13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Elektrik faturası dükkân kirasını geçti
   

Zafer Çarşısı Esnafları zamlı tarifeyle gelen elektrik faturalarına tepki gösterdi. Gelen faturaların dükkân kiralarını geçtiğini söyleyen esnaf, yetkililere seslendi ve elektrik zammının kademe kısmının esnaftan kaldırılması gerektiğini söyledi.

 
   

Yıl başında işyerlerine gelen elektrik faturasına yapılan yüzde 127’lik zammın ardından esnafın, işyerlerine gelecek elektrik faturalarını merakla beklediğini belirten Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü, zamlı gelen elektrik faturalarının beklediklerinden çok daha fahiş miktarlarda geldiğini belirtti ve yetkilileri çağrıda bulundu.

Algüllü, “Bitpazarında daha önce 700 lira elektrik faturası gelen bir esnafımıza 1700 lira fatura geldi. Normalde bin 700 lira elektrik faturası gelen bir esnafa 4 bin lira, 4 bin ödeyene 9 bin 500 lira elektrik faturası geldi. Zamlı fiyattan gelen elektrik faturaları birçok esnaf arkadaşımızın dükkân sahibine ödediği kira miktarından fazla” dedi.

 

“ZAM TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

 

Esnafın elektrik faturaları karşısında ne yapacağını bilmediğini ve endişeye sürüklendiğini söyleyen Algüllü, “Bu faturaların altından nasıl kalkacağımızı kara kara düşünüyoruz. EnerjiSA yetkililerinden ve Enerji Bakanlığımızdan bu konuda acil bir düzenleme yapılmasını, kademeli elektrik zammının kademe kısmının esnaftan kaldırılmasını talep ediyoruz. Nitekim esnaflar her halükârda 220 wattın üzerinde elektrik harcıyor. Kademe kısmının kaldırılmasını ve yapılan zammın tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz” dedi.

 

Fiyatlar esnafın ödeyebileceği rakamlara çekilmesi gerektiğini belirten Algüllü, “Zammı geçin esnafın maalesef devletin yardımına ihtiyacı var. Bundan başka aklımıza bir şey gelmiyor. Zamlı gelen faturalar gerçekten yüksek meblağlar, şaşkınız ve nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz” dedi.

 

“Karartmaya gideceğiz”

 

 

Bitpazarı esnafı zamlı gelen elektrik faturalarının ödenemeyecek boyutta olduğunu ve çarenin elektrik dağıtımının kamulaştırılmasında olduğunu söylüyor. Esnafların birçoğunun faturasının 3 katı geldiğini söyleyen Ayhan Kuş, “Böyle giderse savaş dönemlerinde ki gibi karartmaya gideceğiz. Veya gaz lambası yakmak zorunda kalacağız ama gaz yağına da güç yetmiyor. Eskiye dahi dönemiyoruz anlayacağınız durum o kadar vahim” ifadelerini kullandı.

Bit pazarında ayakkabı tamirciliği yapan Ayhan Kuş, işyerine daha önce en fazla yüz lira elektrik faturası geldiğini, yapılan zamla beraber bu ay iş yerine 350 lira elektrik faturası geldiğini belirtti.

 

DURUM VAHİM

 

İşyerinde yüksek elektrik sarfiyatına sebep olacak alet ve makine kullanmadıklarını belirten Kuş, gelen faturalara anlam veremediklerini söyledi. Komşu esnaflara da ortalama üç katı elektrik faturası geldiğini söyleyen Kuş, “Tükettiğimiz elektrik belli, zam oranıyla da açıklanmayacak fahiş fiyatta faturalar geldiğini söyleyen Kuş, “Gerçek olamayacak oranda yüksek faturalar geliyor. Böyle giderse savaş dönemlerinde ki gibi karartmaya gideceğiz. Veya gaz lambası yakmak zorunda kalacağız ama gaz yağına da güç yetmiyor. Eskiye dahi dönemiyoruz anlayacağınız durum o kadar vahim” dedi.

 

“ÖZELLEŞTİRMEDEN VAZGEÇİLMELİ”

 

Zamlı gelen elektrik faturalarının ödenemeyecek ölçüde fazla olduğunu söyleyen Kış, “Her şeyi özelleştirdiler ucuz olacak diye. Ama gelinen nokta ortada şirket kafasına göre yükseltiyor ve hizmet kalitesi yok denecek kadar az. Nitekim şirketlere verilen elektrik idaresi, günlerdir Isparta’ya elektrik veremiyor. Kamulaştırılsın elektrik ve halkın gerçekleri göz önüne alınıp ona göre bir fiyatlandırma yapılsın” dedi.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA