11:42  KADIN SAĞLIĞI DANIŞMA MERKEZİ KADINLARIN HEM RUHUNA HEM BEDENİNE İYİ GELMEYE DEVAM EDİYOR  20:41  CHP`Lİ 55 İL BAŞKANINDAN "KILIÇDAROĞLU`NA DESTEK DEKLARASYONU"  23:08  ALİ MAHİR BAŞARIR: “13. AĞIR CEZA MAHKEMESI BAŞKANI, HEYETİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMALI”  20:44  BÜYÜKŞEHİR, HALK KART EKİM AYI TUTARLARINI HESAPLARA YATIRDI  13:34  MİLLİ ATLET NEVİN YANIT, KIR ÇİÇEKLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  22:22  VAHAP SEÇER, MDTO MECLİS TOPLANTISINA KATILDI  22:07  ALİ MAHİR BAŞARIR: “UTANARAK SÖYLÜYORUM, TUTUKLANAN 3 MİLLETVEKİLİNİN İKİSİ ANAYASA MAHKEMESİ KARARIYLA TAHLİYE OLABİLİYOR”  21:52  YENİŞEHİR BELEDİYESİ KENTE YEŞİL ALANLAR KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR  22:23  MEZİTLİ’DE CUMHURİYETİN 100. YILINDA 100 KOSTÜM SERGİLENDİ  18:37  MERSİN`İN MEZİTLİ İLÇESİNDE CUMHURİYET`İN 100. YILI COŞKUYLA KUTLANDI  03:07  ÖZEL BİREYLER, CUMHURİYET’İN 100. YILINI ATATÜRK’ÜN HUZURUNDA KUTLADI  20:39  VAHAP SEÇER, CUMHURİYET`İN 100. YILI DOLAYISIYLA ATATÜRK ANITI`NA ÇELENK SUNDU  20:01  BAŞKAN YILMAZ, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI  20:24  MERSİN BAROSU, CİNSİYETÇİ SÖYLEMLERE KARŞI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU  10:41   BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN CUMHURİYET’İN 100. YILINA KUTLAMA MESAJI  10:09  MERSİN BÜYÜKŞEHİR CUMHURİYET`İN 100. YAŞINI COŞKUYLA KUTLUYOR  23:02  ÖZGÜR ÖZEL, MERSİN`DE: “EVET, CHP`DE ASKER DELEGELER VARDIR; O DELEGELER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`ÜN ASKERLERİDİR”  20:39  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DIŞ TETKİK İÇİN TÜM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI  20:36  TARSUS BELEDİYESİ HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDENLERE GEÇİT VERMİYOR  20:09  DERYA GRUP’TAN 100. YILDA 100 FİDAN GURURU 

Voleybolu bırakıp bocceye başladı, ilk şampiyonada 2 altın madalya kazandı
   

Mersin’de, 6 yıl süren voleybol kariyerinin ardından bocce branşında ter dökmeye başlayan 15 yaşındaki Bilge Doğmacı, Ankara’daki Türkiye Volo Şampiyonası’nda iki kategoride de altın madalya kazanarak "çifte şampiyonluk" sevinci yaşadı.

 
   

Genç sporcu, 2015'te voleybolla başladığı spor kariyerini, 6 yıl sonra farklı bir branşta sürdürme kararı aldı.

Beden eğitimi öğretmeni anne ve babasının arkadaşı olan Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) İl Temsilcisi Niyazi Kutlay ile görüşen Bilge, bocce branşına geçti.

Kol ve bacaklarının uzun olması sebebiyle dikkati çeken genç bocceci, kısa süre sonra Toroslar Belediyesi Bocce Takımı'na dahil edildi.

Aynı zamanda antrenörü olan Kutlay yönetiminde antrenmanlara çıkan Bilge, 9 aylık hazırlık sürecinin ardından TBBDF'nin Ankara Kahramankazan'da 23-29 Mayıs'ta düzenlediği Türkiye Volo Şampiyonası'na katıldı.

Organizasyonda volo disiplininin basamak ve role kategorilerinde yarışan Bilge, iki kategoride de altın madalya kazanarak "çifte şampiyonluk" sevinci yaşadı.

 

- "Milli formayı giyip ülkemi ve ailemi gururlandırmak istiyorum"

 

Bilge Doğmacı, AA muhabirine, 6 yıl süren voleybol kariyerinde formasını giydiği takımla Türkiye üçüncülüğü elde ettiğini söyledi.

Hedefleri doğrultusunda voleybolu bırakıp bocce branşına geçtiğini anlatan genç sporcu, "İlk başlarda çok heyecanlandım. Dışarıdan çok zor bir spor gibi görünüyordu. Aslında başladığımda da zor olduğunu anladım. Emek gerektiren bir branş. Sık sık antrenman yaparak antrenörümün desteğiyle beraber başarı elde edeceğime inandım." diye konuştu.

Bilge, Ankara'daki Türkiye Volo Şampiyonası'nda bocce kariyerinin ilk müsabakasına çıktığını belirtti.

Organizasyonda pes etmeden mücadele verdiğini anımsatan Bilge "Maça çıkacağım zaman 'Bunu başaracağım, birinci olacağım, altın madalyayı alarak eve döneceğim' diye düşündüm. Altın madalyalarımı da alıp evime döndüm. Düşündüğüm gibi sonuçlandı." dedi.

Genç bocceci, kariyerinde yeni başarılar elde etmek için çok çalışmaya devam edeceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kısa sürede elde ettiğim başarı, bana daha çok hırs, azim ve gurur veriyor. İlk hedefim ekim ayındaki milli takım seçmelerine katılmak. Milli formayı giyip ülkemi ve ailemi gururlandırmak istiyorum. Milli takım formasıyla uluslararası maçlarda ülkemi Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil etmek istiyorum."

 

- Antrenör Kutlay: "Bilge çok sağlam geliyor"

 

Antrenör Niyazi Kutlay da Bilge'nin gelecek vadeden bir sporcu olduğunu söyledi.

Genç sporcunun ilk Türkiye şampiyonasında iki madalya kazanarak çok önemli bir başarıya imza attığına dikkati çeken Kutlay, şunları kaydetti:

"Dünyadaki sporculara baktığımız zaman Bilge'nin fiziki özelliklerinde olan oyuncu çok az. Yaşı küçük, azimli ve hırslı. 'Ben başarılı olmak istiyorum' diyor. Bilge çok sağlam geliyor. Hedefimiz, onu kısa sürede milli takımımızda rahat şekilde madalya alacak sporcu boyutuna getirmek. Bizim amacımız Türkiye şampiyonu olmak değil, Avrupa ve dünya şampiyonu olmak. Bunu ilk başladığımız günden beri Bilge'ye aşılıyorum. O da hedeflerini bu şekilde koyuyor. Bilge, yakın zamanda ülkemizi çok iyi pozisyonlarda temsil edecek."

 

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:AA

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2023 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA