13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

İş bırakan sağlık emekçileri: Bakan Fahrettin bizi kahrettin!
   

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, "insanca yaşayacak ücret, insanca yaşayacak çalışma koşulları" talebiyle tüm Türkiye’de iş bıraktı. Eyleme katılanlar, ’Bakan Fahrettin bizi kahrettin’, ’Sağlık ekip işidir. Ayrıştırmaya kalkmayın’ dövizleriyle bakanlığı protesto etti.

 
   

Sağlık Bakanlığı’nın geçen hafta sonu duyurduğu ve sadece doktorları kapsaya maaş emeklilik koşullarında iyileştirme çalışması sağlık çalışanlarının tepkisini topladı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi sağlık çalışanları çalışma koşullarına dikkat çekmek için ülke genelinde iş bırakma eylemi yaptı. Sendikanın örgütlü olduğu tüm sağlık kuruluşlarında acil, ameliyathane, yoğun bakım, onkoloji ve diyaliz servisleri dışında sağlık hizmeti verilmedi.

Hastaneler önünde toplanan, basın açıklaması yapan, kimi kentlerde yürüyen, pankart açıp sorunlarını haykıran sağlık çalışanları bazı illerde Valiliklerin yasaklama kararıyla karşılaştı.

“İNSANCA YAŞAM İÇİN ÜCRET”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hekimlerin maaşlarına zam yapılacağı yönündeki açıklamalarının ardından SES üyeleri Eskişehir’de de  bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Sağlık emekçileri daha sonra alkışlarla Köprübaşı İl Sağlık Müdürlüğü ek binası önüne yürüdü. SES üyeleri, ‘Sağlık ekip işidir. Herkes için insanca yaşayacak ücret istiyoruz’ yazılı pankart ve ‘Bakan Fahrettin bizi kahrettin’, ‘Yıpranma payı istiyoruz’, ‘covid 19 meslek hastalığı sayılsın’, ‘Sağlık ekip işidir. Ayrıştırmaya kalkmayın’ şeklinde dövizler açarak, ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz’, ‘Sağlık ekip işidir’, ‘Herkese ek zam istiyoruz’, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ şeklinde slogan attı. Sağlıkçıların iş bırakma eylemine çeşitli sivil toplum kuruluşları ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de destek verdi.

 

Sağlık emekçileri kısa vadede taleplerini ise şöyle sıraladı:

* Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için döner sermaye performans uygulamalarının kaldırılarak; yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret verilmeli.

* 3600'den başlayarak kademeli olarak 7200 ek gösterge verilmeli.

* Covid-19 iş kazası ve meslek hastalığı sayılmalı.

* Yıpranma payı.

ZORUNLU İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAYAMAZ HALE GELDİK

Tüm illerde olduğu gibi Manisa'da da SES Manisa Şubesi üyesi sağlık çalışanları hastane önlerinde toplanarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirip, hükümete seslendi.

 

 

“EKONOMİK KRİZİ ARTIK İLİKLERİMİZE KADAR HİSSEDİYORUZ”


“TBMM’DE KABUL EDİLEN DÜZENLEME EKSİKTİR”

Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde alkışlar eşliğinde iş bırakan ve hastane önünde toplanan sağlık çalışanları adına açıklamada bulunan SES Manisa Şube Başkanı Figen Pehlivan, çalışma koşullarının konusunda yaşadıkları sıkıntıların yanına artık ekonomik krizinde eklendiğini ifade ederek, sağlıkçıların artık günlük sorunlu ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını dile getirdi.

Eş zamanlı iş bırakma eylemine katılan Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi üyeleri de Kayseri Şehir Hastanesi başhekimlik binası önünde bir araya gelerek, pankart açtı. Sağlık çalışanları, ücretleri için düzenleme istedi.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ünal,

“Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın, itirazımız olmaz, olamaz. Bizim isteğimiz, tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin artırılmasıdır çünkü sağlık çalışanlarımızın tamamı, ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. 1 günde hem açıklanıp hem de TBMM’de kabul edilen düzenleme eksik olmuştur.

Pandemi döneminde tüm sağlık çalışanları omuz omuza mücadele vermiştir. Bu nedenle sağlık çalışanları için ayrı gayrı olmaz. Ne ayrımcılığı kabul ederiz ne de ekonomik kayıplarımızın görmezden gelinmesine razı oluruz.

Çalışanlar için verdiğimiz haklı mücadeleye nifak tohumu ekip, ilgiyi ve gündemi başka yönlere çekmek isteyenler var. Gerçekleri değiştirip farkı yansıtmak gibi çirkinliklerle uğraşanlar var. İyi bilsinler ki onlara ne bizler ne de sağlık çalışanlarımız fırsat vermez” diye konuştu.

“BİZİ YALAN SÖZLERLE KANDIRMAYA ÇALIŞMAYI BIRAKIN”

Hatay’ın Antakya ve Samandağ ilçelerinde de eylem vardı. Hastane önünde basın açıklaması yapan SES Hatay Şubesi üyeleri , taleplerinin karşılanmasını istedi. SES Hatay Şube Eş Başkanı Meryem Avcı,

“10 dakika da 2 hasta muayenesi, aile hekimliğinde yaşanan sorunlar, keyfi ve kuralsız cezalandırma, güvencesiz ve ucuz çalıştırma, eğitim ve araştırma yerine muayenenin öncelenmesi, pandemi ile mücadelede yaşamını yitiren yüzlerce ve enfekte olan yüz binlerce sağlık emekçisi olmasına rağmen COVID-19'un meslek hastalığı sayılmaması, yıllardır oyalanarak seçim yatırımına dönüştürülen 3600-7200 ek gösterge sorunu, açlık sınırının az üstünde yoksulluk sınırının çok çok altındaki temel ücretler, emekliliğe yansımayan ve adil olmayan döner sermaye uygulamaları, angarya çalışma, mesleklerin değersizleştirilmesi nedeniyle istifa edip yurtdışına göçmek zorunda kalan sağlık emekçileri gibi birçok sorun yaşamaktayız.

Her geçen gün fakirleşiyoruz, bu gerçeği biz yaşarken bizi yalan sözlerle kandırmaya çalışmayı bırakın. TÜİK verileriyle, iktidar demeçleriyle geçiştirilemeyecek bu duruma karşı ücretlerimizde iyileştirme yapılmıyor.” dedi.

“TALEPLERİNİ GÜVERCİN UÇURURAK İLETTİLER”

Ankara’da Türkiye Kumu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları, hekimlere yönelik zam düzenlemesinin tüm sağlıkçılara uygulanmasına ilişkin taleplerini iş bırakıp, güvercin uçurarak iletti.

Türk Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları, İbni Sina Hastanesi önünde bir araya gelerek TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sonuna bırakılan zam düzenlemesinin sadece hekimleri kapsamasına tepki gösterdi. Sağlık çalışanları pankart açıp, slogan atarak düzenlemenin tüm sağlık çalışanlarına yönelik yapılmasını istedi.

Türk Sağlık-Sen Üniversiteler Şube Başkanı Alparslan Cenk Kocabaş, sağlık çalışanlarının tamamının ücretlerine zam yapılması için başlatılan mücadelede önce açıklama yaptıklarını daha sonra işe 1 saat geç gitme eylemi yaptıklarını, bugün de iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sağlık çalışanları, basın açıklamasının ardından taleplerinin yazılı olduğu not kağıtlarını ayaklarına bağladıkları güvercinleri uçurdu.

 

 

kaynak:Sözcü

 

 

 

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA