13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Anamur Anıtlı için yeniden keşif kararı
   

Mermer ocağı açılmasına izin verilen Anamur Anıtlı Köyü’nde, binlerce ağacın kesilmesi üzerine bölge halkı ve çevre dernekleri dava açtı. Mahkeme 15 Aralık 2022 tarihi için keşif kararı verdi ancak hava muhalefeti nedeniyle alınan kadar ertelendi. 31 Ocak tarihi için yeniden keşif kararı alındığını duyuran MERÇED Anamur temsilciliği doğaya duyarlı vatandaşların keşfe katılımı için çağrıda bulundu.

 
   

Aytap Madencilik Limited Şirketi’nin Anıtlı’da işleteceği mermer ocağı için 2018 yılında “ÇED gerekli değildir” kararı veren ancak ruhsat sahasını 2022 yılında teslim eden Mersin Valiliği’ne karşı MERÇED, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Anamur Ziraat Odası, Anıtlı Sulama Birliği, Anıtlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile vatandaşlar tarafından açılan davada, Mersin 1. İdare Mahkemesi’nce yeniden keşif kararı alındı.

Ruhsat sahasının içinde ve ÇED sahasına 300 metre mesafede 1. derecede arkeolojik sit alanındaki mermer ocağının olduğu bölgede binlerce ağacın kesildiği iddia edilmişti. Keşif kararı Yasal koruma altındaki delice zeytinlerinde olduğu bölgeyle ilgili Mersin İdare Mahkemesince keşif kararı alınması bölge halkını umutlandırmıştı. Geçtiğimiz yıl 15 Aralık tarihi için keşfin yapılması planlanıyordu ancak bu karar hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.

MERÇED Anamur temsilciliği 31 Ocak tarihi için yeniden keşif kararı verildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada “Hali hazırda faaliyete başlamış ve ormanlık alanda ciddi tahribat yaratmış olan mermer ocağının bulunduğu sahada, 31.01.2023 tarihinde saat 12.30’den itibaren yapılacak keşfe, Anıtlı, Çamlıpınar ve Yakacık halkı başta olmak üzere, çevreye ve doğaya duyarlı tüm halkımızın katılımını bekliyoruz” ifadesi kullanıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA