13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

İhracatçılara Türk Eximbank kredileri anlatıldı
   

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Türk Eximbank işbirliğinde Türk Eximbank Kredileri Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. İhracatın finansmanında Türk Eximbank’ın rolünün, sunduğu kredi desteklerinin ve sigorta hizmetlerinin anlatıldığı toplantıda katılımcılar merak ettikleri konuları danışma fırsatı buldu. İhracatçı firma temsilcileri yanında MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır’ın da katıldığı toplantıda Eximbank Ege Bölge Müdürü Gülom Timurhan, Ege Bölgesi Sigorta Pazarlama ve Koordinasyon Birim Müdürü Zeynep Kandiyeli, Mersin Şube Müdürü Özer Denzlioğlu, Şube Müdürü Oğuz Cerit ve Uzman Murat Aydın Kılıç merak edilen soruları yanıtladı.

 
   

Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, ülke ekonomisinin güçlenmesinde ihracatın önemine dikkat çekti. Türkiye’nin gelirinin artırılmasında yurt dışından gelecek dövizin taşıdığı öneme değinen Kızıltan, “Bu noktada Eximbank ihracata yeni başlayanlar ya da ihracatını artırmak isteyen firmalara önemli enstrümanlar sunuyor. Bugün paylaşılacak bilgiler oldukça kıymetli” diye konuştu. Açılışta, ihracatçı firmalarla yan yana yürüyen bir banka olduklarını ifade eden Türk Eximbank Ege Bölge Müdürü Gülom Timurhan ise, “Tüm firmalarımız üretim için finansman için farklı arayışlarda, bu arayışlara çözüm üretmeye bizim de katkımız olursa, farklı bakış açıları kazandırabilirsek çok seviniriz” dedi. Toplantı Eximbank Kredilerinin ve sigorta hizmetinin anlatılması ile sona erdi. 

Kılıç: “Hedef 51 milyar dolar kredi sağlamak”
Türk Eximbank Mersin Şube’den Uzman Murat Aydın Kılıç krediler hakkında bilgi verdi. Geçen yıl kredi finansman programından 45,6 milyar dolar kredi sağlandığını bildiren Kılıç, bu yılki hedefi 51 milyar dolar olarak açıkladı. Toplam 13 bin 102 firmaya kredi verildiğini ve bunun yüzde 71,9’unun KOBİ niteliğinde olduğunu belirten Kılıç, toplam firma sayısını da yılsonunda 14 bine çıkarmak istediklerini ifade etti. Konunun yurtiçi krediler, alacak sigortası ve uluslararası krediler olmak üzere 3 bölümde ele alınabileceğini kaydeden Kılıç, kredi programlarının ortak özelliklerini ise; teminat mektubu ve KGF protokolü isteniyor olması, mal ve hizmet ihracatı taahhüdü istenmesi, her firma için faiz oranı uygulanması ve program limiti bulunması olarak açıkladı. Mal ve hizmet ihracatı yapan firmaların kredilerden yararlanabileceğini belirten Kılıç, ardından kredilerin özellikleri ve sunduğu avantajlar hakkında bilgi verdi. Kredi başvurularının kolaylaştırılıp istenen evraklarda büyük ölçüde sadeleştirmeye gidildiğine de dikkat çeken Kılıç, “Bir tek ıslak imza muvafakatnameden isteniyor. Kalan tüm evrakları mail ortamında göndermek mümkün hale geldi” diye konuştu. 

Kandiyeli: “Firmalarınıza limit talep edin”
Türk Eximbank Ege Bölgesi Sigorta Pazarlama ve Koordinasyon Birim Müdürü Zeynep Kandiyeli ise katılımcılarla sigorta konusunda verilen hizmetleri paylaştı. Türkiye’nin alacak sigortasını uygulamaya başlayan ilk bankası olduklarını belirten Kandiyeli, “Şu anda en büyük alacak sigortası kurumu konumundayız” dedi.  İhracat kredisi sigortasında ihracatçıların alacaklarını ticari ve politik risklere karşı teminat altına aldıklarını ifade eden Kandiyeli, yüzde 90’a varan garantiler sunduklarını dile getirdi.  Verdikleri hizmetle riskli ödemeleri teminat altına alıp ihracatçının rekabetçi yapısını güçlendirdiklerini kaydeden Kandiyeli, aynı zamanda alıcılara ilişkin enformasyon paylaştıklarını, ülkelere yönelik risk analizleri çıkardıklarını anlattı. “Yeni çalışacağınız firmalar için mutlaka gelin ve limit talep edin. Gelin firmalara limit verebiliyor muyuz bakalım” diyen Kandiyeli, kimi zaman da limit çıkmasının gecikebilmesi adına erken başvurunun önem taşıdığını söyledi.  Portföylerinde 238 ülke bulunduğuna da işaret eden Kandiyeli, şu an için Ermenistan, Kuzey Kore ve Güney Kıbrıs’ın kapsam dışı olduğunu belirtti. İran, Irak, Suriye, Libya, Venezüella gibi bazı ülkelerin ise dönemsel olarak limitlerinin kapanabildiğini anlatan Kandiyeli, ardından sunulan hizmetin detaylarını paylaştı. 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA