13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mustafa Esmer Cengiz’in Kaleminden... ’’BOYACI FATMA’’
   

Anlatsam, yazsam hayatım bir roman olur derler ya; aynen öyle olmuş Boyacı Fatma kitabı.

 
   

Anası anlatmış kızı yazmış.
Yoksulluk, çaresizlik, mücadele, acıma, anlama ,korku, öfke…
İnsanı insan yapan öğelerin bir kişide vücut bulmuş hali.
Okurken yaşamışlıklarınızdan, yaşanmışlıklardan kendinizden izler buluyorsunuz sayfalarda.
Öfkeleniyorsunuz yer yer, gülümsüyorsunuz.
İyi ki yaşanmış demiyorsunuz ama; iyi ki yazılmış diyorsunuz. Kalemine, yüreğine sağlık Leyla Nennioğlu.
Annem istedi, ben de yazdım, diyor Leyla hanım.
Annesi daha hayattayken yazılmış, bitmiş bir hayat hikayesi Boyacı Fatma; tamamen gerçek.
Acı olan, insanın içini acıtan kitabın basımından birkaç gün önce annenin ölümü, yazılmasını çok arzuladığı hayatının romanını bir kitap olarak görememiş oluşu.
Annesinden geride kalan birkaç fotoğraf hariç 539 sayfa.
Önce kim okuyacak bunu dedirtecek hacimde.
Okumaya başladığınızda bırakabilirseniz aşk olsun.

Akıcı.

Merak uyandırıcı.
Nefis bir Türkçe.
Bir daha ,bir daha okuma isteği…
Dedim ya ,okudukça kendinizi buluyorsunuz sayfalarında.
Daha bir sarılıyorsunuz yaşama, ölsem de kurtulsam yok yani. Hayat bir mücadele diyorsunuz, Boyacı Fatma’nın hayatı buna bir örnek.
Çocuk yaşta evlendirilmenin, anne olmanın, annelik sorumluluğunun ,kıskanılacak kadar güzel olmanın, alımlı olmanın ne demek olduğunu bu yaşanmışlıklarda görüyorsunuz. 
Yalnızlığın ne demek olduğunu, tacizlere uğramanın , tekme tokat dövülmenin acısını ve bunlara direnmenin, yaşama tutunmaya çalışmanın mücadelesini bu hayat hikayesinde duyumsuyorsunuz.
Boyacı Fatma’nın yaşadıklarını yaşayıp da kimselere açılamayan, acılarını içine gömen binlerce Ayşelerimiz, Fatmalarımız olduğunu düşündükçe bir şey yapamamanın ezikliğini yaşıyorsunuz içinizde.
Çocuklarına hem anne hem babalık yapmanın ne demek olduğunu, nasıl olunduğunu anlatan bir kitap bu .
Yürek güzelliğinin, mertliğin ,azmin ,yaşama sevincinin, anlatıldığı bir roman.
‘ Birlikte Kitaplar Yayınevi’ nden çıkmış; mutlaka okunmalı.
Mersin’de bir kitap fuarında tanıdım Leyla Nennioğlu’nu. İyi ki tanımışım; duruşuyla, yüreğiyle annesine benziyordu sanki.

 

HAZİRAN 2022 MERSİN...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 '' MUSTAFA ESMER CENGİZ''   

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA