23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Esnafın krizle ilgili pankart asmasına izin verilmedi
   

Ekonomik krizden etkilenen esnaf durumunu anlatmak için işyerine pankart asmak istedi. Polis izin vermedi. Esnaf para kasasını fırlattı

 
   

Mersin’de bir zamanlar Tayyip Erdoğan hayranı olan bir esnaf, ekonomik krize dikkat çekmek için dükkanına 2 adet pankart asmak istedi. Polis esnafın pankart asmasına izin vermedi. Bozuk para dolu plastik kasasını yere atan esnaf, “Ecevit’e kasa atanlar. Bugün bu ülkenin gerçeği bu. Ben de bu kasayı Erdoğan’a atıyorum. Ekonominin kitabını yazdım diyenler ekonominin E’sinden anlamıyor. Her yerde açlık var” ifadelerini kullandı.

 

Mersin’de esnaflık yapan, ayrıca yayınlanmış şiir kitapları bulunan Oktay Avcu, birkaç yıl öncesine kadar Recep Tayyip Erdoğan hayranıydı. Avcu farklı tarihlerde yaptığı tek kişilik eylemlerle Erdoğan’a destek vermiş, 2011 yılında Erdoğan’ı “Türkiye’nin ikinci Atatürk’ü” olarak niteleyen bir pankart yaptırmış, 2015 yılında da “Halk Erdoğan’ı istemiyor” diyen muhalefet partilerine zeka testi yapmalarını öneren bir pankartı şehrin işlek caddelerinden birine asmıştı.

Ancak son aylarda yaşanan ekonomik kriz bir zamanların ateşli Erdoğan savunucusu olan Oktay Avcu’nun da söylem ve eylemlerini değiştirdi.

 

Avcu, gazetecilere ulaşarak ekonomik krize dikkat çekmek ve Erdoğan’a “artık yeter” demek için Mezitli’deki dükkânı önünde eylem yapacağını duyurdu. Avcu’nun belirttiği saatte dükkanının önünde az sayıda gazeteci ve çok sayıda polis memuru hazırdı.

 

Oktay Avcu, “Avrupa bizi kıskanıyor, öyle mi Erdoğan? Avrupa şaşkınlık içinde bir ülke nasıl bu kadar kötü yönetilir diye. Senin başarısız yönetimin, aç uyuttuğun bebeler, işsiz anne babalar, geleceksiz hayal kuramayan gençleri kim kıskanır? Niye kıskanır? 20 milyon işsizi olan bir ülke niye kıskanılır?” ifadelerini kullandı.

Avcu bu sırada dükkanına astığı sarılı halde bulunan 2 pankartı açmak istedi. Pankartlardan birinde “Her yer açlık, her işsizlik, her yer korku, her yer adaletsizlik, her yer sindirilmişlik, her yer umutsuzluk ama her yer korkmuyoruz” ifadeleri yer alırken bir pankartta da “Battık Erdoğan, ekonominin kitabını yazdın ya yazdığın kitap boş. Yazmasan iyiydi. Yönettiğin ülke harabe, perişan. Artık sana güvenmiyoruz” ifadeleri yer alıyordu.

 

Polis ekipleri Avcu’nun pankartı açmasına izin vermedi. Bu sırada Avcu ile polisler arasında itiş kakış yaşandı. Avcu pankartlardan birini “Ülkenin gerçeklerini söylüyoruz. Her yerde açlık var diyoruz. Olanları söylüyoruz” diyerek yere sererken polisler diğer pankartı aldı.

Pankartları açmasına izin verilmeyen Oktay Avcu, bozuk para dolu plastik para kasasını yere fırlattı.

 

BEN DE BU KASAYI ERDOĞAN’A FIRLATIYORUM

 

Avcu, “Benim bugünkü kasam bu. Ecevit’e kasa atanlar. Bugün bu ülkenin gerçeği bu. Kasamda biriken para bu. Erdoğan’a fırlatıyorum bunu. Bu kasayı Erdoğan’a atıyorum. Şu paralar benim günlük kazancım bu. Bu hale geldi bu ülke.

Geldi ve getirildi. İş bilmez kişilerce. Ekonominin kitabını yazdım diyenler ekonominin E’sinden anlamıyor. Gelsinler buraya baksınlar. Bu kasa benim günlük kazancım. Erdoğan’a atıyorum” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının ardından Oktay Avcu, polislerin el koydukları pankartın kendisine verilmesini istedi. “Siz benim işyerimde bana zulmediyorsunuz. Pankartımı gasp ediyorsunuz. Devlet gasp yapmaz” diye bağıran Avcu çocukları ve diğer polisler tarafından sakinleştirildi.

Avcu, bir süre sonra dükkana gelen polislerce gözaltına alındı.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA