13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Patronlardan kamuya tasarruf çağrısı
   

MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Devletimiz merkezi bütçeyi güçlendirmek için gerekli tasarruf önlemlerini almalıdır. Ülkemizin kamu özel sektör ayrımı yapmaksızın bu zorlu günleri birlikte aşacağına inanıyoruz” dedi.

 
   

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin bütün dünya ile beraber ülkemizde yaşanan ekonomik krizi aşmak için merkezi bütçenin güçlendirilerek, üretim, yatırım ve ticaretin desteklenmesine dikkat çekti.

Engin, “Son yıllarda başlayan ticaret savaşları ve dünyadaki gelişmelerle bütün dünya krizler ile boğuşmaktadır. Dünya ekonomisinin daraldığı günümüzde birçok güçlü ekonomiye sahip devletler tasarruf tedbirleri almaktadır.

Savurganlık ve fuzuli harcamaların azaltılmaya çalışıldığı günümüzde bizler de ülke olarak tedbir almalı; gereksiz ve lükse kaçan harcamalardan kaçınmalıyız.

 

Ülke ekonomisinin güçlenmesi ile devletimizin ticari savaşlarda ve uluslararası rekabetlerde eli güçlenecektir. Aynı zamanda dalgalı seyreden döviz kurlarına ve yükselen enflasyona karşı mücadelede enstrümanlar geliştirilmelidir” dedi.

 

“KAMU HARCAMALARI AZALTILMALI”

 

Önemsiz Kamu harcamaları ve uzun işlemler silsilesinin önüne geçilmesi için bürokrasi 4.0 hamlesinin başlatılması önem teşkil etmektedir” diyen Engin şu ifadeleri kullandı: “Genel devlet harcamaları 2020 yılında 1 trilyon 810 milyar 867 milyon TL, merkezi yönetim bütçe giderleri 2021’de 1,6 trilyon TL olarak gerçekleşti.

2020 yılında eğitim için 270 milyar TL, sağlık için 249 milyar 932 milyon TL, 40 Milyar TL tarım ve hayvancılık için hibe ve destekler kullanıldı.

Önemsiz kamu harcamalarının azaltılması ile ülkemizin bütçesi güçlenecektir.

Uzun süreli ve devlet bütçesini zorlayan yatırımlar bir süre ötelenerek bu bütçe uluslararası rekabeti sağlamak amacı ile kullanılmalıdır. Kamuda önemsiz harcamalara neden olan her türlü husus için tedbir alınmalıdır.”

 

“İŞ DÜNYASININ DESTEKLENMESİ ÜLKE EKONOMİMİZİN GÜÇLENMESİNİ SAĞLAYACAKTIR”

 

Engin, “En zor günlerde bile üreterek devlet bütçemize ve insanlarımızın istihdamına katkıda bulunan iş dünyasının desteklenmesi ülke ekonomimizin güçlenmesini sağlayacaktır.

Bu zorlu ortamda yatırım yapmaya çalışan iş insanlarının ağır işleyen bürokrasi yükünden kurtarılması, yatırım ve üretimin kolaylaştırılması ülkemizin yararına olacaktır. Ülkemizin kamu özel sektör ayrımı yapmaksızın bu zorlu günleri birlikte aşacağına inanıyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA