14:01  DEPREMZEDE KADINLARDAN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT`E TEŞEKKÜR ZİYARETİ  13:58  TARSUS`TA KENT MEYDANI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR  13:55  MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDE PERSONELE 18 BİN LİRA PROMOSYON  11:44  SAĞLIK ALANINDA 21 ÖRGÜT BİR ARAYA GELDİ... AİLE HEKİMLERİ 1-2 AĞUSTOS`TA İŞ BIRAKACAK  11:41  MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI`NDA 2 MİLYON PAKET YEMEK, DAR GELİRLİYE ULAŞTI  10:24  TARSUS DOĞA PARKI SAKİNLERİNE, FISKİYELİ VE BUZLU MEYVELİ SERİNLİK  10:18  MESKİ, SİLİFKE ATIKSU ARITMA TESİSİ REVİZYON İŞİNİ TAMAMLIYOR  12:58  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZLERİNİN YKS’DEKİ BAŞARISI DEVAM EDİYOR  11:23  YAŞ MEYVE SEBZENİN LİDERİ AKİB, ‘KALİTELİ TÜRK MALI’ ALGISINI GÜÇLENDİRİYOR  20:36  MERSİN BAROSU: “KAMU VİCDANINI RAHATSIZ EDEN KARARIN ÇIKMAMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”  10:27  GÜLNAR VE AYDINCIK’TA BAŞKAN SEÇER’E YOĞUN İLGİ  01:24  MTSO EMLAK KOMİTESİ TAKDİR TOPLUYOR  00:11  MESKİ MAYIS AYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI  00:01  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ  23:37  CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ ADAYI EKMEN: “MERSİN DÜNYANIN LOJİSTİK MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK”  22:16  MERSİN’E BÜYÜK MÜJDE.. 5. OSB GELİYOR  22:06  BAŞKAN YILMAZ; “ENGELLERİ SEVGİYLE AŞIYORUZ”  21:59  “KADINLAR, ANNELER İÇİN SÖYLEYECEK”  19:01  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, LOOP TABANLI KAVŞAK YÖNETİM SİSTEMİ VE DEĞİŞKEN MESAJ SİSTEMİ`Nİ HAYATA GEÇİRDİ  18:50  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇOCUKLARIN ETKİNLİK TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ  

Mersin’de sağlık skandalına soruşturma açıldı…
   

Mersin Şehir Hastanesi’nde ameliyat sırasında verilen narkoz işlemlerinde usulsüzlük ve sahtecilik yapıldığı iddiası ile ilgili inceleme ve soruşturma açıldı. Hastane bünyesinde tutulan kayıtlarda bir mesai gününde bazı doktorların 49, 36, 30, 28, 22 ve 20 hastaya narkoz verdiği iddia edilmişti.

 
   

7 yıl önce hizmete açılan Mersin Şehir Hastanesi'nde anestezi uzmanları tarafından ameliyat sırasında verilen narkoz işlemlerinde usulsüzlük ve sahtecilik yapılarak, döner sermaye üzerinden haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla ilgili soruşturma açıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü'ne başlatılan inceleme ve soruşturma ile ilgili muhakkik atandığı öğrenildi.

SAHTECİLİK İDDİASI

Anestezi doktoru ayrımcılığının hat safhada olduğu belirtilen Mersin Şehir Hastanesi'nde, döner sermayeden fazla pay alabilmek için de sahtecilik yapıldığı öne sürüldü.

Ameliyat sırasında narkoz veren doktorun kendi ismini yazmayıp, başka bir doktorun ismini yazarak, narkoz işlemini diğer doktor yapmış gibi göstererek döner sermayeden fazla pay almasının yolu açılıyor.

Ameliyatı yapan görevli doktor ‘Ameliyat notu' yazarken, narkoz veren anestezi uzmanının evrakta yazıldığından başkası olduğunu görmesine rağmen, bir işlem yapmayarak sessiz kalıyor.

Cerrahların yapılan sahteciliği şikayet etmemesinin asıl nedeni ise 6 yıldır başhekimlik koltuğunda bir anestezi uzmanının görev yapmasına bağlanıyor.

Yapılan sahtecilik sonucunda hastanede yaşanabilecek herhangi bir adli olay veya ihmal iddiasında ise ameliyata giren gerçek kişi değil, evraklara ismi yazılıp yerine başkası tarafından imza atılan doktorun sorumluluğu bulunuyor.

Yaşanabilecek adli olaylarda bu durumun hukuksal açıdan büyük sıkıntı yaratacağı ifade ediliyor.

RAKAMLAR DUDAK UÇUKLATTI

Mersin Şehir Hastanesi'nin kayıtlarına göre 19.01.2023'te 8 saatlik mesai dilimi içinde Dr.A.Y, 49 hastaya narkoz verdi.

Narkoz verilen 49 işlemin 21'i Genel Cerrahi, 12'si Kadın Doğum, 16'sı ise diğer ameliyathanelerde gerçekleşti.

07.04.2022'de Dr. S.Y, bir mesai gününde 36 hastaya narkoz verdi. Bu işlemin 24'ü Genel Cerrahi, 12'si ise Çocuk Cerrahi bölümünde yapıldı.

18.01.2023'te Dr. E.H.H'de yine bir mesai gününde 30 hastaya narkoz, 17.01.2023'te Dr.H.Ö, tarafından da 20 hastaya narkoz verildiği kayıtlarda yer aldı.

Bu işlemler, büyük ve riskli ameliyatların yapıldığı kadın doğum, çocuk ve kalp cerrahisinin de aralarında yer aldığı tüm ameliyathanelerde gerçekleşti. 07.12.2022'de Dr. H.S tarafından bir mesai gününde 22 hastaya narkoz verildi.

Bu işleminin 14'ü çocuk cerrahisi, 8'i ise üroloji ameliyatı sırasında gerçekleşti.

Narkoz vermedikleri halde diğer doktorların narkoz vermiş gibi gösterilmesiyle usulsüzlük ve sahtecilik yapılarak idareye yakın olduğu öne sürülen anestezi uzmanlarının, hak etmedikleri yüksek meblağlara ulaşan fazla döner sermaye payı almalarının sağlandığı belirtiliyor.

Geriye dönük inceleme ve soruşturmaların sahtecilik ve usulsüzlük boyutunun görünenden büyük olduğunu ortaya çıkaracağı ileri sürülüyor.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü'nün valilik oluruyla başlattığı soruşturma ve incelemenin devam ettiği öğrenildi.

 

 

 

 

 

kaynak:sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2023 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA