23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

9 İLİN VALİLERİ VE GÜVENLİK BİRİM AMİRLERİNİN KATILIMIYLA ADANA’DA SEÇİM BÖLGE GÜVENLİK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
   

İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ersoy’un başkanlığında, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili olarak, beraberindeki heyet ve 9 İlin yöneticilerinin katılımıyla Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi.

 
   
Adana İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) düzenlenen "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı"nda, Adana Valisi Süleyman Elban’ın açılış konuşmasının ardından Bakan Ersoy, yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifa ve Türk milletine "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Adana'da bu toplantının 8'incisini düzenlediklerini ifade eden Bakan Ersoy, 14 Mayıs'taki seçimin, Türkiye'nin yeni yüzyılına girerken Türk milleti için hayati öneme sahip olacağını, yapılan değerlendirme ve açıklamalardan uluslararası toplum için de çok önem taşıdığının görüldüğünü dile getirdi.

Bakan Ersoy, Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili Seçimi’nde Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Niğde ve Osmaniye’de alınacak önlemleri anlattı.

Bugüne kadar edindikleri tecrübelerden de istifade ederek büyük dikkat ve özenle sorumluluklarını yerine getireceklerini belirten Bakan Ersoy, "Ekip olarak buradaki pozisyonumuz çok açık ve nettir. Seçim halkımızın seçimidir. İşin siyasi anlamı ve sonuçları Bakanlık olarak bizim görev ve ilgi alanımızın dışındadır. Bizim görevimiz, vatandaşımızın özgür iradesini sağlıklı şekilde, herhangi bir aksiliğe, aksaklığa veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandığa yansıtabileceği ortamı sağlamaktır." dedi.
- "Seçimde esas olan, özgürlüğü temin etmektir"

Bakan Ersoy, seçim tedbirlerini, propaganda dönemi, oy verme günü ve sonrası olmak üzere üç ayrı başlıkta ele aldıklarını anlattı.

Dijital ortamdaki güvenliği de tesis etmek amacıyla ilgili birimlerin görev başında olacağını dile getiren Bakan Ersoy:
"Tedbirlerimizi alırken dikkat edeceğimiz en önemli konu, güvenlik gerekçesiyle ifade özgürlüğünün önüne geçmemektir. Bu kadar önemli bir seçimde esas olan, özgürlüğü temin etmektir. Güvenlik, özgür bir ifade ve tercih ortamını sağlamak için vardır. Bu itibarla bizim temel sorumluluğumuz, birilerinin başkalarının özgürlük alanına müdahil olamayacağı, tercihlerin özgürce yapılabileceği güvenli bir ortamı tesis etmektir. Bütün önlemlerimizde, bütün tedbirlerimizde bu hassasiyeti lütfen gözden uzak tutmayalım."

Bakan Ersoy, seçim kampanyalarında 18 yaşın altındakilerin broşür, seçim materyali, afiş gibi unsurları dağıtmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Seçim sürecinde kolluk birimlerinde görevli bütün personelin izinlerinin zorunlu haller dışında kaldırılacağını bildiren Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

"Seçim günü jandarmamız, emniyetimiz, sahil güvenliğimiz, güvenlik korucularımızla toplam 601 bin 251 personelimizin tamamı görevi başında olacak. Yine aynı şekilde alınan güvenlik tedbirlerine yardımcı olmak amacıyla helikopterlerimiz, uçaklarımız, İHA'larımız, dronlarımız gibi bütün hava unsurlarımız, gemilerimiz, botlarımız, muhabere araçlarımız göreve hazır edilecek. GAMER unsurları, jandarma istihbarat ve emniyet istihbarat birimlerimiz bütün güvenlik kamera sistemlerimizle entegre şekilde bu süreçte yer alacak. Gerek hassas kişi ve yerlerin gerek enerji altyapısına dair önem arz eden yerlerin korunması gerek kampanya dönemindeki güvenlik konuları gerekse olası provokatif eylemlere ilişkin, ilgili bütün birimlerimiz ve personelimizle tam kapasite görev başında olacağız."

Bakan Ersoy, özellikle oy kullanılan yerlerde görev alacak personele mutlaka eğitim verileceğini, seçim güvenlik tedbirleri konusunda basına sürekli bilgilendirmeler yapılacağını ifade etti.

Güvenlik kameraları ve aydınlatmanın, hassasiyet gösterecekleri konuların en önemlilerinden olduğunu dile getiren Bakan Ersoy, mevcut güvenlik kameralarının sağlıklı çalışmasına dikkat edeceklerini, sandık kurullarının olduğu, oy torbalarının depolanacağı yerlerin aydınlatılmasına ilişkin tedbirleri de mutlaka gözden geçireceklerini söyledi.
"Bizim için seçim, tek kelimeyle ifade edilecek olursa hukuktur." ifadesini kullanan Bakan Ersoy, "Yüksek Seçim Kurulundan gelen bütün genelgeleri, tedbirleri teker teker sizlere aktaracağız. 'Bu işi çok iyi biliyorum. Bu işleri çok yaptım.' dediğimiz an yanılgıya düşeceğimiz andır. Onun için gerek Seçim Kanunu gerek Yüksek Seçim Kurulunun bu konuda ortaya koyduğu irade, tebliğ ve yorumların, talimatların tamamı, bizzat arkadaşlarımız tarafından gerek valilerimiz gerek güvenlik birim amirlerimiz tarafından bilinmeli ve yenilikleri sürekli takip etmeliyiz" dedi.

Bakan Ersoy, geçmiş seçimlerde İçişleri Bakanlığı olarak çok iyi bir sınav verdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bakanlığımız gerek kolluk birimlerimiz gerekse idari birimlerimiz hem kampanya döneminde hem de seçim günü akşamına kadar özgür ifade ortamını ve seçim güvenliğini temin etme hususunda ülkenin her köşesinde başarılı olmuştur. İnşallah bu başarımızı 14 Mayıs'ta bütün arkadaşlarımızla tekrarlayacağımıza yürekten inanıyoruz. Yine inanıyoruz ki bütün vatandaşlarımız huzur içinde, kardeşlik içinde sandığa gidecek, iradelerini yansıtacak ve bir bayram havası içinde geçecek bu seçim döneminin sonunda kazanan her şeyden önce demokrasimiz ve ülkemiz, kazanan asil milletimiz olacak."

İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan’ın da bir sunum yaptığı toplantı; seçim takvimi, seçimler öncesinde, sırasında ve sonrasında alınması gereken tedbirler, seçim sürecinde önem arz eden ve hassasiyet gösterilmesi gereken konular ile ilgili konularda karşılıklı görüş alışverişinde ve değerlendirmelerde bulunulmasının ardından sona erdi.

İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) düzenlenen 'Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı'na İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un yanı sıra Vali Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan ve beraberlerindeki heyet, Adana Valisi Süleyman Elban, Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Niğde, Osmaniye Valileri, İl Emniyet Müdürleri, İl ve Jandarma Komutanları ve İçişleri Bakanlığından ilgili birim temsilcileri katıldı.
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA