13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mersinde yanan ormanlık alanlar fidanla buluştu
   

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında daha yeşil bir Mersin için Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesi’ndeki yanan ormanlık alanlara 15 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

 
   

Tarım ve Orman Bakanlığı, "Geleceğe Nefes" kampanyasıyla, ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin orman ve çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak maksadı ile Milli Ağaçlandırma Günü; Yeşilovacık Mahallesi'nde yangından etkilenen Kemer mevkiinde Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun katılımı ile fidan dikimi gerçekleştirdi.
Mersin Valisi Ali İhsan Su düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ilan edildi. Bu kapsamda da bugün burada ağaç dikme törenini hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Ormanlar çok önemli varlıklarımızdır. Sadece bizim için değil, dünya için, insanlık için, dünyada tüm orman varlığı çok önemlidir. Bugün insanlık olarak sağlıklı bir nefes alabilmemiz için ormanlar vazgeçilmezimizdir. Sadece hayatımızı devam ettirmek için değil, hemen hemen her alanda orman envanterlerine ihtiyaç var. Her sektör için önemli bu bakımdan öncelikle ormanlarımızı korumak, orman varlığımızı arttırmak çok önemli görevlerimizden bir tanesidir. Bu çerçevede milli ağaçlandırma seferberliği kapsamında bugün de ilimizde fidan dikimini gerçekleştiriyoruz” dedi.
Bu yıl içerisinde aşırı sıcaklar nedeniyle çok ciddi orman yangınlarının çıktığını belirten Vali Su, “Bu sezonda ilimizde 3 milyon 300 bin fidanı inşallah toprakla buluşturacağız. Bugün burada tüm ilimiz genelinde 100 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Orman varlığımız çok önemlidir. Biz Mersin olarak da orman varlığında önemli bir konumdayız. Toplam arazimizin yüzde 54’ünü orman oluşturuyor. Bunu daha da arttırmak için her yıl fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Her yıl buna önemli bir katkıyı da sağlamış oluyoruz. İnanıyorum ki bugün, hem bu ormanları koruma bilincimizi daha çok pekiştirmiş olacağız, hem de yanan ormanlarımızın yerlerini yeniden ağaçlandırmış olacağız. İlaveten yeni yerleri de ağaçlandırmış olacağız. Böylelikle yeni nesillerimize, gençlerimize, çocuklarımıza orman bilincini aşılamış olacağız. Hem de onlara çok daha yeşil bir ülke bırakmış olacağız” dedi. Konuşmaların ardından Mersin Valisi Ali İhsan Su, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, öğrenciler, askerler, Kızılay Gönüllüleri, ormancılar ve vatandaşlar birlikte fidan dikimi gerçekleştirdiler.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA