13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Kılıçdaroğlu’na esnaf böyle dert yandı: Biz Nurettin Nebati’nin gözlerine bakmak istemiyoruz
   

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Manisa’nın Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki esnafı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na geçinemediğini söyleyen bir ensaf, "Size güveniyoruz. Biz Nurettin Nebati’nin gözlerine bakmak istemiyoruz." diyerek isyan etti.

 
   

Manisa’da ziyaretlerini sürdüren CHP  lideri Kemal Kılıçdaroğlu Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulundu, sorunlarını dinledi.

“BİZ NURETTİN NEBATİ’NİN GÖZLERİNE BAKMAK İSTEMİYORUZ”

Bir lokantaya giren Kılıçdaroğlu, işlerin durumunu sordu, işlerin kötü gittiğini söyleyen esnaf, “Biz iyi değiliz, durumlar ortada. ‘Türkiye’de çözülmeyecek sorun yok’ dediniz, ‘biz sorunları bir günde çözeriz’ dediniz. Size güveniyoruz. Biz Nurettin Nebati’nin gözlerine bakmak istemiyoruz. Senelerdir esnaflık yapıyorum ilk defa bu sene gördüm. Adam diyor ‘pilav kaç para?, 5 liralık pilav olur mu? 10 lira olur mu?’ diye soruyor.” dedi.

“GÖZLERİNE BAKILARAK SORUNLAR ÇÖZÜLSEYDİ, ÇOKTAN ÇÖZÜLÜRDÜ”

Kılıçdaroğlu ise esnafa, “Gözlerine bakılarak sorunlar çözülseydi, çoktan çözülürdü. Gözlerler görürsün ama akılla çözersin. Aklını kullanmıyorsun, ‘gözlerime bak’ diyorsun. Senin gözlerinde bir şey yok.” diye cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, esnaf ziyareti sırasında dışarıdaki bir gözlemeciden ısırganotlu ıspanaklı gözleme aldı.

Esnaf ziyareti sırasında Kılıçdaroğlu’nun yanına gelen bir kadın mazot fiyatlarından dert yanarak, “Bin litre mazota 24 bin lira para veriyoruz. Kazandığımız 30 bin lira para” diyerek cebinde kalan parayı gösterdi.

“KÜÇÜK ESNAFI BİTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Börekçi dükkanına giren Kılıçdaroğlu’na esnaf işlerin kötü olduğunu ve geçinmekte zorlandıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

* 12 yıldır sanki esnafın üzerine yoğunlaşmışlar. Böyle esnafı yok etme, küçük esnafı bitirmeye çalışıyorlar.

*Ben 23 yıldır bu işin içindeyim. 13 yıldır burayı işletiyorum, ben böyle bir şey görmedim. Hele son zamlardan sonra, yağ, şeker, pirinç, gıda da özellikle kötü bir baskı var.

*Elektrik kirayı geçti. Elektriğe hiç yetişemiyoruz. Biz devletimize vergi bile ödeyemiyoruz. Zor geçinmeye çalışıyoruz.


“BU ASGARİ ÜCRETLE MANDA YOĞURDU VE KESTANE BALI YİYECEK DURUMDA DEĞİLİM”

Kılıçdaroğlu ise “Sizin ödediğiniz vergilerin büyük bir kısmı Londra’daki bir avuç tefeciye giderse size para kalmaz. Esnafa çok küçük bir yardım yaptılar, şimdi o yardımı da vergiye tabi tutuyorlar. Sıkıntılarınızı biliyoruz. Biraz sabredin hepinizin sorunlarınızı çözeceğiz” cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu’na geçinmekte zorlandığını söyleyen bir çiğ köftede çalışan bir kişi de derdini şu sözlerle anlattı:

*Burası şirketin, şirketin olmasaydı zaten şu an kapatmıştık. Ülkece kötü durumdayız. Ben asgari ücretle bir çalışanım. Bu asgari ücretle manda yoğurdu ve kestane balı yiyecek durumda değilim. Ben kirada oturacak durumda bile değilim.

*Ben şu anda yukarıda depoda yatıyorum. Asgari ücret ne benim kestane balıma, manda yoğurduma ne de kira tutacak masrafıma bile yetmiyor. Ben HDP liyim. Ben terörist değilim. Bana terörist demesinler İstanbul ve Ankara’yı nasıl beraber aldıysak ben istiyorum ki iktidarı da beraber alalım.”

Kılıçdaroğlu ise “İktidar her halükarda milletin oylarıyla alınacaktır inşallah. Ve bu memlekete huzur gelecek, bereket gelecek, güzellikler gelecek.” dedi.

Kılıçdaroğlu esnaf ziyaretinin ardından Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin’i ziyaret etti.

 

 

 

 

kaynak:sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA