23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Mersin, yaş meyve sebze ihracatında liderliğini sürdürdü
   

Türkiye’de geçen yıl yapılan 2 milyar 951 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihracatının 703 milyon 857 bin dolarlık kısmını gerçekleştiren Mersin, sektörde en fazla dış satım yapan kent unvanını korudu.

 
   

AA muhabirinin Akdeniz İhracatçı Birlikleri verilerinden derlediği bilgilere göre, yaş meyve ve sebze ihracatında 2019, 2020 ve 2021'i zirvede tamamlayan Mersin, 2022'de kayıtlara geçen 703 milyon 857 bin dolarlık dış satımla bu alanda en fazla döviz girdisi sağlayan iller sıralamasındaki liderliğini sürdürdü.

Söz konusu dönemde ihracatını değer bazında yüzde 6 artıran kentin 1 milyon 182 bin ton ürünü dış piyasada değerlendirildi.

Türkiye'nin geçen yılki 2 milyar 951 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihracatının yüzde 24'ünü tek başına gerçekleştiren Mersin'i ihracat gelirinde sırasıyla Antalya, Hatay ve Trabzon takip etti.

Akdeniz kenti, muz, limon, yenidünya, çilek, erik, kabak, keçiboynuzu ve badem üretimindeki birinciliğini de devam ettirdi.

- Kentte 12 ay tarım yapılıyor"

İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, AA muhabirine, Mersin'in elverişli iklim yapısıyla ülke tarımında öne çıktığını söyledi.

Ürün çeşitliliğinin, dış satımda başarı getirdiğini belirten Abalı, şöyle devam etti:

"Tarımsal üretimde birinci sıradayız. Bunun en büyük nedenleri Mersin'de 12 ay tarım yapılıyor olması ve çiftçilerin yıl boyunca durmadan çalışması. Bu kadar çok üretimin olduğu kentte ihracat birinciliği doğal bir sonuç olarak ortaya çıkıyor. Mersin çiftçisi pandemi döneminde olduğu gibi geçen yıl da hiç durmadı, yeri geldi bir tarlada 3 kez ekerek çalıştı. Üreticilerimize ve ihracatçılarımıza teşekkür ederiz."

Abalı, çiftçilere yönelik saha çalışmalarının sektöre katkı sağladığını işaret ederek, 2023'te de üreticiler için birçok projelerinin olduğunu anlattı.

- Tarımsal üretimde dünya kenti

Yaş meyve sebze dış satımında liderliği gelecek dönemlerde de sürdürmeyi istediklerini ifade eden Abalı, şunları kaydetti:

"İklim şartları iyi gittiği sürece çiftçilerimiz Türkiye'de birincilikler elde etmeye devam edecektir. Mersin 321 kilometre sahili olan bir kent. Sıfır rakımda su ürünleri ve balıkçılık, 2000 rakımda hayvancılık yapılıyor. Toroslar ve Akdeniz'in ortasında büyük bir üretim gerçekleşiyor. Mersin, ülkemizi beslerken aynı zamanda da birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Tarımsal üretimde bir dünya kenti."

 

 

 

 

 

 

kaynak:AA

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA