23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
   

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ile birlikte, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928 tarihinde Başöğretmenlik unvanının verildiği güne atfen, 1981 yılından itibaren kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlenen kutlama programına katıldı.

 
   
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan;
“Biz öğretmenlerimizin karşısında önce söz alma talebimizi iletir, söz hakkı alınca da sözümüze başlarız. Ben de 24 Kasım Öğretmenler günlerinde genelde bu geleneği yaşatmaya çalışıyorum. O yüzden önce parmak kaldırıp sizden müsaade istiyor ve konuşmama başlamak istiyorum. Çünkü parmak kaldırıp söz istemek, ilkokul yıllarımızdan beri hatıralarımızda yer etmiş bir alışkanlığımız. O yüzden teşekkür ediyorum ve sözlerime başlamak istiyorum.” diyerek konuşmasına başladı.

Vali Pehlivan;
“Öncelikle bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü içten, en iyi dileklerimle kutluyorum. Bu vesileyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş olan öğretmenlerimizi, eğitim şehitlerimizi saygıyla, rahmetle yad ediyorum. Hayatta olan, emekliliklerini yaşamakta olan öğretmenlerimize sağlık, afiyet dilerken görevlerini sürdüren öğretmenlerimize de üstün başarılar ve esenlikler temenni ediyorum.

Sizi size anlatmak veya öğretmenlik mesleğinin önemini burada kısa zaman aralığında ifade etmeye çalışmak kifayetsiz kalır. Çünkü siz bu mesleği yaşayarak, idrak ederek yola çıktınız ve görevinizi ifa ediyorsunuz. Elbette ki sadece bir gün değil her gün zihnimizde,gönlümüzdeki öğretmenlerimiz. Bununla birlikte, hayatımızda çok önemli yeri olan, üzerimizde çok büyük emekleri olan kıymetli öğretmenlerimizle ilgili duygularımızı, düşüncelerimizi ve size olan saygımızı, sevgimizi; bizler de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde de ifade etme imkânı buluyoruz.

Malumunuz üzere dünyada sayısız meslekler var. Elbette ki bütün mesleklerin ayrı bir yeri, önemi ve kıymeti var. Bunlar içerisinde öğretmenlik mesleğinin ise müstesna bir yeri var. Çünkü öğretmenlik mesleği insan yetiştirmek gibi ulvi bir amaca hizmet eder. Konusu insandır. Konusunun insan olması hasebiyle değeri de o derece yüksektir.
Ali Rıza Binboğa’nın öğretmenlere atfen 1970’li yıllarda yaptığı şarkı sözleri duygularımıza tercüman olmaktadır.
 

‘Öğretmen kutsaldır bir ana gibi,
Öğretmen kutsaldır bir baba gibi,
Öpülesi elleri var şirin tatlı dilleri var,
Öğretmen öğretir A, B, C…’
Öğretmenlerimiz alfabenin A’sını, B'sini, C'sini öğreterek insanı yetiştirmeye başlar. Ama bununla kalmaz. Hayatın alfabesini de hayatın A'sını B'sini, C'sini de bize öğretir. Hayatın mantığını, hayatın matematiğini de öğretir. Bizi hayata hazırlayan anne babamız kadar da kutsaldır, kıymetlidir. Elimizden tutar, bizi hayat yolunda emin adımlarla yürümek üzere yetiştirir.

Biz öğretmenlerimizden vatan sevgisini, bayrak sevgisini, devlet sevgisini öğreniriz. Öğretmenlerimizden insanlık tarihini, insanlığın dününü, bugününü öğrenir ve adeta yarınlarını öğreniriz. Öğretmenlerimizden milli ve manevi değerleri, ahlaki değerleri öğreniriz, idrak ederiz. Öğretmenlerimizden bilimi, bilgiyi, teknolojiyi, sanatı, kültürü, edebiyatı öğreniriz. Akla gelebilecek bütün konularda bize rehberlik eder öğretmenlerimiz.

Açılmaya ihtiyaç duyan bir tomurcuk,bir çiçek gibi alır çocuğu, okulda onu bilgiyle donatır, görgüyle donatır ve çiçek gibi yetiştirir. Ona gözü gibi bakar. Aileleriyle birlikte, aileleriyle de iletişim halinde onları topluma kazandırır. Bu anlamda eğitim neferleri olan öğretmenlerin, ülkelerin eğitim yoluyla kalkınması ve gelişmesinde çok büyük rolleri vardır. 

Çünkü öğretmenlerin yetiştirdiği insanlar, bireyler gerek devlet kademelerinde gerek toplumun değişik kademelerinde rol alır, görev icra eder. Bu şekilde tüm sektörlerde ortaya konulan eserlerle, yapılan çalışmalarla ülkenin kalkınma ve gelişmesi sağlanmış olur.

Onun içindir ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyerek öğretmenlere olan güvenini,inancını ifade etmiştir. Nesiller ne kadar iyi yetiştirilirse geleceğimiz de o kadar güçlü olacaktır. 

Bugün belki de birçoğunuzun yaptığı gibi ben de İlkokul öğretmenimi aradım. Elbette ki tüm kademelerdeki öğretmenlerimiz çok kıymetli. Bununla birlikte ilk göz ağrısı olarak ilkokul öğretmeninin ayrı bir yeri var. Hangi yaşta olursak olalım hangi görevi icra ediyor olursak olalım, öğretmenlerimizin tecrübelerinden birikimlerinden her zaman faydalanmaya muhtacız. Onlar bazen söyledikleri bir sözle bazen vermiş oldukları bir tavsiyeyle her yaşta bizlere yine yol gösterici olurlar. Tıpkı anne ve babalarımız gibi.

Onlar için elbette ki devletimiz tarafından, başta Millî Eğitim Bakanlığımız olmak üzere yeni düzenlemelerle hem mesleki şartların iyileştirilmesi hem çalışma şartlarının iyileştirilmesiyle ilgili çeşitli adımlar atılıyor. Bu yılki eğitim öğretim sezonunun başında Sayın Milli Eğitim Bakanımız tarafından duyurulan ana başlıklardan, üç ana başlıktan birisi öğretmenlerimizin meslek içi eğitim konusuydu. Öğretmenlerimizle ilgili meslek kanunu ve özlük haklarıyla ilgili konuların önceliklendirileceğini ifade etmişlerdi. Günbegün bu alanlarda çeşitli çalışmalar yapılıyor,yeni adımlar atılıyor.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, kutlama programının düzenlenmesinde emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere bütün kurumlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bir kez daha bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü canı gönülden, içten en iyi dileklerimle kutluyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal eden bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, görevleri başında olan öğretmenlerimize şükranlarımı,sağlık ve başarı dileklerimi sunuyorum.” dedi.
 
Kutlama Programında İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Mersin’de görev yapan aday öğretmen Fetih Küçük ve emekli öğretmen Mehmet Nazım Altınay da birer konuşma gerçekleştirerek duygu ve düşüncelerini paylaştı, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.
Vali Pehlivan tarafından emekli öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgesi’ verilerek devam eden program, İlimiz genelinde düzenlenen ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül ve belgeleri ile ‘Öğretmenler Turnuvası’nda dereceye giren öğretmenlere kupalarının Vali Pehlivan ile İl Mili Eğitim Müdürü Koca tarafından verilmesi ile devam etti.

Adaylık sürecini tamamlayan Aday Öğretmenlerin Yemin Töreni ile devam eden program; Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Müzik Korosu’nun müzik dinletisi, haftanın etkinlikleri konulu video gösterimi ve Öğretmenevleri Halk Oyunları Ekibinin halk oyunları gösterisi ile sona erdi.
Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, il protokolü, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler iştirak etti.
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA