13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, MERSİN LİMANI KAPILARI PROJESİ LANSMAN VE TEMEL ATMA TÖRENİ’NE KATILDI
   

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Divan Otel’de düzenlenen Mersin Limanı Kapıları Projesi Lansman ve Temel Atma Töreni’ne katıldı.

 
   
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program; keman resitali, MIP Kapılar Projesi filminin gösterimi ve Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP) Genel Müdürü Johan Van Daele’nin proje tanıtım konuşması ile devam etti.
 
MIP Kapılar Projesi Direktörü Necdet Aksoy tarafından MIP Kapılar Projesi sunumu gerçekleştirildi.
 
Programda konuşma yapan Valimiz Ali Hamza Pehlivan, “Doğrudan 3 bin kişi, dolaylı olarak da 25 bin kişilik bir istihdam sağlayan Mersin Uluslararası Liman İşletmesi, Kapıları Projesi ile şehirde oluşan trafik sıkışıklığını çözüme kavuşturuyor.” dedi.
 
Konuşmasının devamında Vali Pehlivan; “Biraz önce takdimi yapılan Kapılar Projesi’nin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Malumunuz, Mersin Limanı, Türkiye’mizin en büyük konteyner limanı ve dünya genelinde de 92. büyük limandır. Alan olarak 124 hektar büyüklüğünde, aynı sahada faaliyet gösteren en büyük liman olma özelliğine ve 2.6 milyon TEU konteyner kapasitesine yine konvansiyonel yükte de 10 milyon ton civarında bir kapasiteye sahiptir. Bu rakamları oranlarla ifade edecek olursak, Türkiye'deki toplam konteyner ticaretinin %22’si, konvansiyonel yükte de %7si Mersin limanımızda işlem görüyor. Limanda doğrudan 3 bin kişi, dolaylı olarak da 25 bin kişilik istihdam sağlıyor. Liman, konumu itibariyle uluslararası ticaretin kesişme noktasında ve ülkemizin de %50 hinterlandına hitap eden bir konumu var. 
 
Özellikle yurt içindeki ticaret,tırlar vasıtası ile sağlanıyor. Biraz önce belirttiğimiz kapasiteler bu trafiğin giderek yoğunlaşmasına neden oluyor. Günlük ortalama 5 bin ve yıllık yaklaşık 2 milyon tıra tekabül ediyor. Ve bu da özellikle liman ve çevresinde bir sıkışıklığa yol açıyor. Bunun çözüme kavuşturulması gerektiği herkes tarafından kabul edilmiş ki böyle bir proje başlatılmış, geliştirilmiş ve bugün de bu proje başlangıç aşamasına gelmiş. 

Bu konuda öncelikle Mersin Valiliğimiz ki, benden önceki Sayın Valimizi de bu vesileyle şükranla yad ediyorum, başta Sayın Valimiz ve o zaman beraber çalıştığı çalışma arkadaşları, elbette biz de geldikten sonra kaldığı noktadan devam ettirmek suretiyle, bu konuda gerekli çalışmaların takibini yaptık. Beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü ve ilgili kurum kuruluşların dahil olduğu tam bir ekip çalışması yapmak suretiyle böyle bir proje geliştirildi ve bugün inşaatı başlıyor. 
 
Projenin tamamlanması için toplamda 18 aylık bir süre öngörülüyor. Ne kadar kısa sürede tamamlanırsa şehrimize o kadar faydası olacak. Yollar yapılacak, köprüler yapılacak, kavşaklar yapılacak, dere geçişleri ile ilgili çalışmalar gerçekleştirilecek. Yine tren yollarındaki geçişler sağlanacak. Araç,yük ve benzeri kontroller, teknolojik imkanlar kullanılarak yerine getirilecek. Nihayetinde limanın şehirde yol açtığı trafik yükü bu yolla inşallah büyük ölçüde ortadan kaldırılacak. Buradaki ticari sirkülasyon sadece ilimiz için değil ülkemiz, dünya için önem arz ediyor. Bu ticaret sirkülasyonu başta Mersin İlimizde ticari faaliyette bulunan firmalarda avantaj sağlayacaktır diye düşünüyorum. Aynı şekilde bu yolları kullanan vatandaşlarımız için önce can güvenliğinin, arkasından da mal güvenliğinin sağlanmasında bu projenin katkısının olmasını bekliyoruz. Bu projenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu projede emeği geçen başta Valiliğimiz olmak üzere az önce saymış olduğum paydaş kurumlar ile ilgili tüm kuruluşlara ve bu projeyi geliştiren kurumlarla birlikte hareket ederek hayata geçiren MIP firması yetkililerine ve bu projede emeği geçen ekiplere de teşekkür ediyorum. Ticaretin geliştirilmesine, limanımızın profesyonel manada daha etkin ve efektif hizmetler vermesine vesile olması temennisiyle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
 
MIP Genel Müdürü Johan Van Daele’nin, Valimiz Ali Hamza Pehlivan’a günün anısına hediye takdimlerinin ardından, inşaat alanına görüntülü bağlantı yapılarak Vali Pehlivan, MIP Genel Müdürü Johan Van Daele ve diğer protokol üyeleri tarafından butona basılmak suretiyle Mersin Limanı Kapıları Projesi’nin uzaktan temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel Atma töreni akabinde toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.
 
Mersin Uluslararası Limanı Kapılar Projesi başta Mersin Valiliği olmak üzere; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla MIP Firması tarafından hayata geçirilmektedir. 

Kapılar Projesi; D 400 karayolu üzerindeki kavşakta 2 bağlantı noktası, TOKİ sahası içerisinde 3 dere geçişi, Turgut Özal Bulvarı üzerinde 1 üst geçit, Çavuşlu deresi üzerinde altı şeritli 1 köprü ve 10 giriş kapısıyla ilgili otomasyon çalışmaları ile yardımcı tesisleri içermektedir. Kapılar Projesi ile limana gelen tırların şehir trafiğine karışmadan doğrudan limana giriş çıkışını sağlamak böylelikle hem Mersin girişinde oluşan yük trafiği problemini çözmek hem de şehrin ticaret hacmi artışına ve bölgenin kalkınmasına katkı sunmak amaçlanmaktadır.
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA