13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Büyükşehir İçin Her Gün ‘Kadına Şiddetle Mücadele’ Günü
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği tüm hizmetlerle sadece ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde değil, her gün kadınların yanında. Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de kadınların her günü huzur içerisinde geçirmesi için çalışıyor.

 
   

Kadınlar, Büyükşehir’de her alanda daha fazla söz sahibi

Türkiye’de ilk kez kadınlarla ilgili Daire Başkanlığı’na sahip olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde, Başkan Vahap Seçer göreve geldiği günden bu yana kadın çalışanların oranı arttı. Kadınlar, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde her alanda daha fazla söz sahibi olmaya başladı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’yla da, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için kadınların ve diğer dezavantajlı grupların, kentsel hizmetlere erişimlerini kolaylaştırıp, eşitlikçi ve kapsayıcı bir yönetim sunuyor.

Mersin genelinde kadınlar için hayata geçirdiği; Kadın Danışma Merkezi, Kadın Konuk Evi, Otogar Kadın Danışma Merkezi, Kadın Sağlığı Danışma Merkezi, Yönlendirici Hukuki Danışmanlık Hizmeti, Online Terapi Hizmetleri gibi merkezlerle kadınların hukuksal, sosyal ve psikolojik anlamda yanında oluyor. 

Büyükşehir, kadınların hayatlarını kolaylaştırıyor

Kadınların hayatlarını kolaylaştırarak toplumsal alanda söz sahibi olmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmaları adına da çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi; Meslek Edindirme Kursları, Üretici Kadın Stantları, Kooperatif Çalışmaları, Evimiz Atölye Projesi gibi kadınlara yönelik mali kaynak yaratma çalışmaları ve üretici kadın destekleri ile de kadınların en büyük destekçilerinden biri oluyor. Büyükşehir’in katkıları sayesinde bugüne kadar birçok kadın, özellikle Üretici Kadın Stantlarından elde ettikleri gelir sayesinde, ev ekonomisine büyük katkı sağladı. Bu kadınlardan kimisi ilk kez stant kurarken, kimisi de kendi dükkanının sahibi oldu.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için mücadele eden kadın kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile de işbirliği ve dayanışma içerisinde çalışmalar yürütüyor.

Hukuki ve psikolojik anlamda desteğe ihtiyaç duyan kadınlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Randevu Hattı 0538 682 77 59 veya Mersin Büyükşehir Belediyesi Yönlendirici Hukuki Danışmanlık Hizmeti 0538 682 74 42 numaralı telefonu arayabilir.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA