11:42  KADIN SAĞLIĞI DANIŞMA MERKEZİ KADINLARIN HEM RUHUNA HEM BEDENİNE İYİ GELMEYE DEVAM EDİYOR  20:41  CHP`Lİ 55 İL BAŞKANINDAN "KILIÇDAROĞLU`NA DESTEK DEKLARASYONU"  23:08  ALİ MAHİR BAŞARIR: “13. AĞIR CEZA MAHKEMESI BAŞKANI, HEYETİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMALI”  20:44  BÜYÜKŞEHİR, HALK KART EKİM AYI TUTARLARINI HESAPLARA YATIRDI  13:34  MİLLİ ATLET NEVİN YANIT, KIR ÇİÇEKLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  22:22  VAHAP SEÇER, MDTO MECLİS TOPLANTISINA KATILDI  22:07  ALİ MAHİR BAŞARIR: “UTANARAK SÖYLÜYORUM, TUTUKLANAN 3 MİLLETVEKİLİNİN İKİSİ ANAYASA MAHKEMESİ KARARIYLA TAHLİYE OLABİLİYOR”  21:52  YENİŞEHİR BELEDİYESİ KENTE YEŞİL ALANLAR KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR  22:23  MEZİTLİ’DE CUMHURİYETİN 100. YILINDA 100 KOSTÜM SERGİLENDİ  18:37  MERSİN`İN MEZİTLİ İLÇESİNDE CUMHURİYET`İN 100. YILI COŞKUYLA KUTLANDI  03:07  ÖZEL BİREYLER, CUMHURİYET’İN 100. YILINI ATATÜRK’ÜN HUZURUNDA KUTLADI  20:39  VAHAP SEÇER, CUMHURİYET`İN 100. YILI DOLAYISIYLA ATATÜRK ANITI`NA ÇELENK SUNDU  20:01  BAŞKAN YILMAZ, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NI KUTLADI  20:24  MERSİN BAROSU, CİNSİYETÇİ SÖYLEMLERE KARŞI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU  10:41   BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN CUMHURİYET’İN 100. YILINA KUTLAMA MESAJI  10:09  MERSİN BÜYÜKŞEHİR CUMHURİYET`İN 100. YAŞINI COŞKUYLA KUTLUYOR  23:02  ÖZGÜR ÖZEL, MERSİN`DE: “EVET, CHP`DE ASKER DELEGELER VARDIR; O DELEGELER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`ÜN ASKERLERİDİR”  20:39  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DIŞ TETKİK İÇİN TÜM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI  20:36  TARSUS BELEDİYESİ HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDENLERE GEÇİT VERMİYOR  20:09  DERYA GRUP’TAN 100. YILDA 100 FİDAN GURURU 

Bazaar Duvarında sıradışı bir sergi
   

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurseren Tor’un küratörlüğünde düzenlenen “Ekim Geçidi” sergisi açıldı. Sergi 30 Kasım’a kadar gezilebilecek.

 
   

İlki 2001 yılında açılan “Ekim Geçidi” sergisi bu yıl 30 şehirde eş zamanlı olarak açıldı. Yirminci yılını kutlayan “Ekim Geçidi” sergisinde bu yıl toplam 3 bin plastik sanat eseri sergilencek.

Serginin Mersin bölümü Türkiye, Hollanda, Almanya, Fransa, Rusya, Irak, İran, Fas, Etiyopya, KKTC; Filipinler, ABD ve Kanada’dan sanatçıların katılımıyla Mezitli’deki Kafe Bazaar duvarında açıldı.

Serginin küratörlüğünü yürüten Prof. Dr. Nurseren Tor,  “Cumhuriyetimizi korumak, toplumumuzu sanatla buluşturmak, kentin kültür-sanat turizmini geliştirmek, yeni sanatçılar yetiştirmek, sanat- sever Mersinlileri ve sanatsal etkinlikleri çoğaltmak amacımız olmuştur. Bu nedenle “Ekim Geçidi” Sergisi, Gülsün Erbil’in projesi olarak ilk açılmaya başladığından beri Mersin’de şahsım küratörlüğünde Mersin Üniversitesi, İçel Sanat Kulübü ortaklığında uluslararası olarak açılmıştır. Yine küratörlüğümde bu yıl Bazzar Sergi Duvarı iş birliği ile Bazaar Sergi Duvarı’nda 30 Kasım’a kadar açık kalacak” dedi.

 

 

SANAT İYİLEŞTİRİR

 

Nurseren Tor, “Sanat İyileştirir” diyerek sergiye katılan sanatçılara, sanat gönüllüsü ve tiyatrocu Başak Karatepe’ye ve sergiyi gezen sanatseverlere teşekkür ederek, “Hayatı çekilmez hale getiren sistemden kurtulmak için sanat yapmaya devam edeceğiz. Toplumun tam da buna ihtiyacı olduğunu biliyor. Gothe’nin de dediği gibi sanat iyi ve zor olanla uğraşır. Kültür ve Sanat; Toplumların seviyesini gösterdiği gibi ülkeler arasında bulunduğu ülkenin çıtasını yükselten en değerli araçlardan biridir. Bu değerleri hayata geçirecek en yaygın, en anlaşılır ve en kalıcı aracılardan biri de sanatçı ve sanatseverdir” dedi.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2023 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA