13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

İlyas Halil Öykü Ödülü sonuçlandı
   

Mersin Sanat Edebiyat Derneği tarafından Mersinli yazar ‘İlyas Halil’ adını yaşatmak, edebiyata yeni yazarlar kazandırmak amacıyla düzenlenen ‘İlyas Halil Öykü Ödülü’ sonuçlandı. Yarışmada birinciliğe Müge Ceyhan değer görülürken ikinciliği Öykü Levna Güngör elde etti.

 
   

Yarışmaya Türkiye’nin 19 ilinden, 39 farklı merkezden 55 dosya geldi.

Yazar Nursel Duruel, yazar Ali F. Bilir, yazar Orhan Özdemir, yazar Remzi Karabulut ve Özlem Demiralev’den oluşan seçici kurul beş eseri ödüle değer buldu.

Etkinlik, İlyas halil’in ailesi; Josef Atat ve Iréne Halil ile Mersin Sanat Edebiyat Derneği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçel Sanat Kulübü, Mersin-Sokak Kitap ve Kahve Evi, Tarsus-Antik Sahaf  Kitabevi  tarafından desteklendi.

Ödül töreni Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlendi. 13-15 Ocak 2023 tarihinde Mersin Edebiyat Festivali’nin ilk günü; 13 Ocak 2023 Cuma günü 17.30-18.30 arasında MBB Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

‘İlyas Halil Öykü Ödülü’nde dereceye giren yazarlar şunlar:

Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’nde 2007 yılında lisans ve 2010 yılında yüksek lisans eğitimini onur derecesi ile tamamlayarak kariyerine profesyonel ressam olarak başladı. Soyut kompozisyonlarında edebiyattan yoğun olarak esinlenen ve mekân kavramına özgün bir yaklaşım getiren Müge Ceyhan, profesyonel kariyeri boyunca 100’ün üzerinde eser çalışması ile Türkiye’de ve yurtdışında  beşi kişisel olmak üzere 30’a yakın sergiye katıldı.

 

2- ÖYKÜ LEVNA GÜNGÖR

“BEYAZ GÜLLER” adlı öyküsüyle ikinciliğe layık bulundu. 31 Ocak 2002’de Ordu/Ünye’de doğdu. İlk ve ortaokulu tüm bebekliğini ve çocukluğunu geçirdiği Ordu’nun Akkuş ilçesinde okuduktan sonra lise eğitimini Ordu/Perşembe Sosyal Bilimler Lisesinde tamamladı. Şu anda da Maltepe Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İngilizce) bölümü 1. sınıf öğrencisidir. Okulun kampüs içerisindeki yurdunda ikâmet etmektedir. Yazmaya olan ilgisi ortaokulda şiir ile başladı ve lise döneminde de kompozisyon alanında il ve ilçe çapında bazı dereceler alması sonucu artmaya başladı. Hâlihazırda şiir ve kısa hikâyeler üzerine odaklanıyor. Hobileri; film ve dizi izlemek, kitap okumak, sinemaya gitmek, müzeleri gezmek ve bisiklet sürmek.

 

3- HÜSEYİN OPRUKLU

“USTA’NIN SIRRI” adlı öyküsüyle üçüncülük ödülüne layık görüldü. 1967 Konya doğumlu. Yurt içinde çeşitli birlik ve kurumlarda, yurtdışında BM bünyesinde Kosova Barış Gücünde görev yaptı. 2013 yılında emekli oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Tezli Tarih Yüksek Lisansı 2005 yılında, Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünü 2018 yılında bitirdi. 2018 yılında Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonun (FİAP) tarafından AFİAP (Artiste Federation Internationale de L’ART Photographique) unvanı verildi. Yurtiçi ve yurtdışı fotoğraf yarışmalarında altın, gümüş, mansiyon ve sergileme olmak üzere toplam 124 ödül kazanıp, toplam 12 karma fotoğraf sergisine katıldı. ‘2021 Yunus Nadi Fotoğraf Ödülü’nü kazandı. Öyküleri çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlandı.

 

4- PINAR GÖÇER 

“ANTİKACI” adlı öyküsüyle Mansiyon ödülüne layık görüldü. 1969 yılında Tarsus’ta doğdu. Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, İşletme okudu. Çevreci kimliği ile öne çıkan ilk çocuk romanı “Anneannem Bir Film Yıldızı”,  2014 yılında İthaki Yayınları tarafından yayımlandı. Aynı yayınevinden “Altın Göl”, “Büyülü Fener”, “Panayır Sihirbazı”, “Kapadokya Perileri Göbeklitepe Perileri”, “Efes Perileri”, “Cilalı Taş Devri’ne Seyahat”, “Antik Mısır’a Gidiyoruz” ve “Hititlerin Başkenti Hattuşa’yı Görelim” adlı çocuk ve ilk gençlik kitapları yayımlandı. Ayrıca farklı yayınevlerine çocuklar için onluk seriler halinde doksan adet hikâye kitabı yazdı. Yazarın Müptela Yayınları etiketiyle basılmış “Sana Sevgim Bitmiş Mustafa” adlı bir yetişkin romanı da bulunmaktadır.

 

5- ÖZGE BURÇAK ÖZTÜRK GÜVEN

“TAHTEREVALLİ VE ÇİLEK REÇELİ” adlı öyküsüyle Mansiyon ödülüne layık görüldü. 1978 yılında Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllar kurumsal şirketlerde çalıştı. Çeşitli yayınevlerinde Editör ve Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak görev aldı. 2019’da, “Dostlar Apartmanı”, 2021’de “Sarı Vosvos” isimli öykü kitapları Klaros Yayınları’ndan çıktı. Evli ve bir kız çocuğu annesidir.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA