13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Nükleer karşıtları depremin ardından açıklama yaptı: Akkuyu milli güvenlik sorunudur!
   

Akdeniz’de meydana gelen 6.4’lük depreminden ardından gözler nükleer santrale çevrildi. NKP’den ilk açıklama geldi: Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Uğur Tulay, “Akkuyu’ya 85 kilometre uzaklıkta 6,4 şiddetindeki deprem Akkuyu’ya doğru gelen büyük depremin habercisi . Akkuyu nükleer santrali halk sağlığı ve milli güvenlik sorunudur” dedi.

 
   

Salı gecesi Kıbrıs açıklarında meydana gelen 6,4 şiddetinde ölçülen deprem Kıbrıs’ın yanı sıra Mersin ve Antalya’da da hissedildi. Depremin ardından, Gülnar’da yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santralinin güvenli olup olmadığı sorusu bir kez daha gündeme geldi.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Uğur Tulay, konuyla ilgili açıklamasında,  “Yetkililere sesleniyoruz.  Akkuyu’da yapımı süren nükleer santral inşaatını derhal durdurun.  Çünkü, Akkuyu yakınlarında sizin asla olmaz dediğiniz depremlerin bir tanesi daha, üstelik bu kez çok daha şiddetlisi 11 Ocak 2022 tarihinde sabaha karşı saat 04. 07’de oldu. Bizler deprem ve nükleer santral ilişkisinin ne olduğunu bundan 10 yıl önce Fukuşima’da meydana gelen depremden dolayı biliyoruz ve aynı acıları yaşamak istemiyoruz” dedi.

 

“ŞİRKET AÇIKLAMA YAPMALI”

 

 

Merkezi Akdeniz olan 6.4 şiddetindeki depremin, Akkuyu’da nasıl bir hezayana sebep olduğunun bilinmediğini ifade eden Tulay,  “Çünkü bu saate kadar Akkuyu NGS işleticisi ROSATOM un internet sayfasından 31 Aralık yılbaşı kutlaması haberi dışında deprem ile ilgili herhangi bir haber görülmemektedir. Dileriz ki 11 bin işçinin çalıştığı yerde bir işçinin bile burnu kanamasın, bölge halkı zarar görmüş olmasın” dedi.

 

“FAY HATLARININ ARASINDA”

 

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Uğur Tulay açıklamasında şunları kaydetti:

“Bizler yaşam haklarımızı savunmak adına ve tarihsel sorumluluğumuz gereği bir kez daha hatırlatmayı görev biliyoruz: Akkuyu’da nükleer santral yaptığınız yer, sadece Mersin içindeki fay hattı değil, Mersin’in çevresindeki, Doğu Anadolu Fay hattı, ya da Ecemiş’in uzantısı olan Orta Anadolu Fay hattı, güneyde Arabistan’dan başlayan 1000 km’lik bir fay hattı kuşağının etkisi altındadır. Doğal olarak bu bölgede bundan sonra da yaşanması muhtemel depremler kıyı şeridinden kaynaklı yıkıcı bir etkiye sahip olabilir.”

 

KARŞITLARI HAKLI ÇIKTI”

 

“Bizler her deprem oluşunda, aklımıza “ya Akkuyu’da santral çalışıyor olsaydı ya radyasyon yayılımı olsaydı ya çocuklarımız zarar görseydi” diye kaygılanmak istemiyor, etkileri gelecek nesillere de yansıyacak bu riske girmeyi akılcı bulmuyoruz.

Sonuçta bölgenin deprem kuşağı içinde yer aldığını her defasında dile getirmiş biz “nükleer santral karşıtlarının bir kez daha haklı olduğu” ortaya çıkmıştır.

Akkuyu NGS yerinin deprem bölgesi olmadığını iddia edenlerin gözüne girmesi için ; 6.4 şiddetindeki deprem 132 km’lik mesafede Ecemiş fay hattını işaret ediyor.

Siz yetkililere sesleniyoruz olası faciadan dönün! Akkuyu’da NGS Yaptığınız yer deprem bölgesidir.”

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA