23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Başkan Seçer: “Tarım Her Şeyden Önemli”
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yılına Doğru Tarım” konulu “Uluslararası Tarım Çalıştayı”na katıldı. Başkan Seçer, pandemi süreci ile birlikte tarımın öneminin daha çok ortaya çıktığını vurgulayarak, “Pandemide herkesin dükkânı kapandı ama çiftçinin dükkânı kapanmadı. Tarım her şeyden önemli” dedi.

 
   

Tarsus Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen çalıştaya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi ve Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Necmi Birim, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Meclis üyeleri, muhtarlar ve üreticiler katıldı. Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Necmi Birim, “Çiftçilerimiz eğer iş insanı olsaydı, esnaf olsaydı, sanayici olsaydı dükkânı çoktan kapatmıştı. Dükkânı şöyle kapatıyor. Çiftçinin dükkânı var aslında. Nedir biliyor muyuz? Tarlası, bahçesi. Bugün Türkiye’de 4 milyon hektar alan tarım dışına çıkmış vaziyette, ekilemiyor. Çiftçi böylece dükkânı kapatmış. Bunu dönüme vurduğunuzda 40 milyon dükkân yapar. Buna acilen yetkililerin çözüm bulması gerekiyor. Sürdürülebilir bir şey değil” dedi.

 

Tarsus Emekçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Döne Çolak ise tarımın içerisinde olduğunu söyleyerek, “Köy yaşamı ve tarımın, bir kentin temiz gıdaya ulaşımı için önemli bir unsur olduğunu savunuyorum. Bir de üretimin her aşamasında pozitif ayrımcılık yapıp kadınlarımızı dâhil edebildiysek ne mutlu bize” dedi. Çiftçi Hakan Şahin ise üretimde yaşadıkları ekonomik sıkıntılara değindi.

 

Başkan Seçer: “Pandemide herkesin dükkanı kapandı ama çiftçinin dükkanı kapanmadı”

 

Başkan Seçer, kendisinden önceki konuşmacıların tarımla ilgili önemli konulara değindiklerini vurgulayarak, pandemi ile birlikte önemi daha da artan tarımı dükkana benzetti. Seçer, “Herkesin dükkânı kapandı, Necmi Başkan’ın dediği gibi çiftçinin dükkânı kapanmadı. Seralarda, bahçelerde, tarlalarda üretim devam etti. Sebze, meyve, tahıl. Zaten o dükkân da kapansaydı, üretim dursaydı, pandeminin başaramadığını açlık başaracaktı. Demek ki tarım her şeyden önemli” dedi.

 

“Mersin’in her 5 dönüm toprağından 1 dönümü verimli tarım toprağı”

 

Başkan Seçer, Mersin’in gelişen ve kalkınan bir kent olduğunu belirterek, “Her 5 dönüm toprağından 1 dönümü verimli tarım toprağı. Her 5 dönüm toprağının 2,5 dönümü orman. 80’den fazla ürün yetişiyor. İçinde bulunduğumuz Tarsus ovası dünyada en kaliteli mısırın olduğu yerlerden biridir. Türkiye’de zaten ürettiğimiz soya fasulyesi 150 bin ton. 3’te 1’i Tarsus’ta üretiliyor. Buğday üretiminin en kaliteli olduğu, en verimli olduğu yer ama topraklarımız o kadar değerli ki daha birim alanında yüksek verim alacağımız ürünler üretiyoruz” dedi.

 

Hem bitkisel hem de hayvansal üretime katkı sunan çok önemli projeler hayata geçirdiklerini söyleyen Seçer, “Sulama borusundan hayvancılığa, fide fidan desteğinden kooperatifçiliğe kadar desteklerimiz oluyor. Az önce Döne Bacım konuştu. Kadınlar çok önemli. Mersin Büyükşehir kendi ölçeğinde, diğer ilçe belediyelerimiz Anamur’dan Tarsus’a kadar 13 ilçemiz herkes el versin. Neden? Evde gizli iş gücü var. İşte Döne Bacı gibi, gizli iş gücü. Hani benim çok kullandığım bir söz vardır: ‘Bizim bu bölgenin kadınları taşı sıksa suyunu çıkarır’. Kadın çalışmak istiyor. Köy gezilerimizde görüyoruz. ‘Bir şey yapmak istiyoruz’ diyor kadıncağız. ‘Bu enerjimiz boşa gidiyor’ diyor. ‘Bize yardımcı olun. İstek var, arzu var; bilgi yok, sermaye yok. Bize bir şey öğretin yapalım. Bize bir el verin’ diyorlar. Çok önemli işler yapıyorlar” diye konuştu.

 

Başkan Seçer, çalıştayın Tarsus, Mersin ve Türkiye tarımına katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek, tarımı geliştirmek için tekniğine uygun ve modern ziraat yapılması gerektiğini belirtti. Seçer, “İyi eğitim almış, modern eğitim almış, birikimi olan mühendislerle çalışmak her alanda olduğu gibi tarımda da elzemdir” ifadesini kullandı.

 

Bozdoğan: “Tarsus coğrafyasında tarım, memleketimizin bel kemiği durumundadır”

 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus Belediyesi’nin tarımsal politikaları hakkında bilgiler vererek, “Tarsus coğrafyasında tarım, memleketimizin bel kemiği durumundadır ve Mersin ilinde tarımsal alan açısından neredeyse 1 milyon dekara yaklaşan arazisiyle en büyük tarım merkezidir. Bugün Tarsus’ta, özellikle ve tarımda yaptıkları katkılardan dolayı 2 özel insana parantez açmak istiyorum ve huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Birincisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız ki ziraatın potansiyel olarak en güçlülerinden Vahap Seçer’e özellikle teşekkür ediyorum. İkincisi de Orman Mühendisimiz Osman Polat’a bu konuda çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından Başkan Seçer’e plaket ve çiçek takdimi yapıldı. Seçer, programın ardından sergilenen zirai ilaçlama multikopterlerini inceledi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA