13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Kılıçdaroğlu Aile Sağlığı Merkezlerinin sorunlarını dinledi
   

Birlik ve Dayanışma Sendikası (BDS) Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük ile Merkez Yönetim Kurulu üyeleri TBMM’de ziyaret ettikleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Aile Sağlığı Merkezleri’nin (ASM) sorunlarını aktardı.

 
   

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM 'de bir araya gelen BDS heyeti, aile hekimliğinde çalışanların emeklilikte yaşadığı mağduriyetler, ASM çalışanlarının ek ödemelerde tavan ücret nedeniyle oluşan haksızlığı, ASM'lerin fiziki yapıları gibi bir çok konu masaya yatırıldı.

Ziyaretle ilgili bilgi veren BDS Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, aile hekimliği uygulamasının başladığı tarihten bu yana geçen 12 yılda, çalışanların idari, hukuki, mali ve özlük hakları, sistemin işleyişindeki sorun ve eksiklikleri dile getirdiklerini söyledi.

Mengücük, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na özlük hakları, ASM'lerin fiziki ve donanım eksiklikleri, güvenliği hakkında bilgi verirken çözüm önerilerimizi de ve dosyalarımızı ilettik. Sayın Kılıçdaroğlu, Aile hekimliğinin toplum sağlığı açısından öneminin farkında olduklarını, geliştirilmesi ve yeniden yapılandırılması için girişimler yapılması gerektiğini bildirdi. Özellikle aile hekimliği çalışanlarının özlük hakları ve mağduriyetlerinin mutlaka giderilmesi gerektiğini belirtti” diye konuştu.

 

“ASM’LER KAMU BİNALARINDA HİZMET VERMELİ”

Mengücük, Kılıçdaroğlu'nun ASM’lerin kamu binalarında hizmet vermesi gerektiğini söylediğini de aktararak; “Sayın Kılıçdaroğlu ASM'lerin fiziki koşullarıyla ilgili olarak konuşurken, mutlaka kamu binalarında hizmet verilmesi gerektiğini, mobil hizmeti olan köylerde de mutlaka sağlık hizmeti birimlerinin yine kamusal olarak oluşturulması gerektiğini belirtti. ASM'lerin  sosyal hizmet uzmanları ve gerektiğinde diğer sağlık personeli  ile desteklenerek hizmetin daha toplumcu bir yapıya kavuşturulması gerektiğini de söyledi” dedi.

 

 

 

 

 

kaynak:sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA