23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Sağlık Bakanı Koca’dan polisin yere düşürdüğü Dr. Erdinç Köksal’a özür telefonu
   

Türk Tabipleri Birliği (TTB) son dönemdeki eylemleri, sağlıkta şiddeti ve verilen son vaatlerin değerlendirdiği bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Taksim’de Atatürk anıtına çelenk koymak isteyen ancak yere düşürülen emekli hekim Dr. Erdinç Köksal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı konuşmayı anlattı.

 
   

Türk Tabipleri Birliği, “Oyalama değil, somut adımlar istiyoruz” başlığıyla son dönemdeki eylemleri, hekimlere karşı artan şiddeti ve vaatleri değerlendirdiği bir basın açıklaması gerçekleştirdi. TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı açıklama öncesi söz alarak “Biz mücadelemizi büyüttükçe ne yazık ki bu ülkede hep düşmanlaştırma ve ötekileştirme davranışıyla, suçlulaştırma girişimleriyle karşı karşıya kaldık. Biz bunu kabul etmiyoruz” dedi.

BOŞ VAATLERE SABRIMIZ KALMAMIŞTIR

Fincancı'nın ardından basın açıklamasını okuyan TTB Merkez Konseyi üyesi Çiğdem Arslan “Boş vaatlere sabrımız kalmamıştır. Belirttiğimiz gibi Cumhurbaşkanının 14 Mart günü açıkladığı vaatlerinden sağlıkta şiddet ve malpraktis konularını içeren yasa teklifi hayal kırıklığının ötesine geçememiştir. Açıklanan diğer vaatlerle ilgili ise somut bir adım henüz atılmamıştır. Cumhurbaşkanının vaatlerinin  gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğini, gerçekleştirilecekse nasıl gerçekleştirileceğini yakından takip etsek de tüm meslektaşlarımız, sağlık camiası ve toplum bilmelidir ki sadece geçiştirme ve oyalama olarak gördüğümüz bu vaatler kesinlikle sorunlarımıza çare olmayacaktır.”

 

Açıklamada 2020 verilerine göre Türkiye'deki uzman hekimlerin maaşlarının OECD ülkeleriyle karşılaştırıldığında sondan altıncı sırada olduğu, pratisyen hekim maaşlarında ise 17 ülke arasında 14. olduğu paylaşıldı.

Açıklamanın sonunda, 14 Mart'ta Taksim'de Atatürk  anıtına çelenk koymak isterken yere düşürülen Dr. Erdinç Köksal bir konuşma yaptı. Köksal konuşmasında “Türkiye'de 180 bin hekim çalışıyor ve hepimizin gittiği yol, bu ülkenin kurucusu büyük önder Atatürk'ün bizim için söylediği ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin' sözündeki güvenidir. Bu nedenle biz ’14 Mart’larda, yıllardan beri ilk işimiz Atatürk'ümüze saygımızı göstermek için o ilde Atatürk'ü temsil eden büste çelenk koymak ve ona şükran duygularımızı belirtmektir. Ne yazık ki 64 yılın sonunda Taksim anıtına çelengimizi ve şükran duygularımızı sunamadık” ifadelerini kullanırken aynı gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı telefon konuşmasını anlattı:

BAKANDAN ÖZÜR VE SÖZ

“Gece saat 12'ye yakın beni sağlık bakanı aradı. Sağlık bakanı olduğuna inanamadım. ‘Üzüntülerimi bildirmek için arıyorum, özür dileriz' dedi. Ben de birisi dalga geçiyor zannettim. Gerçekten sağlık bakanı hekim kimliğiyle o telefonu açmakla çok değerli bir şey yaptı. Ben çok mutlu oldum. Ben belki konuşmalarda bazı şikayetlerimizi de bildirmiştik ama ne olursa olsun hekim kimliğiyle üzüntümüzü paylaşmasını şükranla yad ediyorum.

TAM 49 DAKİKA KONUŞTUK

Bu telefon konuşması 5 dakikada bitmedi. Tam 49 dakika konuştuk. Cephede çarpışan binlerce doktor arasında biz 600'e yakın şehit verdik. 5 dakikada bir hasta baktığımızı, bundan çok mutsuz olduğumuzu, hastalarımızın da mutsuz olarak bizi tekmelediğini, bıçakladığını, bunu yapanların da yanına kar kaldığını, hiçbir ceza almadıklarını da ifade ettim. Anlayışla dinledi, bunları sahipleneceğini, adalet bakanı ile konuşacağını bildirdi. İnşallah sayın bakan bu sözünde durur. Daha iyi günlere kavuşuruz.”

Köksal, çamurlu önlüğünü TTB'ye armağan ederken İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip de Köksal'a yeni bir önlük hediye etti.

 

 

 

 

kaynak:sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA