13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

“Nebatilerin karşısında emekçiler var”
   

SOL Parti Mersin Milletvekili adayı İlknur Başer, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin AKP tarafından Mersin milletvekili adayı yapıldığını belirterek “Nebati’nin karşısında, Nebatilerin açlığa yoksulluğa, işsizliğe sürüklediği, işsizler, işçiler, sefalete sürüklediği emekliler ve kadınlar var. Sol Parti listelerinde yalan nedir bilmeyen, hırsızlık nedir bilmeyen, bu ülke için ve insanca yaşamak için mücadele eden insanlar var” dedi.

 
   

ABİDİN YAĞMUR

Sol Parti Mersin İl Başkanlığı, Mersin Milletvekili adaylarını Mersin Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.

Sol Parti Mersin İl Başkanı Çağdaş Oğul Arı, 81 ilde 600 milletvekili adayı ile pusulada olacaklarını belirterek 32 ilde aday listelerinin başında kadınların yer aldığını, Mersin’deki 13 milletvekili adayından dokuzunun kadın olduğunu ifade etti.

 

 

“GÖNÜL RAHATLIĞIYLA SOLA OY ATABİLİRSİNİZ”

Arı, “Türkiye’de 89 yıldır hiç kadın milletvekili çıkarmayan 20 ilin, 18’inde kadın adaylarımızla seçim pusulasındayız. SOL Parti, gençlerin siyasete kendi sözüyle katılımını en çok önemseyen parti olmuştur.

Gençler adına konuşan siyasetin yerine gençliğin kendi sözüyle siyasete katıldığı bir anlayışla milletvekili listelerimiz oluşturulmuştur. Hakları ve geleceği için mücadele eden işçi, işsiz, öğrenci gençler listemizin dörtte birini oluşturmuştur.

Her on adaydan birisi üniversite öğrencisi. Parasız eğitim mücadelesi yürüten üniversite öğrencileri pop siyasetin izleyicisi değil, kendi geleceklerinin tayin edicisi olmak için bir adım öne çıkıp SOL Parti listelerine adlarını yazdırdı.

Emekçiler, ezilenler, gençler, kadınlar tüm yurtsever halkımız gönül rahatlığıyla bu listelere oy atabilir. Bu oylar yarının mücadelesine umut, dayanışmaya güç, değişime güvencedir” dedi.

 

“MERSİN’DE PUSULADA SOL VAR”

SOL Parti Mersin Milletvekili adayı İlknur Başer de, “Mersin’de pusulada sol var. Neden Mersin’de pusulada sol var? Mersin biliyorsunuz vergi vermede 6. Sırada fakat Mersin kamu yatırımlarından yararlanmada son sıralarda yer alıyor. Halkın ihtiyaçlarının eğitim, sağlık, barınma gibi ihtiyaçlarının eşit, parasız olarak karşılanması için verdiği verginin karşılığını kendisine hak olarak geri alması için pusulada sol var” dedi.

 

“MERSİN’DE BARINMAK, BESLENMEK BİLE ZORLAŞTI”

Mersin’in depremden en çok etkilenen bölgelerden birisi olduğuna, yoğun göç aldığına dikkat çeken Başer, “Burası yoğun deprem bölgesinden göç aldı.  Fakat birçok yer afet bölgesi ilan edilirken Mersin afet bölgesi ilan edilmedi. Pusulada sol var. Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesi, haklardan yararlanması için pusulada sol var.  Yine deprem bölgesinden gelen yurttaşlarımızın yerleşmesi nedeniyle Mersin’de kiralar füze gibi fırladı. Sadece kiralar mı fırladı? Yaşam koşulları her türlü gıda fiyatları birdenbire pahalılaştı ve halk yoksulluğa itildi. Mersin’de yaşamak yaşamını sürdürmek, barınmak beslenmek artık mucizeye dönüştü. İşte bunun için pusulada sol var” ifadelerini kullandı.

 

“KENDİNİZE OY VERİN”

Ekonomiyi batıran, halkı yoksulluğa, işsizliğe sürükleyen ama sermayeyi palazlandıran Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin AKP listesinden Mersin milletvekili adayı olduğuna işaret eden Başer şunları söyledi:

Ekonomiyi batıran, Mersinlileri sefalete sürükleyen Nebati’nin karşısında, Nebatilerin açlığa yoksulluğa, işsizliğe sürüklediği, işsizler, işçiler, sefalete sürüklediği emekliler ve HÜDA-PAR karanlığıyla siyasal İslamcı rejimle bu ülkeyi tarikat cemaat ağlarına boğanların karşısında direnen kadınlar var.

Hepsi Sol Parti listelerinde.  Sol Parti listelerinde yalan nedir bilmeyen, hırsızlık nedir bilmeyen, bu ülke için ve insanca yaşamak içi n koşturan, mücadele eden insanlar var. O yüzden sevgili Mersinliler sizin kendinize oy vermenizi bekliyoruz.”

 

“CUMHURBAŞKANLIĞINDA KILIÇDAROĞLU’NA OY VERİYORUZ”

SOL Parti’nin ikili bir siyaset hattını uzun süredir tüm Türkiye’de savunduğunu ifade eden Başer,  “Birinci görevimiz bu felaket iktidarından kurtulmak.  Biz yıllardır bu felaket iktidarından kurtulmak için tek aday etrafında birleşelim dedik. SOL Parti olarak da tek aday etrafında birleşmek için yoğun bir çaba gösterdik.

Evet pusulada sol var, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek aday etrafında hep birlikte birleşiyoruz ve Kılıçdaroğlu’na oy veriyoruz. Bu felaket iktidarından kurtulmak, bu ülkede çalınan neşemizi, üzerimize çökertilen karabasanı dağıtmak için tek aday etrafında birleşip felaket iktidarını hep birlikte göndereceğiz.

Bu ülkenin insanca yaşanacak koşullara kavuşması için, bu ülkenin ABD emperyalizmi başta olmak üzere emperyalist politikalarla yönetilmemesi için, tam bağımsız bir ülke için, eşitlik için, kadınların sokakta rahatça dolaşabildiği şiddete uğramadığı ülke koşulları için ve gençlerimizin hepsinin iş sahibi olduğu, neşesini yeniden kazandığı bir ülke için ve laiklik için gelin kendimize oy verelim.

Çünkü bize verilen hiçbir oy boşa gitmez, onların baraj sistemlerine başkaldırıyoruz. Diyoruz ki SOL Partiye verilecek her oy bu ülkenin güneşli günlerine verilecektir. Bu ülkenin yeniden kuruluşuna verilecektir” ifadelerini kullandı.

SOL Parti Mersin Milletvekili adayları şunlar: lknur Başer (Emekli), Zeki Avcu (Emekli), Derya Kişin (İşçi), Duygu Sobe (İşçi), Filiz Uçar (İşçi), Hazal Manguldar (İşsiz), Nisan Türkan (Ev Kadını), Tuğçe Mutluay (İşçi), Süreyya Kesgin (Ev Kadını), Halil Tat (Çiftçi), Mithat Türkan (Esnaf), Murat Bozkurt (İşçi), Selahattin Aksoy (Emekli)

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA