23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

‘Akaryakıt zamları yüzünden 60 bin kişi işsiz kalabilir’
   

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıta gelen zamların bayileri büyük oranda etkilediğini belirterek, ‘’Akaryakıt fiyatları her arttığında biz de o kadar batırıyoruz. Anadolu’da 6 bin bayi var ve günlük satış miktarları 3 bin litrenin altında. Onların iflası, 60 bin kişinin işsiz kalmasına neden olur’’ dedi.

 
   

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, akaryakıta gelen zamların bayileri büyük oranda etkilediğini belirterek, ‘'Akaryakıt fiyatları her arttığında biz de o kadar batırıyoruz” dedi.

SÖZCÜ WEB TV'ye konuşan Okumuş, ‘'İstasyonlar zarar ettiği için kapanmaya başladı. Bu sayı ciddi şekilde artıyor. Anadolu'da 6 bin bayi var ve günlük satış miktarları 3 bin litrenin altında. Böyle giderse iflas kaçınılmaz. Onların iflası 60 bin kişinin işsiz kalmasına neden olur'' dedi.

Okumuş şunları söyledi:

ZARARDAYIZ PANKARTI

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesinden en rahatsız olan ve en çok zarar gören sektör akaryakıt bayileridir. Tüketiciler de malum ama bizde bu fiyat artışları nedeniyle sermaye ihtiyacı doğdu. Giderlerimiz aşırı yükseldi. Akaryakıt fiyatları her arttığında biz de o kadar batıyoruz. Bayileri ciddi biçimde etkilendi ve ‘Zarardayız' diyerek pankart asıp kapatıyor. Zarar ettiği için yaşayamaz ve ticarete devam edemez hale geldiler. Ciddi sayıda istasyon kapanmaya başlandı.

60 BİN İŞSİZ

Bizim korkumuz şu, Türkiye’de 13 bin bayi var ve bunların 6 bini Anadolu’da. Günlük satış miktarları da 3 bin litrenin altında. Her istasyonda 10 kişi çalıştığını düşünürsek, neredeyse 60 bin insanın işsiz kalması ve benzincilerin de iflas etmesi demek. Milli servet de zayi olur. İş güvenliği uzmanının bile giderini karşılayamaz haldeler.. Enerji maliyetlerini hiç söylemiyorum, personel maliyeti ise çok arttı.

İFLAS KAÇINILMAZ

Böyle giderse iflas kaçınılmaz . LPG de, petrol gibi dünya  fiyatlarına endeksli olduğu için fiyat değişiminden etkileniyor. Türkiye’de akaryakıt ve oto gaz fiyatlarının artmasını istemeyen en önemli sektör biziz. Işıkların sönmeyeceği, ticaretin devam ettirebileceği bir kar marjı belirlenip satış yapılmalı. Ayrıca hiçbir meslektaşımız tankında yakıt olup da gelen tüketiciye ‘Yakıt satmıyorum' diyemez. Bu suçtur, ahlaken de uygun değildir.

 

 

 

 

kaynak:Sözcü

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA