13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Krizin perişan ettiği halktan iktidara hodri meydan: Seçimde değil, şimdi gelin
   

Vatandaşın belini büken ekonomik kriz, gün geçtikçe derinleşiyor. Halk, iktidarın tartışmalı uygulamaları devam ettiği müddetçe ekonominin düzelmeyeceğini söylüyor: Seçim zamanı gelip dolaşıyorlar, şimdi dolaşsınlar esnafı, hayatın gerçeklerini görsünler. Atıyorlar tutuyorlar!

 
   

İktidarın uyguladığı tartışmalı ekonomi politikaları sonucu Türk Lirası tarihi değer kaybını yaşarken, hayat pahalılığı da tavan yapmış durumda. Halk da bu durumdan şikâyetçi çünkü alım güçleri kaybolmuş durumda.

Ancak yurttaşlar bu durumun günübirlik veya dönemsel bir sorun olmadığını düşünüyor. Yaşadıkları zorluklardan örnek veren vatandaşlar, mevcut iktidarın ekonomiyi toparlayabileceğine inanmadıklarını da dile getiriyor.

SÖZCÜ muhabiri İstanbul Şişli’de vatandaşa mikrofon uzattı, “Ekonomide yaşanan sorunlar günübirlik veya dönemsel mi? Ne zamandan beri şiddetini artırdı sizce?” diye sordu. Verilen yanıtlar şöyle oldu:

FATURALARI ATLATA ATLATA GEÇİNMEYE ÇALIŞIYORUZ

Bülent Sevimli: Günübirlik değil. Yıllardır devam ediyor. İnsanlar perişan. İnsanlar aç. Çıkıp Meclis’te konuşuyorlar, yok şöyleymiş, yok böyleymiş… İnsanlarla dalga geçiyorlar, başka bir şey değil. Bir sahaya çıksınlar, bir dolaşsınlar. Seçim zamanı gelip dolaşıyorlar; şimdi dolaşsınlar esnafı, hayatın gerçeklerini görsünler. Atıyorlar tutuyorlar, atıyorlar tutuyorlar, başka bir şey yok. Hangi parti olursa olsun, bu ülkeye hizmet vermiyorsa haydi güle güle… Aldığım para daha ay bitmeden bitiyor. Kalan 15 gün ne yapacağız?

 

“MAAŞIM YETMEDİĞİ İÇİN SETLERDE FİGÜRANLIK YAPIYORUM”

Hüseyin Ocak: Memleket bitmiş, tükenmiş. İnsanlar çöpten ekmek topluyor ya… Pazarlarda akşamları hep artıkları topluyorlar… Hayat bitmiş. Ölme aşamasına gelmiş insanlar. Emekliyim, ay sonunu getirmekte zorlanıyorum, yetmiyor. Yetmediği için figüran olarak film  setlerine gidiyorum. 120 lira para veriyorlar.

 

“SORUNU ÇÖZEBİLECEKLERİNE İNANMIYORUM”

İhsan Çınar: Günübirlik olsa, çözümler daha basit olur. Ekonomik kriz kimilerine göre pandemiyle başladı, kimilerine göre 3-5 sene öncesinden başladı ama bence en az 10 seneden beri iktidarın uyguladığı hatalı ekonomi politikalarından kaynaklı. Bu sorunu çözebileceklerine de inanmıyorum.

“EMEKLİYİM AMA İŞ BULSAM ÇALIŞACAĞIM”

Fatma Mucuk: Markete gidiyorsun, bugün zam geldi. Etiketler her gün değişiyor. Orta halli ve düşük gelirliler yıllardır zor geçiniyor. Çocuklarım işsiz; üniversite bitirdiler, mülakattan elendiler. Ben emekliyim, iki çocuğumu geçindiriyorum. İş bulsam bu yaşta çalışacağım vallahi.

“OLAN GARİBANA OLUYOR”

Turhan Çavdar: Bunlar bu halde olduğu müddetçe böyle gider… Ama sonu da kötüye gider. Her şeyi baştaki biliyor… Ondan başka kimse bir şey bilmediği için ekonomi bu halde. Olan gariban vatandaşa oluyor, başka kimseye olmuyor.

 

 

 

kaynak:Sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA