13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Tisan’da bin villa inşaatı için ruhsat alındı mı?
   

Tisan yarımadasında devam eden yapılaşma sorunlarına dikkat çeken ÇMO Mersin Şubesi, “İmar planları ile ilgili dava süreci devam ederken yapı ruhsatı alındı mı?” diye sordu. Bölgeden çıkarılan hafriyatların nereye döküldüğünü soran ÇMO Mersin Şubesi, Tisan adası gibi ekolojik kıyı alanlarına Mersin’in sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

 
   

1970’li yıllarda yapılaşmaya açılan ancak bir bölümü korunan Silifke’deki Tisan Koyu, 40 yıl sonra benzer bir yapılaşma tehdidi altında. Koyda daha önce bin adet villa yapacağını duyuran Faras Akdeniz şirketi inşaat çalışmalarını başlattı.

Bölgeyle ilgili imar planlarının dava sürecinde olduğunu dile getiren Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Mersin Şube Başkanı Sinan Can, gerekli inşaat izinlerinin alınıp alınmadığını sordu.

 

“BÖLGEDEKİ HAFRİYATLAR NEREYE DÖKÜLÜYOR?”

ÇMO Mersin Şube Başkanı Sinan Can, Tisan yarımadasında devam eden çalışmalarla ilgili kamuoyunun merak ettiği soruları sordu.

Bölgeyle ilgili çalışmaların şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini dile getiren Can, “Yürütülen inşaat faaliyetleri sırasında bir kazı gerçekleştiriliyor ve kazılardan çıkarılan hafriyat ve diğer atıkların nereye nasıl ve hangi yöntemlerle dökülmekte ve depolanmakta olduğunu soruyoruz. Dere yataklarına döküldüğü gerçek mi, bu tespit edilmiş mi? Ya da diğer bölgelere götürülüp bu hafriyat atıkları depolanmış mı? Hafriyat atıklarının Büyükşehir Belediyesi tarafından izin verilen yerlere dökülmesi gerekmektedir” dedi.

Hafriyatları taşıyan araçların kaç tanesinin ruhsatlı olduğunu soran Can, “Deniz kenarında bir dolgu yapıldı mı? Dolgunun üzerinde ne yapılıyor? Şantiye alanında konkasör makinesi kurulmuş mudur? Neden kurulma ihtiyacı görülmüştür burada bir havasal düzlenme ya da perdelenme mi gerçekleştirilmek istenmektedir? Biliyorsunuz orası bir ada yani engebeli de bir ada. Her inşaat faaliyetinde konkasör makinesi kurulmuyor, çimento üretim ünitesi de kurulmuyor. Bunlar hangi izinlere göre nasıl ve ne şekilde kurulmuştur?” ifadelerini kullandı.

 

“EKOLOJİK KIYILARDAN BİRİ OLAN TİSAN’A SAHİP ÇIKILMALI”

İmisyon ile ilgili lisansların olup olmadığını soran Can, “Yapı Ruhsatı alındı mı?” diye de sordu. Tisan adasının Türkiye’nin en ekolojik adalarından birisi olduğunu vurgulayan Can,  “Tisan adası Bogsak, Dana adası gibi ekolojik kıyı alanlarımıza Mersin’in sahip çıkması gerekiyor, kent aktörlerinin  sahip çıkması gerekiyor. İmar Planları dava sürecinde, bu süreçte bu faaliyetler gerçekleştiriliyor. Bunların önemli olduğunu hem çevresel hem de imar konularında biz mimar ve mühendisler konunun çelişkiler içerisinde olduğunu ve açıklamalarla beraber konunun düzlüğe çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

“TAŞUCU LİMAN PROJESİNİN TAKİPÇİSİYİZ”

Geçtiğimiz günlerde Taşucu Liman Projesi ÇED toplantısı yapılmıştı. Burada bir marina yapılmak istendiğini söyleyen Can, “Biz Şehir Plancıları Odası, Mimarlar ve Çevre Mühendisleri Odası olarak o konu hakkında bir çalışma yapıyoruz, bazı önemli tespitlerimiz var. Bununla ilgili açıklamamızı ilerleyen günlerde yapacağız. Bu konuyu takip ettiğimizi bilmenizi isteriz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA