13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Eğitim-Sen, Gülnar’daki skandala tepki gösterdi
   

Gülnar’da bir ilkokul öğretmeni, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması için hazırladığı etkinlik kapsamında İzmir Marşına da yer verdi. İddiaya göre Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet Bayramında İzmir Marşının söylenmesini sakıncalı buldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki komisyon, bayram kutlamalarında hiçbir okulda İzmir Marşına yer verilmemesi yönünde okulları uyardı.

 
   

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “İddia vahim, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi bu ülkenin bütün bileşenleriyle var edilen bir bayramda, cumhuriyetin yüzüncü yılına doğru giderken, biz cumhuriyeti daha demokratik bir cumhuriyete evirmek için çaba harcarken toplumu kutuplaştırıp, ayrıştıran böyle bir zihniyetin, Kurtuluş Savaşı sonrası ortaya çıkmış İzmir Marşı’nı siyasal diye nitelendirerek kendince birilerine yaranma adına böyle bir yola başvurması gerçekten kabul edilebilir değil” dedi.

 

“ÜYEMİZE BASKI GELİRSE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN BİLİRİZ”

 

Programa İzmir Marşını aldığı için kutlama komisyonundan çıkarılan öğretmenin sendikalarının üyesi olduğunu kaydeden Sümbül, “Bu konuda sorumluluk verilen üyemizin görevinden keyfi bir şekilde alınarak, görevi başka birine verilmesi ve bunu diğer okullara da dikte etmesi asla kabul edilemez. Üyemizin her konuda yanındayız. Bu konuda üyemiz herhangi bir resmi ya da resmi olmayan bir baskı gördüğünde bunu ilçe milli eğitim müdüründen biliriz. Bu konuda her türlü üyemizin yanındayız. Ülkemiz zaten bir kutuplaşma ve zıtlaşmayla iktidar tarafından bir kaos ortamına itiliyor.  

 

Ekonomik olarak zor günler yaşadığımız kamu emekçileri olarak bizler TİS sürecindeki yandaş sendikaların iktidara yayınlanma sevdası yüzünden arkadaşlarımızı açlığa mahkum etmelerinin yanında birde bu tür bir zihniyetle iktidara yaranma çabası içinde olan zihniyetin takipçisi olacağız.  İzmir marşını siyasal gören zihniyette İzmir Marşı kadar M. Kemal Atatürk’e tahammülsüzlükte söz konusudur.

Bu tahammülsüzlük ne bir idareciye ne de bir siyasetçiye bir şey kazandırmaz. Bu cumhuriyetin kurucusu olan bir öndere ve onun şahsında yazılmış bir marşa tahammülsüzlüğü kabul edemeyiz. Yapılanlara karşı üyemizin yanında ve savunucusuyuz. Bu ülkeye mal olmuş, kurtuluş savaşıyla ortaya çıkan bir değer olan İzmir marşını bu şekilde bir siyasal yakıştırma ile ayrıştırıp ötekileştirme kabul edilir değil. Bu ülkenin birlikte yaşama ruhunu var eden ortak iradesine de bir saygısızlık olarak görüyorum. Mersin Eğitim sen olarak bu olayın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA