13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ PROGRAMINA KATILDI
   

Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ile birlikte, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa katıldı.

 
   
Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlenen, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye kapsamında hazırlanan kamu sporu gösterimi yapıldı. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Gözde Çetintaş, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, AK Parti Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ile Hacı Özkan’ın yaptığı konuşmaların ardından Valimiz Ali Hamza Pehlivan yapmış olduğu konuşmasında; 

“Şiddeti hep birlikte kınıyoruz, kabul etmiyoruz. Kadına el kalkamaz diyoruz. Şiddetin gerekçesinin olamayacağını ifade ediyoruz. Bu maksatla eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarımızı sadece kadınlarımıza yönelik yapmıyoruz. Erkeklere yönelik de yapıyoruz. Çünkü bu şiddetin maalesef uygulayanı konumunda erkeklerin bulunması hasebiyle, ilgili bütün kurum ve kuruluşların katkılarıyla eğitim faaliyetleri düzenliyoruz. 2022 yılında ülke genelinde hedef 5 milyon erkeğe bu konuda eğitim faaliyeti vermektir. Mersin ilimizde en az 110 bin erkeğe bir yıl içerisinde ulaşılıp eğitim verilmesi hedefi konulmuştur. Bu kapsamda İlimizde bugüne kadar yaklaşık 170 bin kişiye eğitim verildi. 

Yüce Allah insanoğlunu bir kadın ve bir erkek olarak yaratmış. Bu insanlık yolculuğu bir kadınla, bir erkekle başlamış. Bu hayat yolculuğunda kadın ve erkek müştereken, beraber yol almış. Dolayısıyla hayatın iyilikleri de zorlukları da paylaşıla paylaşıla bugünlere gelinmiş. Mensup olduğumuz milletimizin, medeniyetimizin temel mücadelesi iyilikten yana, sevgiden yana, hoşgörüden yana olmuş. O yüzden bu tür günlerde, bu tür konularda aile içi veya kadına şiddet kelimelerini ifade etmekten bile hicap duyuyoruz. 

Dünyanın her tarafında maalesef kadına yönelik şiddet var. Bu kabul edilemez bir durumdur. Ama özellikle de ülkemizde olması bizi çok daha fazla üzüyor. Çünkü bizim milli ve manevi değerlerimiz, medeniyetimiz, inançlarımız, kültürümüz, geleneklerimiz bunu reddediyor. Hangi pencereden bakarsanız bakın kadına yönelik şiddeti hiçbir yere oturtamazsınız. Şiddet için hiçbir gerekçe ortaya koyamazsınız. Ama ne yazık ki hayatın akışı içerisinde, toplumumuzda bu problemler var. Bu problemleri de gerçekçi bir bakış açısıyla ele alıp, etkin mücadele etmek gerekiyor. Bu mücadeleyi elbette başta Devletimizin ilgili bakanlıkları, yerelde de valilikler ve ilgili kurum, kuruluşlar yapacak. Ama bununla birlikte toplumumuzun her kesimine düşen sorumluluklar var. Bu her şeyden önce insani ve vicdani bir görevdir.

Birçok konuda olduğu gibi burada da aslında temelde aileden başlamak gerekiyor. Eğer biz anne baba olarak çocuklarımızı, kız, erkek, farklı yaklaşımlarla seviyorsak; o mantıkta yetişen çocuklar da ileride farklı yaklaşımlar ortaya koyabiliyorlar. Dolayısıyla biz kız evlatlarımızı da erkek evlatlarımızı da yetiştirirken buna dikkat etmek durumundayız. Devamında da okullarda aynı şekilde bu bilinçle erkek ve kadının, az önce ifade etmeye çalıştığımız gibi, dünyanın bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini öğretmeliyiz. Dünyanın yarısını erkek yarısını kadın teşkil ediyor. Bir elmanın iki yarısı gibi. Asıl olanın da tıpkı aile yapılarında olduğu gibi dayanışma, paylaşma, hoşgörü, saygı ve sevgi esaslı olduğunu idrak ettirmemiz gerekiyor. Bu bilinci insanımıza,toplumumuza yeniden idrak ettirdiğimizde, inanın daha olumlu neticeler alacağız. 

Sadece bu nevi günlerde değil, yılın 365 günü her vesileyle kadına yönelik şiddetle ilgili mücadele devam etmesi gereken bir konudur. Bununla ilgili Koordinasyon Kurullarımız var. Her üç ayda bir toplantılar yapıyoruz. Sosyal hizmet merkezlerimiz var. Konuk evlerimiz var. Gerekli yasal düzenlemeler yapılmış ve yapılmaya devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleriyle ilgili bakanlıklarımız tarafından atılan pek çok adım var. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın, Adalet Bakanlığımızın, Milli Eğitim Bakanlığımızın, Sağlık Bakanlığımızın ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2019 yılında imzaladığı iş birliği protokolü bulunuyor. Koordinasyon planı var ve her 2-3 yılda bir yenilenen Eylem Planları var. Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Eylem Planı var. En son açıklanan eylem planı 2021 ve 2025 yıllarını kapsıyor. Bu doğrultuda ilgili bütün birimleri saha çalışmalarını yürütüyor ve yürütecek. Ben bu vesileyle bir kere daha ifade etmek istiyorum. Toplumumuzun her kesiminin de desteğine ihtiyaç var. Topyekün mücadele ile daha etkin sonuçlar alabiliriz.

Teknolojik imkanları kullanmak anlamında, İçişleri Bakanlığımız tarafından geliştirilen Kadın Acil Destek Programı (KADES) herkesin telefonunda olmalıdır. Bugün vesilesiyle de bu kampanyaları ilimizin değişik noktalarında yapacağız. Bir yandan eğitim faaliyetleri bir yandan da ortaya çıkan vakalar hakkında gerekli hukuki mücadeleler yapılıyor. Daha fazla insanımıza ulaşarak, daha fazla insanımızın gönlünde, zihninde bu konuyu idrak etmesini sağlayarak bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Hedef, kadına şiddetin olmadığı günleri, şiddetin olmadığı ortamı yakalamaktır. Bu mücadeleyi hep birlikte bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Kadına şiddet asla kabul edilemez, Kadına el kalkamaz. Kadına sevgi, saygı, hürmet göstermek esastır, şiddet uygulamak insanlığa ihanettir diyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.’dedi.

AK Parti Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz ile kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanatçılarının hazırlamış olduğu konser dinletisi gerçekleştirildi. Programın sonunda Mersin 1. Kadın Konukevinde öğretici Fatma Gül Yetim ile Konuk evinde kalan kadınların yapmış olduğu resim sergisi gezildi.
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA