23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

“Uğur Mumcu’dan Hrant Dink’e tüm aydınları anıyoruz”
   

Mersin’de Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-İş, 29 Ekim Kadınlar Derneği ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyeleri Uğur Mumcu’yu andı.Atatürk Parkı içindeki Mumcu anıtı önünde yapılan anma töreninde dernekler adına ADD Şube Başkanı Serdar Erkan konuşma yaptı.

 
   

İçinde bulunduğumuz haftanın Adalet ve Demokrasi Haftası olduğuna değinen Erkan, “Bugün buraya sadece Uğur Mumcu’yu anmak için toplanmadık. Bugün aslında,  özellikle 90’lı yıllarda faili meçhul olarak katledilen ADD’nin kurucu başkanlarından Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Gaffar Okan, Eşref Bitlis, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu,  Hırant Dink, Tahir Elçi gibi ağızlarına  “Atatürk, bağımsızlık ve barış”  sözcüklerinin birini aldığı için katledilen ve failleri hala bulunamayan bu toprakların yetiştirdiği tüm aydınlarımız ile 70’lerin ve 80’lerin karanlığında katledilen Abdi İpekçi, Çetin Emeç ve Metin Göktepe gibi gazetecilerimizi,  Uğur Mumcu’nun şahsında anmak için toplandık” dedi.

Emperyalist güçlerin 1950’lerden beri Atatürk Cumhuriyetini, onun kurumlarını, kavramlarını ve birikimlerini talan ederek içini boşaltmaya çalıştıklarını kaydeden Erkan, “Bugün itiraf etmeliyiz ki, epeyi mesafe almışlardır. Ancak şu da bir gerçektir ki, Anadolu insanının içindeki Atatürk sevgisini, bağımsızlık düşüncesini ve barış özlemini asla yok edememişlerdir. Aksine, halkımız BOP projesinin sonuçlarını, kuzeyimizde ve güneyimizdeki savaşı ve yarattığı yıkımları ve yerlerini yurtlarını terk edip ülkemize sığınan mültecileri ve çektikleri sıkıntı ve acıları gördükçe “Atatürk, Bağımsızlık ve Barış” sözcüklerine ve kuruluş ilkelerine daha fazla sahip çıkmaktadır. Bu nedenle bu topraklarda Atatürkçü düşünce ve Atatürkçüler yaşadığı sürece, Uğur Mumcu ve katledilen tüm aydınlarımızla birlikte bu topraklarda barış da sonsuza dek yaşayacak ve yaşatılacaktır” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA