23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Utanç davası başladı! Bir yanda kadınlar bir yanda müritler…
   

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında zorla evlendirilmesi ve istismara uğramasına yönelik davanın ilk duruşması başladı. Bir grup cemaat üyesi Gümüşel’e destek için Kartal Adliyesi önünde toplandı. H.K.G.’ye destek için gelen kadınlar da "Çocuk susmadı, Biz de susmayacağız!" dedi.

 
   

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması Türkiye’yi ayağa kaldırdı.

Baba Yusuf Ziya Gümüşşel, anne F.G. ve imam nikahıyla evlendirildiği K.İ. hakkında “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan dava açıldı.

Anne ve babanın 22 yıl 6 aya kadar, imam nikahlı evlendirildiği Kadir İstekli hakkında ise ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘cinsel saldırı’ suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapsi isteniyor.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasının ardından gözaltına alınan sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel geçen yıl aralık ayında tutuklandı.

Tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel ile tutuksuz sanık Fatıma Gümüşel ilk kez bugün hakim karşısına çıktı.

 

Duruşma öncesi kadın ve sivil toplum örgütleri açıklama yaptı. Topluluk, “Yaşasın kadın dayanışması”, “H.K.G. yalnız değildir”, “Cemaatlere karşı hiçbir çocuk, hiçbir kadın yalnız değildir” sloganları attı.

“Çocukların istismar edilmesine, intihar adı altında cinayetlerin örtbas edilmesine sessiz kalmıyoruz! Çocuk susmadı, Biz de susmayacağız!” yazılı pankart açan CHP Bodrum Kadın Kolları yaptığı açıklamada, “Bugün burada görülecek dava kadınların ve toplumsal muhalefetin mücadelesiyle açıldı. AKP’nin 20 yıllık iktidarı boyunca tüm olanakları önüne serdiği tarikatlar ne ilk ne de münferit. Yoksul halk çocuklarının Aladağ’da, Taşkent’te, Hiranur Vakfı’nda başına gelenler iktidarın beslediği tarikatların yaydığı karanlığın sonucudur” dedi.

 

CHP  Milletvekili Suzan Şahin, ise “Bu çocuk istismar gördükten sonra bir kadın, bir anne olmuş ve devletin bakanlıklarına Aile Bakanlığı’na sığınmış. Devlet ne yapmış? İki yıl boyunca bu sorumluların hiçbiri emniyete alınmamış tutuklanmamış herhangi biri hakkında bir işlem yapılmamış. Bu bakanlılar ne işe yarar. Bunların üstünü örtelim diye mi varlar” dedi.

Kadınlar Birlikte Güçlü Grubu adına yapılan açıklamada, “Bu çocuk istismarında cemaat ve devlet kurumlarının adeta bir suç şebekesi gibi çalıştığını gördük. H.K.G.’nin 14 yaşındayken gittiği hastanede yaşı reşit birinden alınmış örnekle çarpıtılmış rapor hazırlayanlardan takipsizlik kararı veren savcılığa hepsi bu suça ortak oldu” ifadelerini kullandı.

 

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, davanın görüleceği İstanbul Anadolu Adalet Saray'ı önünde açıklama yaptı:

“Şunu çok iyi biliyoruz: Tek başına değil, H.K.G tek kurban değil. On binlerce, yüz binlerce çocuk hiçbir denetimi olmayan bu tarikatlara, şer odaklarını kurban verilmiş durumda. Buralarda ne olduğunu bilmiyoruz. Bu çocukların başına ne geldiğini biliyoruz, bu dava münferit bir sapığın davası değil, bu dava bu ülkenin çocuklarına sistematik olarak bir işkencenin davasıdır. Türkiye İşçi Partisi de işte bu yüzden bugün buradadır. Kamuoyuna çağrımızdır: Bu davanın peşini bırakmayın, bu çocuklar bizim çocuklarımız.”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da, “Bir kereden bir şey olmaz demişlerdi. O bir kere dedikleri olaylar üzerinden onlarca yüzlerce çocuk istismara uğradı. Bu siyasi iktidarın politikaları sonucu istismara uğradı. Davanın görüldüğü duruşma salonunun bulunduğu koridor bariyerlerle kapatıldı.

Adliye önünde toplanan Yusuf Ziya Gümüşel’in müritleri “Hocamıza özgürlük” yazılı pankartlar taşıdı. Müritlerden bazıları “Yusuf Hocamız yalnız değildir” diye slogan attı.

 

DURUŞMA KONFERANS SALONUNDA YAPILIYOR

Duruşma öncesi, duruşma salonuna girmek isteyen hukukçular, siyasetçiler ve gazetecilerle güvenlik görevlileri arasında sık sık tartışma yaşandı.

Yoğun ilgi karşısında duruşmanın daha geniş olan konferans salonunda yapılmasına karar verildi. Saat 11.00 sıralarında tarafların çoğunluğu salonda yerini aldı.

 

ANNE GÜMÜŞEL VE MAĞDUR H.K.G. DURUŞMAYA KATILMADI

Tutuklu sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli cezaevinden getirildi. Tutuksuz sanık Fatıma Gümüşel, müşteki H.K.G. ise duruşmaya katılmadı.

Anadolu Cumhuriyet  Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, H.K.G. müşteki, baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatma Gümüşel ve imam nikahlı evlendirildiği Kadir İstekli şüpheli olarak yer aldı.

Mahkeme başkanı, avukatların itirazlarına rağmen iddianameyi okumaksızın katılma taleplerini almaya başladı. SEGBİS kaydı da açılmadı.

Mahkeme heyeti, savunmalara geçilmeden önce 40 ilin baro temsilcisine katılma taleplerini sordu. Baro temsilcileri SEGBİS kaydına alınarak önce iddianamenin okunmasını talep etti.

Şu anda iddianamenin tamamı okunuyor…

 

 

 

 

 

kaynak:sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA