13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ KAPSAMINDA DÜZENLENEN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI
   

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ile birlikte, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlenen Farkındalık yürüyüşüne katıldı.

 
   
Vali Ali Hamza Pehlivan; eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, AK Parti Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birçok vatandaşın katıldığı ve Ulu Cami önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanında biten yürüyüşün ardından yaptığı basın açıklamasında;
 
 “Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü. 1999 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilmiş bir gün. O günden bugüne dünya genelinde ve ülkemizde çeşitli etkinliklerde kadına yönelik şiddete karşı bir duruş sergilenmektedir. Biz de bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ve ilgili kurum ve kuruluşların, sivil toplum teşkilatlarının katkı ve katılımıyla ilimizde birtakım etkinlikler düzenliyoruz. Biraz önce bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdik. Kültür Merkezinde ayrıca bir programımız olacak. İlimizin vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu muhtelif noktalarında KADES uygulaması ilgili diğer hususlara ilişkin olarak Emniyet,Jandarma ve Aile ve Sosyal Hizmetler birimlerimizin bilgilendirici faaliyetleri gerçekleştirilecek.
 
Aile içi ve kadına yönelik şiddet asla kabul etmediğimiz, etmeyeceğimiz bir durumdur. Şiddete millet olarak, toplum olarak her platformda karşı bir duruş sergilemek her şeyden önce insani ve vicdani bir sorumluluğumuzdur. Bu konuda devletimizin, hükümetimizin, ilgili bakanlıklarımızın çeşitli çalışmaları ve yasal düzenlemeleri söz konusu. 2012 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan çalışmalar neticesinde Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi kanunu çıkartılmıştı. Bunun öncesinde 2006 yılında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı hayata geçirilmişti. En son da 2021-2025 yıllarını kapsayan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 4. Ulusal Eylem Planı yürürlüğe girdi. Bu kapsamda çeşitli bilinçlendirme, bilgilendirme, eğitim ve mücadele çalışmaları sürdürülüyor.
 
2019 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir araya gelmek suretiyle yapmış olduğu bir protokol var. Burada da amaç kurumlar arasında iş birliğini ve koordinasyonu sıkı bir şekilde sağlamak suretiyle kadına yönelik şiddetle aile içi şiddetle mücadele etmektir. Nitekim bu kapsamda da 30'a yakın strateji başlığı 230 civarında da alt başlıkta kalem kalem hangi aşamada ne tür çalışmalar yapılacak bunların planlaması da ortaya konulmuş durumdadır. İllerde Valilerin, ilçelerde Kaymakamların başkanlığında Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Koordinasyon Kurulları var. Bu kurullar aktif bir şekilde görev yapıyor. Bununla birlikte Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ve diğer bütün ilgili müdürlüklerimizin katkılarıyla ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılıyor. Mersin ilimizde, bütün kamu kurum ve kuruluşlarında bu eğitim faaliyetleri verildi. Ayrıca bu konuda erkeklere yönelik de eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Ülke genelinde hedef 5 milyon kişiye ulaşmaktı. Bu kapsamda da ilimize verilen hedef 110 bin olmakla birlikte bugün itibariyle yaklaşık 170 bin vatandaşımıza ulaşıldı, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirildi. 

Tabii bir yandan sosyal hizmet merkezlerimizde kadın irtibat noktalarımız var. 9 sosyal hizmet merkezimizde, kadın irtibat noktalarımız var. Bu noktalarımızda 7/24 kadınlarımızın hizmetindedir. Ayrıca Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerimiz (ŞÖNİM) var. Bunun biri il merkezinde, biri Silifke ilçemizde olmak üzere iki Şönim’imiz var ki Türkiye'de bir ilde, iki Şönim olan tek il, Mersin ilimizdir. Bu merkezimizde gene aktif bir şekilde görev yapıyor. 
 
Çağın teknolojik imkanlarını kullanmak adına, İçişleri Bakanlığımızın geliştirmiş olduğu Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) var. KADES artık milyonlarca vatandaşımıza, kadınlarımıza ulaşmış durumda. Vatandaşlarımız bu programı çok kolaylıkla da cep telefonuna indirilebilir. Bu programı tanıtmak ve telefonlarında bulundurmalarını sağlamak yönünde de gene kampanyalar düzenliyoruz. Özellikle İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız çeşitli etkinlikler vesilesiyle stantlar kuruyor kurumlara ziyaretlerde bulunuyor. Vatandaşlarımız ile bir araya gelmek suretiyle bu bilgilendirmeyi yapıyor. Her geçen gün çok daha fazla vatandaşımıza ulaşıyoruz. Gerçekten önemli bir uygulama. Bu tür hadiseler meydana geldiğinde anında güvenlik kuvvetlerine ulaşmayı sağlıyor. Ayrıca gene Emniyet Müdürlüklerimiz bünyesinde Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Büroları kuruldu. Mersin ilimizde de 13 ilçemizin tamamında bu merkezlerimiz var. Bu merkezlerimize herhangi bir ihbar, duyum geldiğinde kolluk kuvvetleri  behemahal olay yerine intikal ediyor ve gerekli vazifelerini yerine getiriyorlar. 
 
İlimiz genelinde 4 ayrı kadın konuk evimiz var. Konuk evlerinde de gene mağdur olan kadınlarımızı barındırma imkanımız var. Elbette ki bunlar devletimizin ilgili kurum kuruluşları, bakanlıklarımızın destekleriyle hayata geçirdiği uygulamalar. Bunun ötesinde bizim arzumuz, isteğimiz, çağrımız sevgi, şefkat medeniyeti olan, dünyada bu yönüyle iz bırakmış olan bir milletin mensupları olarak kadına yönelik şiddete sıfır toleransla yaklaşmak. 
 
Nitekim az önce bahsetmiş olduğumuz bütün bu çalışmaları devletimiz, hükümetimiz, bütün bakanlıklarımız ‘Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans’ anlayışıyla hayata geçiriyor. Bizim milletimize de bu yakışır. Bizim memleketimize, bizim insanımıza böylesi bir medeniyetin temsilcisi olan bizlere, kadına veya aile içinde şiddete kesinlikle taviz verilmemesi yakışır. O yüzden diyoruz ki’ Kadına şiddet asla kabul edilemez’. Kadına el kalkamaz. Kadına hürmet, sevgi, saygı gösterilir. Kadına şiddet, bir insanlık suçudur. Bu konuda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sıkı takip, çalışma, bilinçlendirme, eğitim faaliyetleri devam edecektir. Hedef sıfır toleransla kadına yönelik şiddeti sıfırlamaktır. Bu uğurda da kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere toplumumuzun her kesimini, bu hassasiyetle sürdürülen mücadeleye ortak olmaya davet ediyoruz. Aile içi şiddetin olmadığı, kadına yönelik şiddetin olmadığı günler temennisiyle bugün burada bulunan bütün kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde artık bahsetmekten bile hicap duyduğumuz bu şiddet vakalarının olmadığı günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA