mehmet Özkartal: “Uçurtma uçurdum. Masa tenisi oynadık. En çok masa tenisini sevdim. Vahap Başkan’a teşekkürler” 

-Açelya Yarar: “Uçurtma şenliğimiz var. İyiyiz, mutluyuz. Uçurtma uçuruyoruz, basket oynuyoruz,  her şeyi yapıyoruz. Başkanımızı da çok seviyoruz.”

 

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA