23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Mersin’de yerli aşı Turkovac uygulanmaya başlandı
   

Yerli Covid19 aşısı Turkovac, Mersin’de de uygulanmaya başlandı. Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bugünden itibaren uygulanmaya başlanan Turkovac aşısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aşısını olan 54 yaşındaki Kerim Gültekin, “Daha önce çıksa daha önce Turkovac vurdururdum. Türk bilim adamlarımıza, doktorlarımıza güvendiğim için hatırlatma dozu olarak Turkovac’ı tercih ettim” dedi.

 
   

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önceki gün yerli aşı Turkovac ile hatırlatma dozunu olmasının ardından Türkiye’de tüm şehir hastanelerinde de Turkovac uygulaması başladı. Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de yerli aşı olmak isteyen vatandaşlar sıraya girdi. Hatırlatma dozu olarak Turkovac olmak isteyen Mersinliler, sabahın erken saatlerinden itibaren aşı biriminde sıraya girdi. Aşısını olan vatandaşlar, hatırlatma dozu için özellikle Turkovac’ı beklediklerini söyledi.

“İlk gün olmasına karşın yoğun bir ilgi var”
Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Börekoğlu, aşı alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Turkovac’ın uygulamaya girmesiyle birlikte randevu alan vatandaşlara yerli aşı yapmaya başladıklarını söyledi. Börekoğlu, “İlk gün için yoğun bir ilgi var. Hastalarımız geliyorlar ve 5’erli gruplar halinde aşılarını olduktan sonra 15 dakika bekletip, herhangi bir yan etki olmadığını gördükten sonra da sağlıklı bir şekilde gönderiyoruz. Yoğun ilgi var; bu iyi bir şey. Randevuda Turkovac tanımlaması yapıldı. Çok basit bir uygulamayla rahatlıkla Turkovac’ı seçerek, yeterince aşı ve aşılama kapasitemiz olduğu için de randevu sorunu olmadan kolay bir şekilde alabiliyorlar randevularını” dedi.

“Türk bilim adamlarımıza, doktorlarımıza güvendiğim için Turkovac’ı tercih ettim”
Turkovac aşısını olan 54 yaşındaki Kerim Gültekin, 3’üncü hatırlatma dozunun süresi gelmesine karşın, özellikle Turkovac’ı beklediğini söyledi. Gültekin, “Randevusu dün açıldı. Dün randevumu aldım ve bugün yerli aşımız Turkovac’ı vuruldum. Herkese tavsiye ederim. Daha önce çıksa daha önce Turkovac vurdururdum. Türk bilim adamlarımıza, doktorlarımıza güvendiğim için hatırlatma dozu olarak Turkovac’ı tercih ettim” diye konuştu. 47 yaşındaki Leyla Gültekin de “Kendi aşımızı tercih ettik. Özellikle bekledik, gelince de aşımızı olduk” diyerek, Turkovac olduğunu belirtti.

“Turkovac aşısı olduğumuz için gurur duyuyoruz”
36 yaşındaki Mehmet Gölcük ise “Turkovac milli aşımızı olduğum için gurur duyuyorum. Devletimizden Allah razı olsun, iyi ki böyle bir teşvikte bulundu. Bizler de vatandaş olarak Turkovac aşısı olduğumuz için gurur duyuyoruz. Daha önce iki Biontech aşısı oldum, bu hatırlatma dozum. Bunu bilerek bekledim, devletimin çıkartması için, gururluyum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

kaynak:iha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA