23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Gazetecilerden protesto
   

Mersin’de gazeteciler, Diyarbakırlı meslektaşlarının göz altına alınmasına tepki gösterdi. Gazetecilerin açıklaması İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesinde yapıldı.

 
   

Mersin’de gazeteciler, Diyarbakır’da 21 meslektaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Basına yapılan baskının bireysel olarak sadece gazetecilere değil, halkın haber alma hakkına, aydınlanma hakkına, basın ve ifade özgürlüğüne ve demokrasiye saldırı olduğunu dile getiren gazeteciler, basın çalışanlarına karşı yapılan baskı ve gözaltı operasyonlarına son verilmesini istedi.

Mersin’de gazeteciler, Diyarbakır’da 21 meslektaşlarının gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklama yaptı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’nde yapılan açıklamaya İHD Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Mersin Temsilcisi Hediye Eroğlu, çok sayıda gazeteci ve HDP İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş katıldı. Gazeteciler adına açıklama yapan Gamze Şimşek, yapılan gözaltıların kişilere dönük olmadığını, gazetecilik mesleğine dönük olduğunu belirtti.

 

 “GAZETECİLERE YAPILAN BASKI KABUL EDİLEMEZ”

 

Baskılarla icra etmeye çalıştıkları gazetecilik mesleklerinin Diyarbakır’da yine darbe aldığını ifade eden Şimşek, 21 gazetecinin dosyada gizlilik kararıyla gözaltına alındığını belirtti.  Gazeteciler olarak sansür ve mecburi oto sansürlerle çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Şimşek, iktidarın gazeteciler üzerine yaptığı baskının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Şimşek, “Dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş başkanı Serdar Altan, JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş, JINNEWS editörü Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç ile gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Remziye Temel, Mehmet Yalçın, Abdurrahman Öncü, Feynaz Koçuk, Lezgin Akdeniz, Mehmet Ali Ertaş ve Kadir Bayram gözaltına alındı.

 

Gerçeğin tersyüz edildiği bir dönemde gazetecilere daha fazla görev düşmektedir. En ufak bir eleştirinin soruşturma, gözaltı ve tutuklama gerekçesi yapıldığı Türkiye’de on yıllardır olduğu gibi bugün de hakikatin peşinde koşan gazeteciler, gerçeği açığa çıkarmak için gece gündüz çalışmakta, mesleğin onurunu yükseltmektedirler” diye konuştu.

 

“BU SALDIRI SADECE GAZETECİLERE YÖNELİK DEĞİL”

 

Basına yapılan baskının bireysel olarak sadece gazetecilere değil, halkın haber alma hakkına, aydınlanma hakkına, basın ve ifade özgürlüğüne ve demokrasiye saldırı olduğunu dile getiren Şimşek, “Türkiye, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün her yıl açıkladığı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde bu yıl 180 ülke içerisinde 149’uncu sırada yer almaktadır. Ülkemizde gazetecilere yönelik tehdit, baskı, saldırılar sürerken, Diyarbakır’da meslektaşlarımızın gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz.

Mesleğimize yapılan bu saldırılar biz gazetecileri sanılanın aksine daha da dayanışmaya ve mesleğinin gereklerine sahip çıkmaya itiyor.  Düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmadığı sürece demokrasi olmayacağını biliyoruz” dedi.

Son olarak çağrıda bulanan Şimşek, “Buradan tüm partilere ve kurumlara gazeteciliği sahiplenmeye, iktidara da mesleğimize dönük baskılara son vererek, Diyarbakır’da gözaltına alınan meslektaşlarımızı serbest bırakması çağrısında bulunuyoruz. Demokratik bir Türkiye için düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılsın. Gazetecilik suç değildir! Tüm gözaltıları serbest bırakın” ifadelerini kullandı.

İHD Şube Başkanı Hakkı Demir, gazetecilere dönük baskıları kınadı. İktidarı gazetecilere dönük baskılara son vermeye çağıran Demir, dayanışma içerisinde olacaklarını ifade etti. Demir, açıklamanın Mersin Gazeteciler Cemiyetinde değil, İHD’de yapılıyor olmasına da dikkat çekti.

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA